5 jutranjih navad za lažji začetek dneva

15. januar 2024

5 jutranjih navad za lažji začetek dneva

15. januar 2024
Foto: Instagram @camille_pidoux

5 jutranjih navad za lažji začetek dneva

15. januar 2024
Foto: Instagram @camille_pidoux

Po jutru se dan pozna!

Stari pregovor pravi, da se dan pozna po jutru. Vsi smo ga že neštetokrat slišali, vendar se še vedno ne zavedamo, kako zelo ta trditev drži.

Če je vaše jutro stresno in polno nezdravih navad, potem bo to nedvomno vplivalo tudi na nadaljevanje dneva. Zato smo pripravili seznam koristnih jutranjih ritualov, ki vam lahko izboljšajo življenje.

Foto: Instagram @cozyearth

Prezračite sobo

Takoj, ko vstanete iz postelje, odprite okno in globoko dihajte 10 minut. Sveži zrak v prostoru je pomemben, da dosežemo zadovoljivo stopnjo kakovosti zraka. Poleg tega je nezadostna oskrba s kisikom tista, ki otežuje delovanje belih krvnih celic, ki se borijo proti bakterijam. Raven kisika v krvi je prav tako povezana z raznimi ‘hormoni sreče’.

Raztezanje

Hitri jutranji gibi lahko povzročajo težave, saj je telo po prebujanju še nekoliko neokretno. Da se vam to ne bi zgodilo, si po jutranji higieni vzemite nekaj minut in naredite vaje za raztezanje. Če ne veste, kako se jih lotiti, vprašajte prijatelje, ki obiskujejo fitnes ali pa poiščite nasvete na spletu.

Foto: Instagram @sarahs_day

Telovadba

Če vam čas dopušča, po raztezanju nadaljujte s telovadbo. Če telovadite pred začetkom dnevnih obveznosti, potem ste naredili prav! Vadba povečuje izločanje hormone sreče in vam pomaga, da bolj zadovoljni začnete dan, poleg tega pa vpliva tudi na splošno zdravje ter zagotavlja vitko postavo.

Pospravite posteljo

Če posteljo pospravite zjutraj, boste imeli dvojno korist – prvič: opravilo boste naredili, ko ste se zbudili in si že takoj zjutraj povečali samozavest zaradi opravljene naloge, in drugo: ko boste zvečer prišli utrujeni domov, vas bo čakala lepo postlana posteljo, v katero se boste še raje zakopali.

Foto: Instagram @mimiarr

Zajtrk si privoščite pred prvo kavo

Mogoče je skodelica kave vaš mali jutranji ritual, vendar je ne spijte na prazen želodec. Vsi vemo, da je zajtrk zelo pomemben obrok, zato si ga privoščite v miru in brez obotavljanja. Žita z jogurtom in sadjem so odličen vir energije, ki jo boste potrebovali čez dan.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close