5 korakov do popolne manikire

28. april 2024

5 korakov do popolne manikire

28. april 2024
Foto: Instagram @studiolesmains

5 korakov do popolne manikire

28. april 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Za popolno manikiro ni potreben obisk kozmetičnega salona, sami si jo lahko naredite v le petih korakih.

Dostikrat se zgodi, da ni na voljo termina, ki bi ga želeli, vam zmanjka financ za kozmetični salon ali pa potrebujete korekturo v zadnjem hipu.

Z nekaj vaje in prakse ter dobrimi pripomočki lahko svoje nohte perfektno uredite tudi sami. Večino spodnjih nasvetov ste že slišali ali prebrali, kljub temu pa osvežitev znanja in osnovnih pravil ni nikoli odveč.

Foto: Pexels

1. Priprava

Preden se lotite urejanja nohtov, pripravite vse potrebne pripomočke, saj ne morete potem za namazanimi nohti iskati nadlaka ali pilice. Poleg izbranega barvnega laka, podlaka in nadlaka pripravite še pilico, leseno palčko, s katero boste uredili obnohtno kožico in pa škarjice ali ščipalec, če so nohti potrebni konkretnega krajšanja.

2. Kopel

Najprej odstranite stari lak, če ste ga imeli, nato pa svojim rokam privošči mlačno kopel, v katero lahko dodate tudi kapljico negovalnega olja (tudi navadno olivno se bo super obneslo). Po kopeli uredite obnohtno kožico, tako, da jo nežno potisnete proti korenu nohta in po potrebi odrežite s škarjicami.

Bodite pazljivi, da ne poškodujete tega dela nohta, ki je pomemben za rast in zdrav videz nohta. Nato nohte skrajšajte in oblikujte na želeno obliko.

Foto: Unsplash

3. Podlak

Osnovni lak oziroma podlak je za marsikoga odvečen korak, vendar ga je zelo priporočljivo uporabljati iz dveh razlogov. Z njim ustvarite primerno podlago za lak, ki se bo tako ohranil dlje časa, poleg tega pa zaščiti noht pred obarvanjem. Podlak je še posebej pomemben pri močnejših barvah lakov, predvsem rdeči. Po potrebi uporabite utrjevalec za nohte.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

4. Kakovosten lak

Če izberete kakovosten lak, bo ta zdržal dlje. A višja cena mnogokrat ni pogoj, da bo lak boljši. Nam so všeč laki O.P.I. in Essie, prav tako pa laki znamke Zoya. Izberete lahko t. i. “gel lakih”, ki niso več na voljo samo v salonih, pač jih lahko kupite za domačo uporabo po dostopnih cenah.

Foto: Unsplash

5. Nadlak

Podlak bo zaščitil noht, kakovosten nadlak pa bo zaščitil lak, mu dodal sijaj in podaljšal obstojnost vaše manikire. Pomembno je, da se lak resnično dobro posuši, preden naneste nadlak. Za optimalen videz priporočamo, da tako podlak, kot lak in nadlak nanesete v dveh plasteh.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close