5 skrivnosti žensk, ki so videti mnogo mlajše, kot so v resnici

21. marec 2019

5 skrivnosti žensk, ki so videti mnogo mlajše, kot so v resnici

21. marec 2019

Tokrat ne pišemo o lepotnih posegih ali najboljši kozmetični negi, pač pa o malodane brezplačnih ali vsaj cenejših rutinah, ki močno podaljšajo mladosten videz kože.

Le katera od nas ne sanja o tem, da bi tudi pri skoraj 60. letih bila videti vsaj 10 let mlajša?

Marsikaj lahko za ohranitev lepote in podaljšanje mladostnega videza naredimo same in sicer z upoštevanjem beauty rutine, ki jo moramo kajpak redno ponavljati. Pri tem pa sploh nimamo v mislih lepotnih posegov ali kozmetične nege.

1. Pijte veliko vode

Človeško telo je sestavljeno iz 60 odstotkov vode, vsakodnevne naloge, ki od nas zahtevajo napore, pa te dragocene vire vlaženja ves čas izrabljajo, zato moramo vodo nadomeščati. Popijte vsaj 8 velikih kozarcev vode vsak dan. Koža bo lepša, prebava bolj urejena.

2. Obraz razvajajte s – sadjem

https://www.instagram.com/p/BvL5QHZAYrl/

Naredite si domačo masko za obraz na podlagi sadja po vaši želji. Za najboljšo masko velja taka iz papaje. Lahko si privoščite tudi masko iz jagod, jagode namreč vsebujejo betakaroten in vitamin A, ki pomaga pri obnovi zalog kolagena. Tudi sok aloje vere je odličen v borbi proti staranju kože.

3. Znižajte raven stresa

https://www.instagram.com/p/BvJxI62lvUB/

Ali še ni bilo dovolj zapisanega o uničujočih učinkih nenehnega stresa? Vsak se sooča s stresom, tu se ne da pomagati, lahko pa se naučite sprostitvenih tehnik, meditacije in spremenite pogled na življenje in stres. Tudi globoko dihanje zelo pomaga. Ste vedeli, da predvsem miselni stres močno pospešuje staranje kože na obrazu? Stres iz kože ‘pobira’ kolagen. Zato: vpišite se na tečaj joge, meditirajte, pojdite v kopel z mehurčki ali savno.

4. Redno telovadite

https://www.instagram.com/p/BvOxOIGFQD9/

Sliši se bolj dolgočasno, kot priporočilo, da spijte vsak dan kozarec vina, a vseeno drži. Telesna vadba pomaga k večji gibljivosti, krepi mišice, ščiti pred srčnimi bolezni in predvsem – pomaga, da ste videti dlje mlade! Najmanj, kar bi morale opraviti vsak dan, je pol ure hitrejšega sprehoda.

5. Zdravo se prehranjujte

https://www.instagram.com/p/BvOE_xelpaW/

Zdrava prehrana pomeni, da uživate dovolj sadja in zelenjave. Uživanje rdečega mesa skušajte zmanjšati na dvakrat tedensko, tudi uživanje alkohola in kajenje cigaret lepoti vaše kože škodi. Zakaj ravno sadje in zelenjava? Ker sta odličen vir antioksidantov, ti pa pomagajo ohranjati mladosten videz! Bolj zdravo, kot boste jedle, mlajše boste videti.

D. S.

Foto: Oversixty.com, Instagram, Ageless Lifestyle

Style. Več novic

New Report

Close