5 slabih navad, zaradi katerih v službi ne napredujete

30. november 2023

5 slabih navad, zaradi katerih v službi ne napredujete

30. november 2023
Foto: Instagram @melissa_thiebaut

Čas je za spremembe!

V karieri lahko napredujete samo, če sami ukrepate. Za vas smo pripravili seznam najpogostejših napak, ki jih delate in vas ovirajo pri samem napredovanju.

Razgovori o plači in boljših delovnih pogojih z nadrejenimi so vedno naporni, vendar je napredovanje še težje, če se ne borite zase. Pomembno je, da se postavite zase in prenehate s temi petimi napakami, ki vam preprečujejo nadaljnji napredek v karieri.

Foto: Pexels

Preveč ste osredotočeni na dolgoročnost

Pomembno je, da imate dolgoročne cilje, vendar morate hkrati paziti, da ne pozabite na sedanjost, medtem, ko ste osredotočeni na prihodnost. Če se osredotočite na zdajšnji trenutek, boste lažje prepoznali priložnosti, ki se spotoma ponujajo in bili bolj odprti za morebitne spremembe v dolgoročen planu.

Ne cenite svojega časa

Nič ni narobe s tem, da želite na delovnem mestu ostati dlje, da dokažete ali naredite, kar niste uspeli v rednem času, vendar morate pri tem postaviti jasne meje. V nasprotnem primeru bodo drugi prenehali ceniti vaš čas. Naučite se delati bolj učinkovito, vendar ne na račun vašega časa.

Foto: Unsplash

Izogibate se pogovoru o plači

Pogovor o plači je velik tabu v slovenski družbi. Pogosto mislimo, da moramo biti zadovoljni, da sploh imamo zaposlitev in plačo, vendar je to popolnoma napačno mišljenje. V pogovoru za povišico morate znati poudariti svoje prednosti in kvaliteto ter verjeti vase. Če se ne znate ceniti in ne verjamete v svoje sposobnosti, potem jih ne bo cenil niti vaš delodajalec. Torej, ne bojte se prostovoljno prositi za višjo plačo.

Čakate na “pravi” trenutek

Vsak je odgovoren za lasten uspeh. Če veste, kaj je za vas “sanjska služba”, potem ni boljšega trenutka, kot da jo začnete iskati že danes. Vsak si ustvarja lastno usodo, zato ne izgubljajte časa in takoj začnite delati na uresničitvi svojih ciljev.

Bojite se neuspeha

Če se jih naučite sprejemati in priznavati, vas neuspehi lahko samo okrepijo in navdihnejo za nadaljnje delo. Vsi smo se z neuspehi že srečali in včasih je res težko, a če se jih prenehate bati, boste lažje napredovali in hitreje dosegli svoje cilje.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close