5 stvari, s katerimi se v trenutku znebite stresa

12. april 2024

5 stvari, s katerimi se v trenutku znebite stresa

12. april 2024
Foto: Instagram @entre_dois

5 stvari, s katerimi se v trenutku znebite stresa

12. april 2024
Foto: Instagram @entre_dois

Kadar imate občutek, da ste v popolnem stresu, si lahko pomagate s stvarmi, ki jih imate v tistem trenutku v bližini.

V sodobnem času, kjer smo vsak dan podvrženi hitremu tempu, je stres postal naš stalni sopotnik. Nekateri ga občutijo bolj, drugi manj, dejstvo pa je, da nikakor ni dober za naše zdravje.

Na srečo obstaja nekaj metod, ki pomagajo, da se v trenutku sprostite in jih lahko uporabite kadarkoli in kjerkoli. Spodaj si poglejte, kako se lahko v trenutku sprostite in znebite stresa.

Foto: Pexels

Pokličite prijateljico

Pogosto je najbolje, da pokličete prijateljico, ji poveste, kaj vas muči in v trenutku se boste počutile bolje. Če ste v službi in to ne pride v poštev, prosite sodelavca, ali se mu lahko zaupate. Veliko bolje se boste počutili, če svoje frustracije komu zaupate, kakor, da jih zadržujete zase.

Vadite sproščanje

Zaprite oči, umirite dihanje in se osredotočite na nekaj, kar vas pomiri. Lahko je to vaš najljubši kotiček v gozdu, vaš hišni ljubljenček ali pa sanjska počitniška destinacija.

Nadenite si slušalke

Poslušanje glasbe vam bo pomagalo, da se znebite stresa. Če čutite, da postajate nervozni, si zavrtite pomirjajoče zvoke, kot so zvoki valov in dežja. Če se vam zdijo nadležni, se lahko odločite tudi za vam ljubi rock, hiphop ali elektronsko glasbo.

Foto: Unsplash

Poskusite z aromaterapijo

Poskusite prodreti tudi na druga čutila in razmislite o aromaterapiji. Vonj vam lahko na preprost in učinkovit način spremeni počutje. Eterično olje lahko nosite v torbici in ga uporabite vedno, ko ste pod stresom.

Uporabite mobilno aplikacijo

Mogoče je uporaba mobilne naprave sicer malce nasprotujoča z zmanjšanjem stresa, vendar obstaja veliko takšnih, ki bodo pomagale zmanjšati stres. Nekatere od njih so aplikacije za jogo, druge pa vam bodo pomagale, da se osredotočite na globoko dihanje.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close