5 stvari, zaradi katerih se moški zaljubijo

18. november 2023

5 stvari, zaradi katerih se moški zaljubijo

18. november 2023
Foto: Instagram @_bellaiz

5 stvari, zaradi katerih se moški zaljubijo

18. november 2023
Foto: Instagram @_bellaiz

Odmislimo seks in ostale klišeje, moški se v žensko zaljubi zaradi …

Čeprav je težko posploševati, obstaja nekaj pogostih dejavnikov, ki lahko prispevajo k temu, zakaj se moški zaljubijo v točno določeno žensko.

Intimne podrobnosti

Ženska, ki z moških deli intimne podrobnosti svojega življenja in ga hkrati prosi, da tudi on deli svoje z njo, bo imela več uspeha kot tista, ki vse drži na distanci. Moški imajo radi ženske, ki se iskreno zanimajo za njihove zasebne stvari.

Pa s tem ne mislimo na podrobnosti o vaši menstruaciji ali njegovih preteklih spolnih partnericah, ampak stvari, kot so recimo njegov odnos s starši, delo v službi ali interes za pse.

Foto: Instagram

Ranljivost

Mnoge ženske mislijo, da morajo pred svojim moškim biti močne in ne smejo dopustiti, da vidijo njene šibke točke. Vendar je ravno obratno. Moški imajo radi močne ženske, vendar obožujejo tiste, ki znajo včasih pokazati svojo ranljivost in jim dati občutek, da jih v tistem trenutku potrebujejo ob sebi.

Komplimenti

Moški se, tako kot ženske, ne morejo upreti komplimentom. Če se v družbi počuti lepo in cenjeno ter je tu in tam deležen kakšnega komplimenta, bo komaj čakal, da bo spet z vami.

Foto: Instagram @laurandnicolas

Držanje za roko

Raziskave so pokazale, se ob držanju za roke proizvaja oksitocin, ki se imenuje tudi hormon ljubezni. Držanje za roko mnogi moški označujejo za pretirano ženstveno, resnica pa je, da se z njim ustvarja dodatna intimnost, ki jim je vsekakor všeč.

Iskrenost

Moški se v žensko ne more zaljubiti, če je ne spoštuje. Ženska, ki je iskrena in pokaže, da ji nekaj v razmerju ni všeč, si v njihovih očeh nedvomno zasluži spoštovanje. Veliko žensk misli, da je o teh stvareh bolje biti tiho in potrpeti, da se bodo same po sebi obrnile na bolje. Resnica pa je, da se moški takšnim ženskam rajši odpovejo, kot pa da bi se zanje borili.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close