6 lepotnih napak, zaradi katerih ste videti starejše

13. november 2023

6 lepotnih napak, zaradi katerih ste videti starejše

13. november 2023
Foto: Profimedia

Poleg redne nege (in pravilne) kože je zelo pomembno, da pravilno prilagodimo obliko obrvi, pričesko in mejkap.

Pričeska in sama barva las, način ličenja in zakrivanje nepravilnosti na obrazu lahko vplivajo na starejši videz, zato je pomembno, da se znebite spodaj naštetih napak.

Kljub temu da vlagamo denar v najnovejše serume in maske za pomlajevanje obraza, se lahko zaradi naše napačne vsakodnevne rutine zgodi, da je naš obraz videti starejši, kot je v resnici.

Z drugimi besedami: poleg redne nege je zelo pomembno, da pravilno prilagodimo obliko obrvi, pričesko in ličila, ki so primerna za naš tip kože in seveda letom samim. Predstavljamo vam 6 največjih lepotnih napak, ki vam dodajajo leta:

Foto: Instagram @veravanerp

Neurejene obrvi

Če niste Lily Collins in Cara Delevingne, smo prepričani, da svinčnik za obrvi lahko postane vaš najbolj priljubljeni izdelek, saj lahko na odličen način oblikuje obrvi. Umetniki ličenja vam bodo povedali, da tanke obrvi postarajo, medtem ko goste in nekoliko košate obrvi pomlajujejo. Izberite torej kakovostni svinčnik za oblikovanje obrvi, ki se ujema z vašo poltjo in barvo las.

Izogibanje uporabi primerja

Če imate težave z majhnimi gubicami, s katerimi ste vedno nezadovoljni, nam dovolite, da vam predstavimo primer (podlaga za puder). Večina primerjev je narejena iz številnih sestavin, kot so hialuronska kislina in nekatere vrste silikonov, ki na odličen način zapolnijo gube in vaša koža je videti gladka in sijoča, kar omogoča odlično podlago za nanos pudra.

Če imate izrazite temne kolobarje in podočnjake, se namesto za korektor raje odločite za primer, ki ima učinek sijoče kože, njegove sestavine pa naredijo kožo mehkejšo in napeto.

Foto: Instagram @elaisaya

Monotona barva las

Z dolgočasno, monotono in enodimenzionalno barvo las ste lahko videti starejše. Zdravi, sijoči, gladki in gosti lasje so pokazatelj zdravega življenja. Da bi barvane lase ali pramena obdržali sveže in naravne, poskusite pred naslednjim obiskom frizerskega salona z domačo nego za sijaj las, ki vam bo v veliki meri tudi pomagala.

Uporaba napačnega odtenka pudra

Dve največji napaki, ki jih delamo pri nanosu pudra, sta izbira napačnega odtenka in nepravilno nanašanje. Kar se barve tiče, priporočamo, da izberete svetlejše odtenke, pri nanašanju pa uporabljajte gobice, s katerimi boste dosegli gladko kožo in čim boljše prekrivanje nepravilnosti.

Foto: Instagram @camilacoelho

Izbira napačne tehnike nanašanja črtala za oči

Vizažisti menijo, da nas goste in ostre poteze s črtali za oči delajo starejše, posebej, če ga nanašamo še na spodnje veke. Namesto črtala za oči rajši izberite kremasti svinčnik, ki daje večjo mehkobo.

Pričeska, ki vas dela starejše

Izbor pričeske in nege las lahko popolnoma preoblikujeta obliko obraza. Najpomembneje je, da veste, da ravne konice las v veliki meri dodajajo leta. Namesto tega svojemu frizerju predlagajte, naj vas postriže na goste resice, da oblikuje obraz in omehča ostre linije obraza.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close