6 pomladnih trendov, ki jih lahko nosite že zdaj

07. februar 2024

6 pomladnih trendov, ki jih lahko nosite že zdaj

07. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

6 pomladnih trendov, ki jih lahko nosite že zdaj

07. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Četudi še ves sneg ni skopnel, v modnem svetu že močno vonjamo pomlad. Izbrali smo 6 pomladnih trendov, ki jih lahko vse neučakane na novo sezono nosite že sedaj.

Zimska sezona je z vsemi plastmi, dodatki in toplimi materiali vsekakor izredno zabavna, a mi že komaj čakamo, da jih odvržemo in se prepustimo novim pomladnim krojem, teksturam in vzorcem. A zakaj bi čakali, ko lahko ene izmed letošnjih pomladnih trendov nosite že na malce bolj mrzlih temperaturah? Kombinirajte jih s toplimi pleteninami, dolgimi plašči in dobili boste popolno mešanico iz obeh dveh sezon.

Prosojno bela

Prosojne tkanine so že nekaj sezon velika novost na prizorišču večernih oblačil, ki so jih najbolj `posvojile` zvezdnice na rdečih preprogah. Angelsko beli barvi boste spomladi dodali seksi preobrat, pri čemer pa ne pozabite uskladiti primernost dogodka. Poroke vsekakor odsvetujemo, prav tako pa razne službene zabave ali resne dogodke. Dokler ne odvržete plašča, jih kombinirajte s pleteninami, ponči in visokimi kavbojskimi škornji, s katerimi ustvarite moderen podeželski stil.

Victoria Beckham (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Michael Kors (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Prada (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Hlače z visokim pasom

Široke hlače z visokim pasom ne odhajajo nikamor in čeprav so praktične za pozimi, saj pokrijejo ledveni predel, jih bomo pogosto videvali v toplejših mesecih leta. Le zakaj jih ne bi oboževali? Podaljšajo noge in so idealni za vse priložnosti. Vložite v odličen brezčasen pas, ki bo izboljšal videz, ko bo še bolj vroče pa izberite lahkotne materiale kot so svila ali lan.

Loewe (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
3.1 Phillip Lim (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
3.1 Phillip Lim (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Kovinski odtenki

Zakaj bi morali biti oblečeni v bleščeče barve le decembra? Kovinske barve z zlato in srebrno barvo na čelu je eden od najbolj vročih barvnih trendov leta 2024, zato je nikakor ne smete pospraviti v omaro. Seveda se ta trend najbolj prilega večernim oblačilom, a s spretnim stiliranjem jih lahko nosite tudi čez dan.

Chloe (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Alexander McQueen (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Miu Miu (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Kratke hlače

Ne samo kratke hlače, izredno kratke hlače! Trend brez hlač se nadaljuje, vendar v nekoliko daljši različici. Morda mikro kratke hlače res niso najbolj primerne za vsako postavo in je zanje potrebna dobra mera poguma, a boste v njih vsekakor ne boste ostali neopaženi. Če želite v trend vstopiti bolj zadržano, se zgledujte po znamki Alexander McQueen in jih kombinirajte z visokimi škornji.

Isabel Marant (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Alexander McQueen (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Prada (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Športna oblačila

Časi, ko so bila športna oblačila rezervirana le športnim aktivnosti, so minili. Športna oblačila, ki so verjetno nekakšna posledica estetike sproščenega oblačenja v času pandemije, se v zadnjem času počasi prebijajo v našo dnevno garderobo. Dolge jopice s kapuco so zdaj bodo to pomlad zamenjale vsakdanje dnevne obleke, suknjiče pa široke srajce v stilu vetrovk. Končno je na vrsti udobno oblačenje!

Gucci (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
JW Anderson (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
LouisVitton (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Poslovna sproščenost

Za vse, ki v svoj vsakdan zaradi službe ne morete obleči zgornjih športnih oblačil, pa so oblikovalci poskrbeli s sproščeno poslovno modo, ki bo zamenjala tradicionalno krojene kose oblačil. v mislih imejte super prevelike obleke, dolge suknjiče s pasom, nošenjem tankih pletenin in drznih srajc pod obleko. Igrajte se s proporci, barvami in materiali.

Maison Margiela (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Coperni (Foto: Spotlight/Launchmetrics)
Victoria Beckham (Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close