7 trendi pričesk, ki bodo prevladovale v 2024

28. december 2023

7 trendi pričesk, ki bodo prevladovale v 2024

28. december 2023
Foto: Instagram @mao.ge

7 trendi pričesk, ki bodo prevladovale v 2024

28. december 2023
Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Trendi pričesk se iz leta v leto spreminjajo, a bodo krajši lasje (četudi v speti različici), ki so prevladovali letos, ostali modni tudi v prihodnjem letu.

Če ste se letos odločili za drzno potezo in lase močno krajšali, brez skrbi, trend paž pričesk se bo nadaljeval tudi v letu, ki je pred nami. Še eden izmed trendov, ki ostajajo, je vse bolj prisoten praznični trend pentelj v laseh. Kateri trendi pričesk vas še čakajo v letu 2024?

Baročni paž

Ko smo že mislili, da smo videli vse možne vrste paž frizur, bo v leto 2024 zaznamoval velik trend baročne različice, ki bo primerna za tiste z naravnimi kodri ali daljšimi paž pričeskami. “Baročno navdihnjeni kodri prinašajo vzdušje razkošja, kot smo videli na Versacejevi modni reviji,” je za Who What Wear razkril Jason Crozier, angleški priznani frizer. “Zvezdnice, kot je Zendaya, bodo še naprej uporabljale voluminozne kodre, vendar zdaj s pridihom avantgardnih geometrijskih oblik, ki ponujajo kombinacijo brezčasne lepote in sodobne umetelnosti,” dodaja.

Foto: Profimedia

XL dolžina

Medtem ko se kratke pričeske ne bodo umaknile, boste na račun prišle tiste z zelo dolgimi lasmi. Trend dolgih las bo po mnenju Crozierja znova obudil podaljške, predvsem izdelane po meri. “Leta 2024 se bo trend razvil v smeri individualnih tekstur in osebnega oblikovanja, kar bo zadovoljilo željo po edinstvenem in razkošnem videzu,” pravi.

Foto: Instagram @marielouduvillier

Volumen

Volumen je nekaj, kar si mnogi želijo, čeprav včasih težko dosežejo. Velike navijalke, pršilo za utrjevanje las ter izdelki za volumen bodo tako v kopalniški omarici nepogrešljivi. Leta 2024 bomo namreč sprejeli filozofijo ‘večje je boljše’. “Oblikovalci, kot je Schiaparelli, so na modni reviji predstavili voluminozne lase, Kendall Jenner pa je prikazala umetnost mega volumna,” pravi Jason. Če vam volumen ne bo uspel z uporabo izdelkov za povečanje volumna, tehnik za napenjanje, lahko še vedno uporabite visokokakovostnih podaljške, da ustvarite dramatične in voluminozne lase.

Foto: Instagram @priyankachopra

Visoko spenjanje

V mislih imejte trend old money in devetdeseta, saj bomo v prihodnjem letu videli več visokega klasičnega spenjanja z elementom razpuščenosti, zaradi česar bo še toliko bolj nosljiv. “Leta 2023 smo na modnih brveh opazili zapletene pričeske, ki so jih navdihnili oblikovalci, kot je Valentino,” pravi Crozier. Elegantne in prefinjene pričeske bo spremljal videz lahkotne urejenosti in naravnih tekstur. Visoko spetim lasem se bosta občasno pridružila trenda iz preteklih let, elastika za lase iz blaga ter krajši stranski stopničasto postriženi lasje.

Foto: Instagram @babiolesdezoe

Svileni lasje

Bleščeč trend se bo z oblačil prestavil na lase. “Privlačnost žametnih las z bleščečim zaključkom je pod vplivom vrhunske mode v porastu,” ugotavlja Crozier. Zdravi in sijoči lasje so podobni razkošnim tkaninam, kot sta žamet in svila, ki se lesketajo in gibljejo. Če z lasmi ravnamo kot z luksuzno tkanino, bomo ta učinek zlahka dosegli. Kako? Z redno in kakovostno dobro domačo nego las in tretmaji za sijaj ali barvo v salonu, ki daje večdimenzionalni sijaj.

Foto: Instagram @lorena

Mini paž

Naša trenutna naklonjenost krajšim dolžinam pomeni, da nas bo veliko več pogumneje sedelo na frizerski stol in se odločalo za krajše dolžine, kot je `mini paž`, ki se lahko razprostira med ličnicami in čeljustjo. “Natančnost pri kratkih paž pričeskah povečajte s kombiniranjem mehkih in drznih elementov, kar omogoča raznolike možnosti oblikovanja,” pravi ugledni frizer, ki priporoča eksperimentiranje s priostrenimi pričeskami, ki jih lahko zmehčate z valovi in kodri. Tako boste lahko ustvarili različne videze primerne za različne priložnosti.

Foto: Instagram @caitlinmiyako

Pentlje v laseh

Še zadnji trend, za katerega smo veseli, da nikamor ne odhaja, so pentlje v laseh. Čopki, kitke ali spuščeni lasje s pentljo so po podatkih družbe Clearpay povzročili povečanje število iskanj po pentljah za kar sto odstotkov. Videz, ki je eleganten in ženstven, ne potrebuje prav nobenega napora ali dodatnega časa za oblikovanje, vi pa boste videti vedno urejeni. Izberite plišaste žametne ali satenaste pentlje, ki se vpnejo v lase, ali kupite kolut žametnega traku, da boste imeli ustvarili različno dolge oz. velike pentlje.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close