7 največjih laži modnih vplivnic

07. september 2023

7 največjih laži modnih vplivnic

07. september 2023
Foto: Instagram

7 največjih laži modnih vplivnic

07. september 2023
Foto: Instagram

Vas zanima, katera je največkrat izrečena laž modnih navdušenk?

V zadnjih nekaj letih so modne vplivnice zavzele družbena omrežja. Videti je, da je vsaka od njih prava modna poznavalka, ki svojim sledilcem suvereno deli modne nasvete. Pa če je njen stil dodelan ali ne.

Ali so tisti čevlji z 10-centimetrsko peto res tako udobni, kot pravi? Ali je tista fotografija res čisto brez filtra? Se je res zbudila popolno naličen? Najverjetneje ne. Tukaj je 7 laži, s katerimi vplivnice na družbenih omrežjih ustvarjajo svoj navidezno popoln svet.

Foto: Instagram

“Ti novi čevlji so tako udobni”

Njena stopala pa so prekrita z obliži in raje stiska zobe, kot bi priznala, da jo, sicer nadvse trendovski čevlji, nenormalno žulijo in obsedeno išče prostor, kjer bi lahko spočila noge. Saj vsi vemo, da se bo po fotkanju za Instagram preobula v udobne superge, kajne?

“Takšna sem se zbudila”

Ali vi poznate koga, ki bi se zjutraj zbudil brez podočnjakov, s popolno kožo, rdečimi ustnicami in urejenimi lasmi? Ne, mi tudi ne. Prepričani smo, da je vplivnica pred tem preživela eno uro v kopalnici, kjer je ustvarjala ta “naravni, jutranji videz”.

“Sponzorirano, vendar mi je všeč”

Pri sponzoriranih objavah gre zmeraj za vprašanje avtentičnosti. Je vplivnici nek izdelek zares izboljšal kožo, naredil lase bolj sijoče in okrepil njene nohte ali je le potrebovala dodaten zaslužek in je v zameno zanj pripravljena reči karkoli ji naročijo? Težko je vedeti.

Foto: Instagram

“#NoFilter”

Aplikacije in filtri za urejanje podobe lahko drastično spremenijo videz, popačijo telesne proporce in spodbujajo nedosegljive lepotne ideale. Če smo ob gledanju fotografij vsaj malo kritični, lahko že na sto metrov vidimo, katere vplivnice uporabljajo ‘famozni’ FaceApp. Če vprašate nas, bi ga bilo treba prepovedati.

“Podpiram trajnostno modo”

Svojim sledilcem na veliko razlaga, kako s svojimi oblačili podpira trajnostno modo, na polovici fotografij z Instagrama pa je oblečena v Primark, Shein in Zaro, ki vsekakor niso v skladu s trajnostjo.

Foto: Instagram

“Samo pozitivne vibracije”

Ohranjanje pozitivne fasade lahko pomeni prikrivanje osebnih bojev in izzivov. Sledilci običajno vidijo samo ‘popolno’ različico življenja vplivnežev in pri tem pozabijo, da tudi oni doživljajo stiske, le da jih ne delijo s svetom.

“Obožujem luksuz”

Ob brskanju po Instagramu izgleda, kot da ima vsaka vplivnica v omari vsaj eno luksuzno torbico, vredno več tisoč evrov. A brez skrbi, vsi vplivneži nimajo v lasti tako prestižnih kosov. Nekateri jih morda dobijo v dar, drugi si jih izposodijo, spet tretji pa nas zavajajo s ponaredki. Turki delajo tako dobre, da jih je zelo težko ločiti od originala!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close