9 večernih navad vitkih in fit žensk

22. september 2021

9 večernih navad vitkih in fit žensk

22. september 2021
Profimedia

Seveda že vemo, da je večina fit žensk aktivnih že zjutraj in čez dan ter pazijo na zdravo prehrano, vendar ste se kdaj vprašali kako izgleda njihova večerna rutina?

Redno negujejo kožo

Biti v form ni odvisno od samo ene stvari, vendar celostne skrbi zase n za svoje telo. Rutina pomaga pri telovadbi, fitnesu in prehrani, a prav tako pri celostni negi kože in izgleda. Odstranite šminko in očistite kožo, takoj ko se vrnete domov. Predvsem je pomembno, da to storite, ko se vrnete iz treninga, saj lahko znoj zamaši vaše pore.

Pijejo vodo dve uri pred spanjem

Kadar pijete vodo preblizu spancu, lahko to negativno vpliva na vas. Potreba po uporabi toalete lahko tako prekine vaš spalni ciklus. Zato se mnoge fit ženske odločijo za hidracijo dve uri pred spanjem, zato da užijejo vse pozitivne učinke vode, a se izognejo negativnim.

Lahko večerjajo

Niso vsa živila primerna za zvečer, predvsem ne pred spanjem. Grški jogurt lahko pomaga, da lažje zaspite in se znebite občutka lakote, ki mnoge ujame tik pred spancem.

Profimedia

Popijejo skodelico mleka pred spanjem

Čeprav voda pred spanjem na vas vpliva negativno, pa kažejo raziskave, da mleko lahko pomaga. Mleko vsebuje triptofan, aminokislino, ki pomaga pri spancu. Za tiste, ki se prehranjujete vegansko ali preprosto ne pijete kravjega mleka, imata kokosovo ali mandljevo mleko enak učinek.

Poskusijo trenirati zvečer ali grejo na sprehod

Čeprav so mnogi med nami jutranji tip, ko je govora o telovadbi, pa je večerni trening lahko da ravno tisto, kar vam manjka, da bi dosegli svoj cilj. Večerni trening vam lahko pomaga pri spancu in vam omogoči, da hitreje zaspite. Če pa niste razpoloženi za celoten trening, pa odidite vsaj na lahek sprehod.

Profimedia

Topel tuš koristi pred spancem

Raziskave so pokazale, da lahko topel tuš, približno 90 minut pred spancem, izboljša vaš spanec. Kar pa privede do tega, da imate zjutraj več energije za dan pred vami.

Omejijo čas na telefonu in pred televizijo

Za dodaten odmor in boljše počutje je pomembno, da ne uporabljate električnih naprav pred spanjem. Tako računalnika, kot telefona ali televizije. To je le en izmed koristnih razlogov za omejevanje časa na napravah, saj sta slab spanec in neurejen spalni cikel povezana z debelostjo.

Berejo pred spanjem

Čeprav se fitnes predvsem nanaša na telesno moč, je duševna prav tako pomembna in je ne smete zanemariti. Branje pred spanjem vam lahko služi kot sprostitev in užitek brez zgoraj omenjenih težav, ki jih povzroča prekomerno gledanje v električne naprave. S pomočjo branja pa boste tudi izboljšali spomin in splošno znanje.

Profimedia

Preživljajo čas z družinskimi člani

Znanstveno je dokazano, da preživljanje časa s svojimi najdražjimi vpliva na dolžino in kakovost našega življenja in krepitev pozitivnih navad. Je torej po službenih obveznostih in hobijih sploh še boljši čas za druženje z družino, kot pred spanjem?

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close