Pripravite si mlečno kopel za lepa stopala!

08. junij 2022

Pripravite si mlečno kopel za lepa stopala!

08. junij 2022
Foto: Pexels

S skokom v poletje smo skočili tudi v sandale in svetu pokazali svoja stopala. Da bodo ta videti karseda lepo, si pripravite domačo pedikuro.

Če ste svoja stopala čez leto zanemarjali, potem je zelo verjetno, da je zdaj njihova koža suha, hrapava in na petah razpokana. Če ne želite zapravljati denarja za profesionalno pedikuro, si jo lahko na enostaven način privoščite kar doma.

Ponujamo vam preprost in učinkovit recept za negovalno kopel, po kateri bodo vaša stopala lepa, mehka in negovana. Kopel vsebuje samo dve sestavini, ki jih ima običajno vsak zmeraj doma – mleko in sodo bikarbono. Kombinacija teh dveh sestavin deluje, ker se med seboj dopolnjujeta. Mleko vsebuje mlečno kislino, ki mehča kožo, soda bikarbona pa ima abrazivne lastnosti, ki odstranijo suho in hrapavo kožo, ko se ta zmehča.

Foto: Pexels

Potrebujete:

  • 2 – 4 skodelice mleka
  • pest sode bikarbone
  • veliko posodo (da boste vanjo hkrati spravili obe nogi)

Kako narediti mlečno kopel?

  1. Mleko segrejte in se prepričajte, da ni prevroče. Uporabite lahko od dve do štiri skodelice, odvisno od velikosti umivalnika, velikosti vaših nog in tega, koliko mleka imate doma.
  2. Mleko nalijte v posodo. Pomembno je, da je dovolj velika, da lahko vanjo spravite obe nogi in jih na vseh straneh enakomerno potopili v tekočino.
  3. Noge namakajte v mleku približno pet minut, nato pa v kopel natresite sodo bikarbono.
  4. Kritične dele stopal, kot so pete in predel pod prsti, dobro zmasirajte.
  5. Medtem, ko se vaše noge namakajo, se usedite na kavč in poglejte vašo najljubšo serijo ali preberite kakšno revijo.
  6. Po 30 minutah noge splahnite pod toplo vodo in jih dobro osušite, nato pa občudujte, kako negovana in pomlajena so videti vaša stopala!

Celoten postopek mlečne kopeli si lahko ogledate v spodnjem videu:

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close