Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Popoldanski s.p. odprt preko staršev

Popoldanski s.p. odprt preko staršev

Pozdravljeni,
sem sveže diplomiran študent in se dokaj redno ukvarjam z video produkcijo, do sedaj sem plačila za svoje storitve prejemal preko študentskega servisa ali pa na roko. Zaradi večanja povpraševanja in plačilnih zneskov se ne morem več obračati na študentski servis (visok davek) ali pa na plačila z gotovino, zato bi rad poiskal čim ugodnejšo pravno rešitev. Razmišljal sem o odprtju s.p.-ja, ampak se mi zdijo mesečni prispevki za začetek malo visoki. Zanima me, če mi lahko kdo pravno svetuje glede naslednjega predloga;
Eden izmed staršev, od katerih sta oba redno zaposlena odpre popoldanski s.p., vsaj za prvo leto, da lahko prek njih izdajam račune (starši načeloma prek s.p.-ja, ne bi izvajali nobenega dela, ta bi bil praktično odprt le za moje potrebe). Zanima me koliko je to kaj legalno, da npr. opravljam storitev, račun pa je izdan na ime moje matere ali očeta. Kako bi bilo potem kaj z izplačevanjem “plače”/nakazili na moj bančni račun? Če se kdo spozna na tovrstno pravo, mi lahko tudi pusti telefonsko številko ali email.
Hvala in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close