vlaganje zelenjave
hmmmmmmmmmmmmm???
Ne bi o ETI.
Pred leti smo imeli doma(moji starši) nasade kumaric. Oddajali smo jih kmečki zadrugi, ona pa naprej ETI ITD…
Ko jih je mama škropila, smo morali tiste kumare stran potrgat in jih sedem dni nič obirat in ves pridelek zavreči.
Iz zadruge so nas pa klicali zakaj jih nič ne pripeljemo. Ko smo jim povedali, da smo pač škropili, so rekli naj ne kompliciramo in kar pripeljemo, da se to vse opere in pri tako količini skrije.
Mama ni hotela, ker je rekla, da ne bo odgovorna zato, da bodo ljudje strup jedli, ampak drugi so pa veselo vozili.
Groza.
Od takrat jaz zaupam, samo svojemu vrtu. Če pa kdaj kaj kupim, pa vse prej mislim kot to, da jem kvaliteto. žal.
Nives, ne zameri, hec mora bit… je vedno pravil moj oče.
VLOŽENE BUČKE
1 kg mladih bučk
2 dcl olja
2 dcl jabolčnega kisa
0,5 l vode
3 stroke česna
2 beli čebuli (ali rdeči)
sol
origano, bazilika, majaron ali peteršilj (po želji)
bučke narežemo lepo na kolobarje, prav tako čebulo.
Olje, vodo, kis, sol damo v lonec in zavremo. Ko zavre, stresemo noter bučke in čebulo ter kuhljamo le 5 minut.
Boberemo iz tega lonca, kjer smo kuhali in napolnimo kozarce (še vroče bučke), potresemo s sesekljanim česnom in origanom (ali peteršiljem ali baziliko ali majaronom – po želji), dolijemo še vroč kis, v katerem smo ravnokar kuhali bučke in zapremo s pokrovčkom