Poročil se bom – VIA BONA da ali ne?
Včasih smo hodili tja sicer le v času kosila. Pa smo se s sodelavci večkrat spraševali kako obupani morajo biti tisti, ki se tam upajo imet poroko. Nepozabno v slabem pomenu… Postrežba je obupna
5 natakarjev hodi mimo miz, ljudje pa sedijo za praznimi mizami kot sa so nevidni. Hrana ni kaj prida, količinsko male porcije, solata s parimi listi. Ne predstavljam si tudi plesa po tistih kamnitih ploščah. Podkusi iti kdaj v času kosil. Gotovo te bo minilo.
Sem bila tam nekajkrat na kosilu, sicer že pred leti, in mi je bilo točno tako, kot nekdo piše – brezosebno in nikakor ne primerno za dobro poroko. Ampak vemo, kakšne vse in kje vse poroke so, zato če je vama všeč, zakaj pa ne?
Pojdita enkrat tja na kosilo in enkrat na večerjo, pa bosta sama ocenila. Predlagam, da obiščeta še druge restavracije in potem vidita razlike ter se lažje odločita.
Sin je imel tam žurko pred 4 leti…poroko. Vse ok, najbrž ne moremo primerjati običajne postrežbe med tednom s poroko. Takrat se pa menda ja potrudijo. Skratka: pecivo smo nesli prej svoje na pladnjih. Vse je bilo točno tko kot je bilo zmenjeno.
Tiste ploščice mi niso ile moteče. Imeli smo polno mladine, vseh nas je bilo 80. Mize so postavljene tudi v dveh “zakotkih”, tako da si nisem predstavljala kako bo to. Itak da je blo super, ker si rea nisem želela, da bi se družili s ta mladimi. Mi smo bili navdušeni in tudi svatje.
Hvala za vasa mnenja. Restavracija bi naj bila odprta samo za nas. Malo sem zmeden, ploscice po tleh so tudi mene zmotile. Mi je pa panoramski pogled skozi okna vsec. A porcije so pa res tako skromne, ker 40 evrov na osebo, oz. 4000 evrov za 100 ljudi ni malo denarja. Bi pricakoval, da bi moralo biti vse bp oz. Top
Naši svatje so pojedli res veliko hrane in peciva. Poleg pijače na mizi so si posebej naročali še viskije, borovničke, pivo. Nekaj stvari smo potem videli na pol popitih na mizah. Tudi pecivo je bilo recimo marsikje samo načeto in pol pojedeno. Tako da res računaj s tem, da bo hrane dovolj. Mi smo se zmenili tako, da nam niso prinesli menija na krožnikih, ampak skupno na ploščah. Tako se izogneš temu, da nekdo poje samo 2 krompirčka in pol zrezka, ostalo gre pa v nič. S plošč si lahko jemljejo po želji, kolikor si želijo. Pogrinjkov smo imeli toliko kot svatov, hrane pa za 15 oseb manj. Tako so nam tudi računali. Pa jo je bilo ravno zaradi skupnih plošč povsem dovolj. Zdaj je moda brez glutena, tako da računaj tudi kake zrezke ali piščanca na naraven način in priloge kot npr pecen krompir, riz,veliko zelenjave. Pri nas je bil tudi solatni bar posebej, pa so se ljudje čisto spodobno znašli. Pojedli pa so dejansko vse, nekaj pohancev je ostalo in skleda riža.
Mladenič, si resnično predstavljaš imeti ohcet v industrijski coni Vič? Noben meni ne more popraviti vtisa cenenosti in brezveznosti takšne izbire. Gostilna, če bi že hotela gostilniško poroko, bi morala biti pa malo bolj gostilniška, ne pa samo del neke hale. Slabša izbira bi bila samo delavska menza.
Povprašaj malo po gradovih, graščinah, dvorcih po Sloveniji. Če si pripravljen dati 40 eur, boš morda še za kak eur ali dva pri meniju po glavi več dobil na izbiro veliko lepše kraje po Sloveniji. Rakičan, Turjak, Snežnik, Štatemberg, Predvor, …. so dvorci nižjega ranga. Za dražje dvorce pa seveda z omenjenim zneskom ne moreš niti sanjat, lahko pa imaš poroko na prostem s kateringom.
Pri 4 vrstah mesa, torej kolikor je bilo naročenih menijev x 4, pri 4 vrstah prilog x št menijev, pri 6 vrstah solate (zelena, radič, kumare, rukola, paradižnik + koruza in makaronova v stilu francoske), skledah različne kuhane in pečene zelenjave, pri predjedi, burekih ( mesni, sirni) in slanih pitah (s krompirjem, s špinačo), pecivu iz cca. 200 kom jajc, potratni potici in torti, zaprmej nihče ni bil lačen.
Če pa je kdo ostal lačen pri vsej teh hrani, bomo pa naslednjič še sendviče naštimal.
Koliko zrezkov, prilog in ostalega pa ti potrebuješ za eno večerjo?