Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Brat v mansardi me noče izplačat

Brat v mansardi me noče izplačat

Brat si je v mansardi uredil stanovanje v katerem živi z družino. Snaha/svakinja je cel čas pritiskala, da gresta na svoje, ampak brat ni hotel, ker imamo doma manjšo kmetijo in starša ne bi zmogla sama vsega dela in tudi stroški za hišo bi ju pokopali.
Seveda sem jaz morala it na svoje v najem, ker za vse res ni bilo prostora. Sedaj bi si rada kupila svoje stanovanje, ustvarila družino in bi bilo fajn, če me izplačata, da imam polog za stanovanje, ostalo kredit – za celo vrednost stanovanja kredita ne dobim. Brat bi še že, je pa svakinja mi osrono zabrusila, da ona ne bo plačevala za to hišo, da kar se nje tiče, lahko pridem nazaj domov pa bodo oni šli na svoje. Kako naj grem domov? Službo imam 50km stran. Starša sta teoretično na moji strani ne moreta pa prisilit brata in žene v nič. Brat sam brez ženeninega podpisa kredita ne dobi. Ne vem več kaj naj. Naj se pri 35 preselim nazaj domov v otroško sobico imam tam družino? Res ne vem kaj mi preostane.

Pri 35 bi ze lahko kaj naredila iz sebe

Papizda nista ti onadva dolzna dat denar za streho no.
Pocak da starsi po.rejo pol pa se natezaj z njimi.
Ne mores tke no. K9nck9ncev je pa mansarda njegova tvoj pa je spodn stuk. Naj ti starsa data denar prej preden reveza umreta. Nimas pa pravice brata buzerirat

Smiselnost izplačila je samo, če bi se potem hiša prepisala na brata. Ne pa kar tako ker ti rabiš denar.

Svakinja ima pravzaprav prav, razen v delu, da za to hišo ne namerava plačevat (razumem, kot da nikoli v lajfu). Zaenkrat je hiša od staršev in nikjer ne piše, da bo nekoč bratova. Ko se boste vsi štirje vsedli in začeli pametno in trezno pogovarjat, ter to tudi uradno uredili vse črno na belem, bo verjetno tudi svakinja drugačnega mnenja.
Brat ti zaenkrat ni dolžen ničesar.
Plus, tukaj je še ena neznanka. Kdo bo skrbel za starše, ko ne bodo mogli več sami? Bodo s tvojim bratom sklenili pogodbo o preužitku, kar pomeni, da je odplačilna in ti ne moreš zahtevati niti nujnega deleža? In verjemi, da je to (lahko) krvavo prigarana nepremičnina.

najprej morajo starši umreti, potem se bo pa delilo dediščino. Če bo kaj za deliti.
Torej zmeni se s starši.

Brat in njegova druzina zivi tukaj ze od zacetka brez skrbi in brez kreditov. Dve placi dajte na kupcek. Novi avomobili. Dopust ni da ni. Jaz rabim streho nad glavo sedaj ne pa cez xy let ob dedovanju. Kako do tega, ce pa moras sam placevat najemnino ipd. Pa se to mi je svakinja rekla, da lahko imam pol bajte, da ona ne bo izplacevala nikogar ne danes ne cez 50 let.

iz česa naj bi te izplačala?
saj še ničesar nista dobila, mansardo sta si morala na svoje stroške uredit.
tistih par zidov, ki sta jima vajina starša dala na razpolago, pa bosta več kot odplačala s skrbjo za starše do njune smrti.

torej, brat naj plačuje stroške za hišo staršem, dela zanju na kmetiji (ker v zameno za to je dobil možnost si uredit mansardo!), pa še tebi plača pol stanovanja?

eni ste pa res…. pogoltni no.
sama si najprej nekaj ustvari. ali pa živi v najemu. kje pa piše, da morajo imet vsi lastne nepremičnine?

Svakinja ni neumna. Stara dva bo porinla v dom. Njima se bodo pri placilu doma steli otroci tebi pa ne. Kdo bo za stara dva placal koliko?

Če je predmet dediščine hiša in ti ob dedovanju dobiš del hiše, te ni nihče izigral. Nikjer ne piše, da imaš pravico namesto tega terjat izplačilo v denarju. Se sploh pa ne vnaprej, ko še nihče ni umrl in ko se s hišo do smrti staršev lahko še marsikaj zgodi in je brat sploh ne bo dobil.


bogi tvoji starši
sposobni so bili celo bajto postavit, vidva z bratom pa sta brez njune pomoči čista reveža.
pa se daj še ti nazaj v svojo sobico preseli in denar za dopuste in avte potroši. pa boste vsi skupaj živeli na plečih staršev.
golazen nesposobna


bogi tvoji starši
sposobni so bili celo bajto postavit, vidva z bratom pa sta brez njune pomoči čista reveža.
pa se daj še ti nazaj v svojo sobico preseli in denar za dopuste in avte potroši. pa boste vsi skupaj živeli na plečih staršev.
golazen nesposobna
[/quote]
kot piše avtorica starši nimajo za stroške. najbrž so samo zidove pozidali, sedaj pa so sina privezali k sebi, da ne more drugam.

ja dajte se delat bolj papeško, kot ste – dejstvo je, da je postavitev mansarde bistveno cenejša kot najem. In to želi avtorica, enakovrednost stroška pri bivanju.
Dogovorite se, kako je mišljeno z npremečnino v bodoče – dvomim, da sta mansardo delala brez zagotovila, da je njuna. Verjetno sta vpisana kot solastnika. Pošteno bi iblo, da v ustrezni protivrednosti dobi tudi avtorica.

Zaenkrat res ne mores nic. Se po smrti starsev ni receno, koliko,bos dobila. Ce sta onedva ze lastnika mansarde, gre lahko ostali,del hise na pol.., tebi pol in bratu pol. Se pravi cetrtina. To si mogoce lahko privoscita .Torej, poskrbi, da bo polovica hise ostala tebi, magari, da starsa to zapiseta v oporoko. Pa bos to potem obnavljala. Zakaj pa takrat ne bi tam stanovala, saj 50 km pa ni toliko se vozit v sluzbo. Je pa tako, da ti tisto polovico, ce bo ostala tebi, kar ni nujno, kot ze receno zgoraj, lahko prodas komu tretjemu. Nama je svakinja lepo povedala:ce ne bosta vidva odkupila moje polovice,jo bom ptodala ze nekomu. Tako, da se bomo zmeniliupam, za eno ne prav oderusko ceno.
Ali pa das to svojo polovico komu v najem. To vse lahko svakinjo in brata preprica, da bosta onedva raje odkupila. Magari, da das v najem kaksnemu karitasu.?to marsikomu ne bi bilo vsec.
Do takrat bos pac morala stanovati v najemu ali pac si kuptiti. Res ti ni brat dolzen zdaj nic.
Ste pa eni kruti. Zenska bi rada nasvete, kako in kaj, kako bi,jo brat izplacal, in se tako resila enega, stanovanjskega problema. Ni nic bolj pogoltna kot svakinja ali brat.

Konec koncev je verjetno vse še kar lepo od staršev, zato se “grda grda” svakinja tudi ne strinja z izplačilom.

,,Počutim se izigrano,, kdo je lastnik hiše?

Zgleda si TI tudi poholtna kot tale brat in zena. En otrok se zastonj utabori doma, pa po tvoje ni pogolten, drug pa placuje najemnino in vse sam pa je? Naj pa brat gre v najem, pa bo se ona par let zastonj doma. To je posteno, al ni?
Zares pa: ti si izvisela, lahko se kregas itd. Na koncu pa: brat je parkiran doma, naj ima, a naj tudi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poskrbi za starse na starost.

Ja pa od kod vam enim ideja, da se stanovanjski problem na račun brata rešuje? Sori, če sem kruta, ampak brat nima prav nič s tem, kje bo sestra živela. On se je s starši dogovoril, da ostane doma in poskrbi za kmetijo. Kot lahko beremo, je imel zaradi tega z ženo precej problemov. In lahko si mislimo, da starša z leti računat tudi na pomoč in oskrbo zase, od sina in snahe. Koliko greš stavit, da se tale avtorica ni nič grebla, ko se je iskalo prevzemnika kmetije. Ampak denar ji pa seveda ne smrdi.

Saj to je človeško, jo lahko razumemo. Ampak denar naj ji data starša, če ga lahko in želita. Kaj ima brat s tem? Pomisli npr. na scenarij, da hiša jutri pogosti ali da starša vse zafrckata in be bo brat na koncu dobil nič. A mu bo sestra takrat vrnila denar?

Vse je pisano na starse. Svakinja noce prepisa. Ne vem zakaj ne. Hoce imet svojo hiso. Vlozila sta v hiso caa 20k. Max 30.

In kaj naj bi ti brat izplačal? Otroško sobo ali celo etažo?
Starši so verjetno še vedno v tej hiši? Problem je v tem, ker ni bilo že na začetku nekega pametnega dogovora, ko se je odločilo za finalizacijo mansarde. Za enkrat te nič dolžan izplačati.

Zaenkrat ni brat še nič dolžan, ker sta oba starša živa. Ne razumem take logike. Če ti starša želita pomagati do svojega stanovanja kot sedaj pomagata bratu s stanovanjem, naj data hišo na hipoteko, da boš lažje dobila kredit. Kot je razbrati, tudi brat nima namena ostati tam. Torej se bo prej kot slej itak prodajalo. Kar bi še lahko pomagalo, čisto moderna oblika izsiljevanja, bratu lahko rečeš, da ok, ampak da boš po smrti staršev uveljavlja nujni delež in tega prepisala na Strojane.

Prav ojej, ja.
Veliko je teh parazitskih otrok. Gredo stran od staršev, da jih nimajo na grbi, da se rešijo njihovih pravil, da začnejo uživati. Izgovor je vedno služba. In potem začnejo zgrabiti po premoženju staršev, ki so še živi. Mi gre na bruhanje ob takih ljudeh.

Nekdo ostane doma, ker ima čut do kmetije. Pomaga staršem, jim nudi pomoč na razne načine, velikokrat na račun svoje družine. Če bi bili v vlogi tega brata, bi razumeli.

Kaj se bo kasneje dogajalo, je vprašanje časa. Jaz bi se požvižgala na tako hčer. Verjetno dobiva več kot brat, a o tem molči.

Kdaj bodo sprejeli zakon, da lahko sam odločaš, komu boš dal svoje premoženje? Tisti, ki je dober do tebe, boš tudi ti do njega. Daš tistemu, ki tvoj dom pelje naprej. Tisti, ki ga razdira, naj gre v tri krasne. Lahko mu celo življenje daješ, pa ni nikolo dovolj. In na žalost te ne ceni. To vidim pri moji sosedi in povem vam, da to res ni prav, da so starši žalostni zaradi teh razprtij.

V teh zgodbah so obicajno najvecji luzerji kar lepo starsi. Ker niso posteni do svojih otrok.

Glejte, dejstvo je, da je sin za cca 20.000€ in občasno delo na kmetiji dobil STANOVANJE za bivanje. Dejstvo je, da avtorica ni dobila nič. Malo bi jih odmahnilo z roko, češ, ah kaj, naj bo on tam, jaz grem pa v najem. Za tistih 20.000€ bi bil brat z družino lahko 3 leta nekje v najemu, pol bi pa gagal brez strehe nad glavo. Najbrž že ene 3 leta živi v mansardi.

Glede na to, da bratu ni potrebno iskati najemniškega stanovanja, bi bilo lepo od njega, če bi sestri plačeval polovično najemnino, npr. 300€ mesečno. Konec koncev bo mansarda najbrž njemu ostala po smrti staršev. To, da da svakinja naklada, kako ona tam ne bo ostala, je bedarija. Mogoče misli oditi, ko stara dva umreta in dobijo dediščino, ampak to je lahko še 20 let, ali ne? Da bi pa pustila manasardo in kar šla drugam, je pa tudi vprašljivo, če ravno nimata našparanega kar nekaj denarja.

pač do avtorice ni fer, pa konec.

V mansardi živita že 10 let kolikor je star najstarejši nečak.

New Report

Close