Bi se tudi ve brile po celem obrazu?

27. september 2023

Bi se tudi ve brile po celem obrazu?

27. september 2023
Foto: Unsplash

Bi se tudi ve brile po celem obrazu?

27. september 2023
Foto: Unsplash

Praksa britja celega ženskega obraza sicer ni tako nova, saj se je brila že egipčanska vladarka, Kleopatra.

Britje ženskega obraza ni nekaj novega, saj naj bi se brila že egipčanska vladarka Kleopatra, v novodobni zgodovini pa sta se tega menda posluževali tudi Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor. Pred kratkim je britje svojega obraza javno oznanila tudi igralka Eva Mendes, ki se je prav britju zahvalila, da je njena koža zasijala.

Tehnika se imenuje ‘dermaplaning’ in gre za nekakšen ‘piling’ obraza, pri katerem se z rezilom, ki je zasnovan posebej za britje obraza, odstrani vse puhaste dlačice na obrazu ter odmrle kožne celice s povrhnjice.

Foto: Profimedia

Lažji nanos ličil in kozmetike

Nalaganje odmrlih kožnih celic in mikroskopske dlačice lahko namreč dajejo videz puste in luskaste kože, zaradi zamašenih por in foliklov pa lahko celo povzročijo izbruhe mozoljev. Dlačice po dermaplaningu ne bodo debelejše ali temnejše, nanašanje ličil pa veliko lažje. A ne le mejkap, lažji in predvsem učinkovitejši je tudi nanos negovalnih izdelkov.

A preden sledite zgledu Eve Mendes, Kleopatre in Marilyn Monroe, se o britju svojega obraza najprej posvetujte z dermatologom ali kozmetičarko, ki ji zaupate. Zelo pomembno je namreč, kakšno kožo imate in kako se bo ta odzivala na britvico.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close