Trik, s katerim boste našli barvo las, ki vam najbolj ustreza

13. september 2023

Trik, s katerim boste našli barvo las, ki vam najbolj ustreza

13. september 2023
Foto: Spotlight/launchmetrics

Trik, s katerim boste našli barvo las, ki vam najbolj ustreza

13. september 2023
Foto: Instagram @fakander

Še vedno iščete tisto pravo barvo, ki bo vaš zaščitni znak in h kateri se lahko vedno zatečete, ko potrebujete hiter obisk frizerja? Preverite, kako jo odkrijete!

Kakšno je vaše načelo, po katerem se odločate, ko izbirate novo barvo? Polt in pigment? Pri izbiri nove barve las morate biti pozorni na več stvari, med drugim barvo polti, kakovost las, vašo naravno barvo in kakšno barvo ste imeli do zdaj.

“Vsekakor bi bilo treba paziti na vse zgoraj naštete stvari, vendar je izbira odtenka, ki vam najbolj pristoji, odvisna predvsem od barve vaših oči,” pravi frizer in strokovnjak za barve, Michael Rowan iz podjetja Smith’s London.

Na splošno bi morale ženske z rjavimi očmi razmišljati o jesenskih tonih, kot so zlati, bakreni in rdeči odtenki. Če razmišljate o blond tonih, izbirajte med medenimi in zlatimi, če pa želite rjavo barvo, pa izberite bolj intenzivne, kot so kostanjevo rjava. Bakrena barva z oranžnim podtonom izredno lepo poudari porcelanasto polt Belle Thorne, medtem ko sta svetlo rjava z zlatim podtonom kot nalašč za Kendall Jenner in Chrisy Teigen.

Kendall Jenner (Foto: Profimedia)
Chrissy Teigen (Foto: Profimedia)
Bella Thorne (Foto: Profimedia)

Svetlomodre oči so primerne za hladne barvne tone, kot je platinasto blond, prav tako pa se lahko odločite tudi za temnejše odtenke, ki pa morajo biti hladni, na primer modro-črna. Zvezdnici, ki obe barvi lahko nosita enako dobro sta Jennifer Lawrence in Cara Delevingne, medtem ko Billie Eilish, Megan Fox in Alexandra Daddario najbolj pristaja črna barva.

Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)
Cara Delevingne (Foto: Profimedia)
Billie Eilish (Foto: Profimedia)
Megan Fox (Foto: Profimedia)
Alexandra Daddario (Foto: Profimedia)

Najbolj hvaležna barva oči za prilagajanje frizure je zelena. Ženske, ki imajo zeleno barvo oči, se lahko igrajo s toplimi in hladnimi toni. Bakreni toni vam bodo poudarili oči, medtem ko rdečkasti toni uravnotežijo barvo las in oči s poltjo. Čeprav Kate Middleton ni med tistimi, ki menjajo barvo las tako hitro kot se spreminjajo trendi, je s čokoladno rjavo barvo las izredno elegantna in prefinjena.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close