Ali veste, zakaj imajo All Starke ob straneh luknjice?

17. november 2023

Ali veste, zakaj imajo All Starke ob straneh luknjice?

17. november 2023
Foto: Unsplash

Očitno je, da preprečujejo znojenje stopal, a tu je še drug, bolj moden razlog …

Skorajda ni človeka, ki ne bi poznal kultnih športnih copat All Star podjetja Converse. Gre za superge, ki so že desetletja priljubljene po vsem svetu, zato ni nič čudnega, da so dobile že nemalo kopij.

Nosijo jih različni ljudje, tako tisti z bolj ležernih slogom oblačenja kot tudi tisti, ki imajo radi nekaj uglajenosti. Z leti so tako postale odličen kos za športno-elegantne oprave in obutev, ki jo lahko nosimo v vsaki situaciji.

Toda, ali morda veste, zakaj imajo All Starke ob strani luknjice? Najbolj očiten namen luknjic je seveda ta, da lahko stopalo diha in se ne preznoji.

Foto: Pexels

Ker je bila to sprva obutev za košarkaše, ima seveda te vrste ventilacija več kot očiten smisel, drugi razlog pa je manj funkcionalen, vseeno pa nadvse kreativen.

Te luknjice so namreč namenjene tudi temu, da čim bolj domiselno skozi njih potegnemo vezalke in jih zavežete na različne načine. Tako kot za vse dandanes se tudi za to na YouTubu najdejo videi, ki prikazujejo različne načine napeljave vezalk skozi luknjice. Ste že poskusili?

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close