Američanka na TikToku hvalila Slovenijo, ocenila jo je z 10 od 10

23. oktober 2023

Američanka na TikToku hvalila Slovenijo, ocenila jo je z 10 od 10

23. oktober 2023
Foto: Instagram @sowonthego

Američanka na TikToku hvalila Slovenijo, ocenila jo je z 10 od 10

23. oktober 2023
Foto: Instagram @sowonthego

Na TikToku je postal viralen posnetek 24-letne Američanke, ki je navdušena nad Slovenijo.

Američanka Lena ima na TikToku preko 108 tisoč sledilcev, s katerimi deli svoje izkušnje solo potovanj po svetu. Letošnje poletje je med drugim preživela tudi v Sloveniji, ki pa je kar ne more prehvaliti.

“Slovenija me je presenetila. Vsi se brigajo zase, niti ena oseba ni strmela vame. Povrh vsega njihov javni potniški promet ni le poceni, ampak tudi dober. Ljubljana in Bled sta še posebej prijazna do sprehajalcev. V Sloveniji sem se počutila varno in udobno. Država me je res presenetila, bila mi je bolj všeč, kot sem mislila, da mi bo,” je povedala v videu, v katerem je pohvalila tudi Dansko in Grčijo.

@sowonthego Let me know if you want more videos like this!! #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #americanineurope #americanabroad #europetravel #travelingwhileblack ♬ original sound – Lena | Solo & Budget Travel

Nato pa je naši državi posvetila še eno ločeno objavo, v kateri je dejala, da “besede ne morejo opisati, kako zelo sem uživala v tej državi in kako zelo me je presenetila.”

“Ko Američani govorijo o popotovanjih po Evropi, Slovenija ni nikoli na seznamu želja, čeprav mislim, da bi morala biti. Slovenija je bila zadnja postaja na mojem izletu po Balkanu in je bila dobesedno popoln kraj za sklenitev balkanske ture. V Sloveniji sem se počutila mirno in kot temnopolta ženska sploh nisem izstopala.”

@sowonthego Replying to @✨ ✨ I felt safe, I felt comfortable, it was beautiful/amazing/incredible, I can’t recommend it enough!!! #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #balkans #slovenia #ljubljana #bled ♬ original sound – Lena | Solo & Budget Travel

“Ta država je pravi dragulj”

Navdušeno je razložila, kako lepo so jo postregli v neki restavraciji in da je celo dobila zastonj predjedi.

“Domačini so nadvse prijetni, prijazni in prijateljski in to mi bilo zelo všeč. Poleg tega je Ljubljana ljubka in mirna, čeprav je prestolnica in tudi to mi je bilo zelo všeč. Da ne omenjam Bleda, ki je verjetno eden najlepših krajev, ki sem jih kdajkoli obiskala,” je dodala.

Za konec je sledilcem povedala, da je “ta država pravi dragulj” in da bi se nekega dne zelo rada vrnila in si ogledala še več, “saj je res čudovito. 10 od 10,” je zaključila.

Lenin video o Sloveniji ima že preko 122 tisoč ogledov, pod objavo pa so se usuli številni komentarji uporabnikov, ki se strinjajo, da je Slovenija res lepa dežela, oglasili pa so se tudi Slovenci, ki so bili njenih pozitivnih besed zelo veseli.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close