Avstralka po svetu potuje brezplačno, z enim preprostim trikom!

17. junij 2022

Avstralka po svetu potuje brezplačno, z enim preprostim trikom!

17. junij 2022
Foto: Pexels

Madolline Gourley pravi, da je privarčevala že približno 16 tisoč funtov.

Avstralka Madolline Gourley je pri svojih 31 letih prepotovala skoraj celotno ZDA praktično brezplačno. Kako? Ljudem je ponujala oskrbo za njihove mačke, medtem ko so na dopustu.

Pisateljica iz Brisbana pravi, da je z uporabo aplikacije TrustedHouseSitters do danes prihranila že približno 16.050 funtov. Prav tako pa je pričela pisati blog z naslovom “One cat at a time” (prevod: ena mačka na enkrat), v katerem opisuje svoja potovanja, objavlja slike mačk, ki jih pazi, ter deli svoje trike z ostalimi potovalci.

S svojo iznajdljivostjo je Avstralka prepotovala skoraj celotno ZDA v 75 dneh. “Pazila sem 15 mačk in 9 različnih hiš, v sedmih različnih mestih,” je zapisala na svojem blogu. “Pričela sem v Seattlu, nato sem se odpravila proti Austinu in New Yorku, kjer sem pazila mačke v Chelseaju, South Parku in Prospect Heights.”

Njen naslednji izlet pa bo v Kanadi, kjer že išče mačke v Torontu, ki potrebujejo varuško. Da lahko pokrije vse svoje ostale stroške, pa ima pisateljica tudi običajno službo.

“Čeprav mi je čuvanje mačk prihranilo tisoče, moram še vedno plačevati prevoze med mesti in hrano,” pravi. “To pomeni, da preostanek svojega ne tako razburljivega časa delam od ponedeljka do petka v Avstraliji, s čimer varčujem denar za svojo prihodnjo avanturo.”

Včasih pa sledi tudi trikom potovalne TikTok gurujke, ki pri potovanju denar varčuje tako, da se pridruži seznamu skrivnih kupcev in tako brezplačno prenoči v hotelu.

Skrivni kupci so stranke pod krinko, ki so jih poslali nadrejeni, da preizkusijo, kako hoteli, trgovine in restavracije obravnavajo svoje stranke – ti pa potem poročajo o tem, kakšna je bila izkušnja.

“Grem na uradno stran skrivnih kupcev, poiščem, v katerih mestih so aktivne naloge in se prijavim na tisto, ki mi je zanimiva. Nekatere so v New Yorku, druge v Chicagu, nekatere pa celo v Cancunu,” še pravi. In ko dobi hotel, začne iskati naloge, ki s tičejo letenja ali potovanja.

Bi preskusili tako potovati tudi vi?

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close