Bi jedli specialitete iz slavnih filmov?

05. april 2023

Bi jedli specialitete iz slavnih filmov?

05. april 2023
Foto: Profimedia

V Londonu se nahaja restavracija, ki pripravlja jedi, ki smo jih videli v kultnih filmih.

Poglobljena filmska izkušnja je zdaj dobila povsem nov pomen. Predstavljajte si, da poleg gledanja lahko film tudi okušate. Čeprav kaj takega verjetno še nekaj časa ne bo na voljo v klasičnih kinematografih, restavracija v Londonu ponuja možnost poskusiti specialitete iz znanih filmov, ki imajo gastronomsko komponento.

Taste Film je restavracija, v kateri se lahko glavnim junakom med gledanjem filma pridružite pri njihovih obrokih. In to skoraj dobesedno.

Pred mizami je filmsko platno, na katerem se predvaja film, hrana pa je na vaše mize postavljena takrat, ko v filmu jedo tudi glavni junaki. To pomeni, da v času trajanja ene projekcije poskusite ne eno, ampak več različnih specialitet, pa tudi koktajlov.

Na jedilniku so trenutno Šund, Ratatouille, Willy Wonka in tovarna čokolade (1971) in celo priljubljena hollywoodska klasika Nimaš pojma.

Foto: Profimedia

Lastniki restavracije pa trenutno pripravljajo tudi meni za filma Dekliščina in Šef – v katerem prizor priprave sendviča s sirom na žaru sodi med najboljše gurmanske prizore, kar jih je bilo. Če bi dejansko lahko poskusili omenjeni sendvič z igralci, bi bil to res absolutni vrhunec vsega.

Foto: Profimedia

Tako recimo, ko Mia in Vincent v Šundu pijeta svoj slavni šejk, vam tudi v restavraciji istočasno postrežejo slavni Boozy Bourbon M*tha F**kin Shake, potem ko ste pred tem skupaj uživali v burgerju s sirom.

Na enak način grickate šparglje s Cher in Joshem (Nimaš pojma), uživate v čokoladni pojedini z Willyjem Wonko itd. Načelo je jasno in genialno – če vas kaj kmalu zanese v London, se nujno ustavite tudi v Taste Film.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close