Bi pižamo res morali zamenjati vsak dan?

28. januar 2023

Bi pižamo res morali zamenjati vsak dan?

28. januar 2023
Foto: Unsplash

Na TikToku se odvija nova burna debata: je sprejemljivo, da imate pižamo oblečeno več kot eno noč?

Uporabnica TikToka Allison Delperdang je v videu povedala, da svoje pižame ne da v pranje po vsaki noči, torej jo nosi več noči. Povedala je, da so jo starši, ko je bila še otrok, silili, da pižamo nosi več noči zapored, saj so trdili, da ni umazana. Zdaj pa se Allison sprašuje, ali je sprejemljivo to početi tudi kot odrasla oseba. 

29-sekundni video ima že več kot milijon in pol ogledov, Allison pa v njem pokaže pižamo, za katero pravi, da jo ima oblečeno že tri noči zapored. 

@allisondelperdang what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout ♬ original sound – Allison Delperdang (Kjar)

Komentarji so precej deljeni – nekateri pravijo, da vedno zamenjajo pižamo po prvi uporabi, enako pa storijo tudi pri brisačah in kavbojkah. Eden od komentatorjev je povedal, da gre pižama v pranje po eni uporabi zgolj v primeru, da je takrat v njej jedel večerjo. “Včasih se pižame prime vonj in potem je ne morem nositi vsak dan, sicer pa ja, jo nosim več noči zapored,” je zapisal. 

Številni so dejali, da pižamo nosijo tri dni ali pa en teden, odvisno tudi od tega, kako močno se ponoči potijo. Tisti, ki pižamo nosijo več noči zapored so bili zgroženi nad tem, da imajo očitno nekateri ogromno število pižam, ki jih lahko menjajo vsak dan.

Foto: Instagram @matildadjerf

Kaj pravijo strokovnjaki?

Tudi pri strokovnjakih so mnenja precej deljena, toda večina svetuje, da se pižamo zamenja vsake dva do štiri noči, v primeru, da se vsak večer stuširate ter se ne potite preveč, pa lahko pižamo zamenjate tudi na en teden. 

Premisliti morate tudi o tem, koliko časa preživite v pižami – če se vsako jutro hitro preoblečete v svoja “dnevna” oblačila, potem pižamo lahko nosite več dni zapored, če pa imate navado, da v pižami preživite tudi velik del dneva, strokovnjaki svetujejo, da jo perete in menjate pogosteje. 

Foto: Pexels

Kolikokrat operete pižamo, je odvisno tudi od tega, kaj nosite pod njo. Če imate na sebi spodnje perilo, potem lahko pižamo perete na približno tri dni ali več, v primeru, da spodnjega perila pod pižamo ne nosite, pa se pižama tretira kot spodnje perilo in zato mora v pranje vsak dan. 

Strokovnjaki se strinjajo predvsem v tem, da je pižamo treba bolj redno prati, če se zelo potite, tako kot to velja za prepotena oblačila poleti.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close