Bi se upali potapljati v najglobljem bazenu na svetu?

10. julij 2022

Bi se upali potapljati v najglobljem bazenu na svetu?

10. julij 2022
Foto: Profimedia

V Dubaju so lani poleti zgradili najgloblji bazen, ki v globino meri 60 metrov. 

Bazen, imenovan Deep Dive Dubai, je bazen za prave potapljače. V globino meri 60 metrov, v njem pa je približno štirinajst milijonovo litrov vode, kar je približno enako kot prostornina šestih olimpijskih bazenov.

Dubajski bazen, ki se nahaja v soseski Nad Al Sheba, je bil potrjen za najgloblji bazen na svetu tudi s strani Guinnessove knjige rekordov. 

Voda ima 30 stopinj, bazen ima tudi posebne luči, ter sistem za zvok, ki glasbo predvaja tudi pod vodo in tako ustvarja primerno vzdušje. V bazenu so namreč zgradili pravo potopljeno mesto, v katerem lahko vidite opremljene sobe, avtomobile, igrate šah ali bilijard, ali pa telovadite na sobnem telesu. 

@guinnessworldrecords

Deepest swimming pool for diving: 60.02m (196 ft 10 in) by Deep Dive Dubai 🇦🇪

♬ original sound – Guinness World Records

Poleg bazena je v zgradbi še trgovina za potapljače, trgovinica s spominki, restavracija za 80 ljudi in prostori za sestanke, dogodke ter konference. 

Deep Dive Dubai za vse neizkušene potapljače ponuja paket za vse, ki bi radi preizkusili scuba diving oziroma športno potapljanje, potapljanje z masko oziroma snorkljanje in pa prosto potapljanje brez maske. Za vse, ki imajo opravljen mednarodno priznani tečaj iz potapljanja, pa so na voljo intenzivnejši paketi, med drugimi tudi vodeno potapljanje do dna bazena. V bazenu prav tako nudijo tečaje za vse nadebudne potapljače, ki bi certifikat radi pridobili. 

@vanessauncensored

World’s deepest pool in Dubai!

♬ original sound – Vanessa Sierra

“Že samo s svojim diznajnom Deep Dive Dubai ponuja nekaj res posebnega za vse in naša ekipa je predana temu, da zagotovi nepozabno izkušnjo z neverjetnimi storitvami za vse, vsakič,” pravi direktor Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close