Bi živeli kot Emily v Parizu? Morda si premislite, ko izveste, koliko stane!

01. junij 2022
Emily v Parizu

Bi živeli kot Emily v Parizu? Morda si premislite, ko izveste, koliko stane!

01. junij 2022
Foto: Profimedia

Emilyjino življenje v Parizu je morda videti čudovito, toda v resnici je mlada Američanka verjetno v hudih dolgovih …

Čeprav se je druga sezona končala že pred meseci, pa estetika serije Emily v Parizu, ki si jo je ogledalo več kot 58 milijonov ljudi, živi dalje.

Vsak TikToker, ki obišče Pariz, svojo izkušnjo, kafiče, parke in oblačila primerja z Emily, vprašanje na odgovor “Kako se preseliti v Pariz”, pa je na internetu v času predvajanja serije iskalo za sto odstotkov več ljudi kot običajno.

Foto: Unsplash

Koliko pa stane življenje v Parizu, kot ga živi Emily? 

Strokovnjaki za nepremičnine Bramleys so ugotovili, da bi Emilyjini letni stroški dosegli vrtoglavih 133.845 evrov. V svoji raziskavi so navedli seznam stroškov, ki jih ima Emily – od visoke najemnine do neštetih večerij in pregrešno dragih oblek. Seznam letnih stroškov je naslednji:

  • Najemnina – 20.400 €,
  • elektrika/plin – 898 €,
  • prevoz – 730 €,
  • zajtrk – 912 €,
  • kosilo – 5.475 €,
  • večerja – 10.950 €,
  • zdravstveno zavarovanje – 480 €,
  • oblačila – 94.000 €.

Emily živi v petem okrožju Pariza, na trgu, ki se imenuje Place de l’Estrapade. Čeprav je njeno stanovanje precej majhno, pa je zaradi bližine znamenitega Panteona njegova mesečna najemnina ocenjena na 1.700 evrov. 

Emily v Parizu. (Foto: Profimedia)

Mlada Američanka prav tako dnevno obiskuje pariške pekarne, kosilo si privošči v prisrčnih kavarnah in večerja v bistrojih. Samo pomislite, koliko denarja zapravi za žepke s čokolado oziroma pain au chocolat, kot jim pravijo, če ta stane 2,5 evra, Emily pa si ga privošči vsak dan. Čeprav v seriji ni prikazano, kako potuje z ene lokacije na drugo, iz ene kavarne v drugo, pa ocenjujejo, da na leto za prevoz po mestu zapravi 730 evrov. 

Modni strokovnjaki pa so analizirali Emilyjina oblačila in ugotovili, da so jo ta stala več kot 90 tisoč evrov, kar glede na znamke, ki jih nosi, sploh ni presenetljivo. 

Emily v Parizu
Foto: Profimedia

Ali je Emily v dolgovih?

Emily s svojo službo strategistke za družbena omrežja v prestižni marketinški agenciji zasluži približno 60 tisoč evrov na leto, kar pomeni, da porabi 73.845 evrov več kot zasluži – če predpostavljamo, da si vsako leto kupi nova oblačila. 

Kako je, ko se dejansko preseliš v Pariz?

Emilyjino življenje verjetno ni najbolj realistično, sploh glede na njene stroške. Kljub temu pa nepremičninski posredniki pravijo, da nakup hiše v Franciji ni komplicirano, cena življenjskega standarda pa je predvsem na podeželju veliko nižja.

Za Evropejce je selitev v Francijo precej enostavna, stroški, ki jih imate, pa so predvsem odvisni od življenjskega stila. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close