Blišč in luksuz: prodaja se bivši dom Giannija Versaceja

29. maj 2022

Blišč in luksuz: prodaja se bivši dom Giannija Versaceja

29. maj 2022
Foto: Travis Mark for Sotheby's International

Bivši dom Giannija Versaceja, ki je vreden kar 70 milijonov in se nahaja v New Yorku, je na prodaj.

Mestne hiše v New Yorku so sinonim za luksuzno življenje, a bivša vila Giannija Versaceja, ki je vredna kar 70 milijonov dolarjev (približno 65 milijonov evrov) in ima 17 sob in 10 kopalnic, dvigne besedo luksuz na novo raven.

Neoklasična hiša je bila zgrajena leta 1950, leta 1995 pa jo je modni oblikovalec kupil za 7,5 milijonov dolarjev.

Foto: Travis Mark for Sotheby’s International

Kot je bilo pričakovano, pa je znani oblikovalec hišo popolnoma preuredil in ji dodal svoj prepoznavni pridih glamurja in sijaja. Nove značilnosti hiše so postali mozaiki, marmorna tla, poslikani stropi in klasični stebri. Eden izmed prostorov celo vsebuje restavrirane plošče iz 19. stoletja, ki jih je Versace kupil od palače Pitti in prikazujejo elizejsko sceno.

Šestnadstropni dvorec na Manhattnu se nahaja na vzhodni 64. ulici in se razprostira na 14.175 kvadratnih metrih, s 17 sobami, ki segajo v visoko notranjost.

Foto: Travis Mark for Sotheby’s International
Foto: Travis Mark for Sotheby’s International

Sedem spalnic, sedem velikih in tri majhne kopalnice predstavljajo več kot polovico rezidence, zasnovane v italijanskem baročnem slogu, preostanek pa je namenjen velikim dnevnim in jedilnim prostorom, knjižnici, telovadnici, igralnici, medijski sobi in pisarni.

Okolico pa krasi osupljiv 3025 kvadratnih metrov velik vrt in gazebo na strehi s pogledom na slavno Peto avenijo.

Foto: Travis Mark for Sotheby’s International

Rezidenca ima tudi prostor za zabavo in sprostitev z mizo za biljard, prostorno vgradno omaro in kuhinjo z elegantnimi belimi kuhinjskimi omarami. V jedilnici je velika miza, kamin in več velikih baročnih lestencev.

Nepremičnino prodajata švedski milijarder Thomas Sandell in njegova žena Ximena. Par je nepremičnino kupil neposredno od družine Versace leta 2005, za 30 milijonov dolarjev (okrog 28 milijonov evrov).

Foto: Travis Mark for Sotheby’s International

Nikki Field iz Sotheby’s International Realty, ki oglašuje nepremičnine, je za Wall Street Journal povedala, da so Sandellovi “oboževalci Versaceja” in da bo “to umetniško delo” verjetno “ugrabil” nekdo, ki je prav tako oboževalec družine Versace.

Ni pa prvič, da se ta hiša pojavlja na trgu. V nekem trenutku je bila na voljo tudi za najem po izklicni ceni 100 tisoč dolarjev (približno 93 tisoč evrov) na mesec, poroča Wall Street Journal.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close