“Box bob” – frizura, ki je že osvojila srca trendseterk

28. januar 2023

“Box bob” – frizura, ki je že osvojila srca trendseterk

28. januar 2023
Foto: Instagram

Kratek bob že leta slovi kot najbolj priljubljena pričeska, in to iz več razlogov – izgleda šik, pomlajuje in je precej nezahteven za vzdrževanje.

Skoraj vsak frizer vam bo povedal, da je skrivnost dobre frizure v tem, da je vedno videti brezhibno brez posebnega truda. Verjamemo, da je prav zato bob med ženskami tako priljubljen.

Obstaja več različic te pričeske, ki je obnorela trendseterke. Po vladavini stopničastega in ostrega boba ter “fen frizure” v stilu 90. let in dolgih kodrov, ki so začasno zasenčili kratke lase, se bob leta 2023 vrača v velikem slogu. Če gre verjeti ugibanjem lepotnih strokovnjakov, bo naziv najbolj zaželene pričeske v prihodnjih mesecih pripadel tako imenovanemu “box bobu”.

Odličen za tiste s tankimi in redkimi lasmi

Gre za bob frizuro, ki po pravilih stroke sega do brade, konice pa so zelo stanjšane, da ustvarijo iluzijo škatle, po čemer je pričeska tudi dobila ime. Z drugimi besedami, “box bob” mora imeti čim bolj kvadratno obliko in čim večji volumen.

“Box bob, ki je bil pred kratkim viden pri Kristen Bell in Christini Ricci, je različica klasičnega boba, ki se lepo obnese pri ljudeh s tankimi in redkimi lasmi ter daje teksturo in polnost sicer ravnim lasem,”

je pojasnila strokovnjakinja za lase Nicole Petty.

Frizura, ki ne zahteva veliko dela

Volumenoznost te frizure dosežemo z redčenjem konic, ki razbremeni lase, zato so lasje na koncu bolj puhasti in lažji za oblikovanje. Kvadratna oblika poudari linije obraza, predvsem čeljusti, in brez posebnega truda deluje zelo šik, igrivo in urejeno.

Box bob je idealen za ženske, ki se nimajo preveč časa posvečati oblikovanju pričeske, pristaja pa vsakemu tipu las in obliki obraza.

“Ljudje z gostimi lasmi bi se morali odločiti za box bob z veliko teksture in plastenja. Ženskam z valovitimi in ravnimi lasmi bodo najbolj pristajali mehkejši rezi in daljši sloji, ki bodo poudarili naravno valovitost, a hkrati zagotovili veliko volumna. Kodrasti lasje pa izgledajo odlično z zaobljenimi plastmi, ki uokvirjajo obraz,” svetuje Pettyjeva.

Tekstura in volumen sta ključna za dobro “box bob” pričesko. To boste najbolje dosegli z navijalkami ali likalnikom za lase, s katerimi boste zlahka ustvarili elegantne valove.

Če imate naravno valovite ali skodrane lase, še toliko bolje – sprej za skodrane lase po prhanju preprosto nanesite na mokre konice in lase posušite s sušilcem za lase z difuzorjem. Na ravne lase pred oblikovanjem nanesite peno, da se valovi lažje oblikujejo in bodo čim dlje obstojni.

Če še vseeno potrebujete dokaz, da je “box bob” trenutni hit, vam predlagamo, da si ogledate pričeske Kourtney Kardashian, Zendaye, Lori Harvey, Kirsten Dunst, Millie Bobby Brown in Gabrielle Union, ki so ga že sprejele.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close