Brad Pitt se seli na vrh strme pečine

07. avgust 2022

Brad Pitt se seli na vrh strme pečine

07. avgust 2022

Bi si upali živeti v takšni hiši?

Brad Pitt, znan po svoji ljubezni do arhitekture in notranjega oblikovanja, je svojemu portfelju nepremičnin dodal zanimivo zgodovinsko posestvo. Gre za graščino ameriškega pisatelja Daniela Lewisa Jamesa, znano kot “Seaward”, za katero je odštel vrtoglavih 40 milijonov dolarjev (39 milijonov evrov). Gre za eno najdražjih prodaj na tem območju.

Nepremičnino, ki se nahaja na skalnati pečini, je pred tem več kot dve desetletji zasedal pokojni finančnik iz Chicaga Joe Ritchie, ki je umrl februarja letos.

Foto: Profimedia

Po lestvi do skritih zalivov

Graščina se nahaja na osrednji obali Kalifornije, obdajajo pa jo strme pečine. Narejena je iz lokalno pridobljenega peščenjaka in granita, zaradi česar se zdi, kot da raste naravnost iz pečine. Dovršena kamnita zunanja stena spominja na srednjeveški grad, medtem ko obokana okna in streha iz zemeljskih tonov dajejo izrazit sredozemski pridih.

Posestvo ima številne zasebne zalive, do katerih je mogoče priti samo po lestvi. Ob robu pečine so speljane stezice, okrog hiše pa je tudi več lesenih klopi, na katerih bo lahko slavni igralec v miru razmišljal in imel osupljiv razgled na zaliv.

Foto: Profimedia

Skrivni podzemni tunel?

Po smrti prvega lastnika, leta 1944, je posest pridobil njegov sin, ki je bil tudi pisatelj. Tam je živel s svojo ženo, dokler leta 1988 ni umrl. Njegova vdova je leta 1999 prodala hišo Ritchieju, ki je hišo kupil za 4,5 milijona dolarjev.

Foto: Profimedia

Ritchie naj bi poskušal zgraditi podzemni tunel za dostop do skalnate plaže spodaj. Ideja naj bi nadomestila stopnišče, ki je bilo nekoč na posestvu, a ga je odnesla plima. Še danes se ne ve, ali mu ga je uspelo zgraditi ali ne. Verjetno bo to skrivnost vedel samo Brad Pitt …

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close