Da boste to poletje lažje spali, dajte nogavice v hladilnik

31. maj 2023

Da boste to poletje lažje spali, dajte nogavice v hladilnik

31. maj 2023
Foto: Pexels

Ta neverjetno iznajdljiv trik bo v prihajajočem poletju zagotovo popolnoma spremenil vaš spanec.

Glavni ključ do tega, da se boste v prihajajočih poletnih nočeh dejansko spočili, je, da pospravite svoje nogavice v hladilnik. Ne, ne hecamo se.

Čeprav se morda sliši nekoliko nenavadno, je to znanstveno dokazan nasvet za spanje, s katerim lahko znižate telesno temperaturo, kar je bistvenega pomena za dober spanec.

Foto: Unsplash

Nasvet je za Glamour delil James, ki je strokovnjak za spanje pri podjetju Mattress Online. Glede na to, da se nam bližajo že kar visoke temperature, je to morda prav tisti nasvet, ki ga potrebujete, da se boste lahko ponoči prepustili spancu. Nasvet je navdihnil videoposnetek na TikToku, ki ga je ustvaril doktor Azmain in je bil prvič objavljen med vročinskim valom poleti 2022.

Par udobnih nogavic, primernih za spanje, lahko kadar koli čez dan položite v hladilnik in jih pred spanjem vzamete ven in jih obujete. S tem se vaše telo na splošno ohladi.

Razlog za to je, da imajo vaša stopala (in roke) ključno vlogo pri uravnavanju toplote, saj imajo v primerjavi z drugimi deli telesa največji vpliv na našo splošno temperaturo – zato tudi pozimi nosimo tople rokavice in nogavice.

Zato tudi nekateri radi spijo z nogami izpod odeje, ker ta trik ohladi celotno njihovo telo.

Foto: Unsplash

Vendar pa, preden svoje nogavice pospravite v predal s sadjem in zelenjavo, na to opozorite svojo družino ali partnerja, da ne bo presenečenj.

Drugi triki, ki jih priporoča strokovnjak za spanje, so tudi preprečevanje vdora sončne svetlobe, tako da spustite žaluzije ali si nadenete masko za oči, zlasti če ne želite, da vas zjutraj zbudi svetloba.

Še en nasvet za uravnavanje temperature, ki ga je na portalu TikTok predlagala meteorologinja Jodi Kodesh, je, da si tik pred spanjem na kožo nanesete aloe vero, ki vas bo ohladila – menda je za zniževanje telesne temperature celo boljša kot hladna prha.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close