Dopust, na katerem boste dobesedno viseli!

12. januar 2023

Dopust, na katerem boste dobesedno viseli!

12. januar 2023
Foto: Profimedia

Nova turistična atrakcija bo pustila obiskovalce lebdeti naokoli – v šotoru podobnih strokih, obešeni med skalnimi grebeni.

Floating Retreat je bil načrtovan kot poglobljen pobeg v gore mesta Sharjah v Združenih arabskih emiratih. Ta pa združuje vznemirljivost pustolovščin na prostem z udobjem in razkošjem sodobnih prenočišč.

Prozorni prizmi podobni stroki (dobesedno) dvignejo kampiranje na pečini na povsem novo raven. Umik ponuja tudi priložnosti za vključitev v lokalno kulturo z udeležbo v različnih dejavnostih za počitek, raziskovanje, plezanje in treking.

Foto: Profimedia

Arhitekti ZAE Ardh so delali na projektu v sodelovanju z investicijskim in razvojnim organom Sharjah Shurooq.

Ideja je oživiti lokalni turizem in dvigniti okoljsko ozaveščenost z zagotavljanjem prostora za ljudi, da se povežejo z naravnimi čudesi regije, hkrati pa spoznavajo njeno kulturo in dediščino.

Foto: Profimedia

Vsaka enota je opremljena z vsemi potrebnimi pripomočki za odmaknjen oddih z udobno in razkošno izkušnjo, hkrati pa nudi vznemirjenje kampiranja v naravi.

Foto: Profimedia

Gostje lahko med drugim tudi poskusijo lokalne dobrote in nakupujejo spominke v maloprodajnem prostoru v sklopu nastanitve.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close