Rastlini, ki v dom prinašata dobro počutje in mir

29. marec 2024

Rastlini, ki v dom prinašata dobro počutje in mir

29. marec 2024
Foto: Pexels

Rastlini, ki v dom prinašata dobro počutje in mir

29. marec 2024
Foto: Unsplash

Da bo počutje v pomladnem času čim bolj prijetno in prežeto s čim manj stresa, si pomagajte z dvema čudežnima rastlinama.

Če čutite, da je čas, da sebe ponovno postavite na prvo mesto, poskrbite za dobro počutje, najdete mir v sebi in v svoje domovanje prikličete pozitivno energijo, si lahko pomagate z dvema preprostima, a čudežnima rastlinama: žajbljem in evkaliptusom.

Metka Sporiš iz butične cvetličarne Sanjski šopek ima več idej, kako ju uporabiti doma.

Foto: Pexels

ŽAJBELJ – s kurjenjem nevtralizirajte negativno energijo

Kurjenje žajblja ali “smudging” je že dlje časa poznan ritual z izredno pozitivnimi učinki, ki poskrbijo za nevtralizacijo energij v prostoru. Kadila je človek uporabljal že od nekdaj. “Njihova vloga je bila spiritualne narave, sodoben človek pa je tovrstno navado ob hitrem tempu življenja prenesel v sodoben čas,” razlaga Metka.

Kakšne pozitivne učinke ima prečiščevanje prostora? Prečiščevanje prostora poskrbi, da se ne vrtite v krogu vaših slabih energij in spominov. Kadila poskrbijo, da se raven energije dvigne na višji nivo, da se odprejo vaši čuti in postane pogled na življenjsko situacijo bolj jasen. V svojo družbo počasi privabljate dobro energijo, s tem pa se posledično izboljšuje tudi počutje. Ko čistite prostor, čistite tudi sebe. Kadila hkrati poskrbijo tudi za dezinfekcijo prostora in odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Foto: Sanjski šopek

Na kakšen način se uporabi kadilo? Kadila so preprosta za uporabo. Snopek prikurite – najraje s svečo, pustite, da zagori in ga nato obrnete s plamenom navzgor – tako bo plamen ugasnil sam in spustil dim s prijetnim vonjem. S snopkom se nato sprehodite po prostorih, kjer se zadržuje negativna energija ali po tistih, ki jih želite očistiti vonja. Pomembno je, da so okna odprta, da stanovanje ne postane preveč zadimljeno.

Pozitivne lastnosti žajbljevega kadila:

  • nevtralizira se negativna energija,
  • izboljša se vaša intuicija,
  • pomirjenost uma in boljši spanec,
  • preplavijo vas pozitivne misli,
  • dišeč prostor, prost bakterij.
Foto: Sanjski šopek

EVKALIPTUS – vsestranska rastlina

Poleg žajblja vam bo pri nameri boljšega počutja v letošnjem letu pomagal tudi evkaliptus. “Neverjetna rastlina, ki jo v zadnjem času najbolj pogosto vidite v šopkih, a ima ogromno vsestranskih lastnosti,” pravi Metka, ki predlaga dva načina uporabe.

Postavite ga v vazo. Evkaliptusu najbolj pristoji steklena vaza, z njim boste razsvetlili svoj prostor. Vsakič, ko ga zagledate si ponovite: “Očiščujem sebe. Postajam glavni junak svoje knjige.” Nato trikrat globoko vdihnite in trikrat izdihnite. Svet bo v trenutku lepši, obljublja Metka.

Postavite ga pod tuš. Evkaliptus pod tušem je poleg žajbljevega kadila najnujnejši pripomoček za leto 2022, meni Metka. “Postavite ga pod tuš in naj se čezenj pretaka voda. Vonj vas bo sprostil in prebudil vaše čute. Z vodo pa se bodo odplaknile vse slabe misli.”

Foto: Sanjski šopek

Pozitivni učinki evkaliptusa:

  • izboljša koncentracijo in spomin,
  • sprosti vaše telo in vaše misli,
  • zmanjšuje nivo stresa,
  • blagodejno vpliva na vaša dihala,
  • lajša simptome prehlada in gripe,
  • pričara omamen vonj tropskih dežel.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close