Festival azijske hrane pri naših sosedih, ki bo navdušil vsakogar

17. junij 2023

Festival azijske hrane pri naših sosedih, ki bo navdušil vsakogar

17. junij 2023
Foto: Facebook @Asian street food festival

Do konca prihodnjega tedna se v Zagrebu odvija Asian street food festival, na katerega smo pohitele preizkusiti dobrote tudi Stylove novinarke.

Od 15. do 25. junija v Zagrebu na Strossmayerjevem trgu poteka Asian street food festival. Festival ponuja celostno azijsko izkušnjo, kjer poleg hrane lahko okusite tudi številne azijske pijače, medtem ko se pozibavate na glasbo različnih didžejev. Izbirate lahko med ponudbo enajstih različnih restavracij, ki bodo vaše brbončice razvajale še nadaljnjih devet dni.

Ambient celotnega festivala je izjemno prijeten in vabljiv – trg je okrašen s tipičnim azijskim dekorjem, travnik, ki se nahaja ob robu, pa je posut z napihljivimi stekleničkami soje. Vzdušje, ki nas je izjemno očaralo in privabilo v sekundi.

Stylovke smo preizkusile jedi treh različnih ponudnikov, da smo doživele pravo izkušnjo ulične hrane.

Sushi & Poke by Soho

Naša prva postojanka je bila stojnica Sushi & Poke by Soho, kjer smo preizkusile Philadelphia Fry zvitek in Hot Spicy Tuna. Philadelphia Fry je ocvrt suši zavitek, polnjen z lososom, Phliadelphia sirnim namazom in kumaro, Spicy Tuna pa je sestavljena iz tune, paradižnika, kumare in srirache. Ker smo tako ali tako vse ljubiteljice sušija, je skoraj nemogoče, da bi nas izbrane jedi razočarale.

Foto: Instagram @sohosushizagreb

Nad obema okusoma smo bile izjemno navdušene. Philadelphia Fry je bila hrustljava, a sveža in je imela tisti klasični morski okus, ki ga pričakuješ od sušija. Tuna pa je bila malce bolj posebna, saj je šlo za izjemno zanimivo fuzijo kislega, pekočega, a še vedno malce sladkega. Odlična izbira za vse tiste, ki imajo radi malce bolj pekoče jedi.

Natakar je celo govoril slovensko, tako da nam je bil proces naročanja izjemno olajšan, le porcije so bile malce majhne. Za dva zvitka smo odštele 17,60 evrov.

Full Circle Katsu by Marko Palfi

Druga stojnica, ki smo jo preizkusile, je bila Full Circle Katsu, katere posebnost so katsu sando sendviči – japonski sendviiči, ki se tradicionalno pripravljajo s svinjskim kotletom, paniranim v panko drobtinah in postreženim v mehkem toastu. Izbrale smo sendvič z lososom, ki je postrežen še s tradicionalno azijsko omako tonkatsu, in njihovo različico japonske majoneze.

Foto: Instagram @full_circle_full_circle

Jed nas je s svojo preprostostjo izjemno navdušila. Mislili bi si, da gre le za lososa v toastu, a vendar je bila jed neverjetno okusna. Ravno pravo razmerje lososa (ki ga res ni malo) in kruha, predvsem pa nam je bilo všeč, da z majonezo niso pretiravali. Losos je bil sicer dokaj masten, saj je iz njega ob ugrizu kar malce kapljalo olje, a so ga rešile omake s svojimi japonskimi okusi. Postojanko pri tej stojnici priporočamo tistim bolj lačnim.

Za en sendvič smo odštele 10 evrov.

Purple Monkey

Zadnja je bila na vrsti stojnica Purple Monkey, ki je znana predvsem po svojih Gyozah. A po dolgem premisleku in predlogu blagajničarja, smo se odločile preizkusiti Karaage naan – hrustljavega japonskega ocvrtega piščanca, postreženega na naan kruhu z japonsko coleslaw solato.

Foto: Sanja Jagatić

Izjemno edinstvena jed, ki nas je s kombinacijo japonskih in indijskih okusov pozitivno presenetila. Odlično sočen ocvrt piščanec, ki se mu hrustljava zeljnata solata odlično poda, saj celotno jed osveži in jo naredi malce bolj lahkotno. Vse skupaj pa je postreženo na svežem in puhastem kruhku, ki jedi jedi ne obteži.

Izbira, ki nas nikakor ni razočarala in če bi še imele prostora, bi vsekakor naročile dodatno porcijo. Jed, ki jo priporočamo prav vsakomur, ki se bo sprehodil do ali mimo festivala.

Za jed smo odštele 9 evrov.

Foto: Instagram @asianfestival.eu

Festival pri naših sosedih je izjemno očarljiv, prijeten in predvsem okusen. Me smo se iz Zagreba vrnile site in zadovoljne. Če vam čas in vreme dopuščata, vam toplo priporočamo, da skočite do naših sosedov in njihove azijske dobrote preizkusite tudi vi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close