Poskusili smo palačinke La Chéri: za tiste res lačne in res sladkosnede

10. junij 2023

Poskusili smo palačinke La Chéri: za tiste res lačne in res sladkosnede

10. junij 2023
Foto: Instagram @pojejme

Palačinkarnica La Chéri Creperi je pred kratkim odprla nove prostore v Šiški, zato smo se končno odločile, da jih moramo preizkusiti.

Palačinkarnica, ki je pred kratkim spremenila ime v La Chéri in odprla vrata svoje nove poslovalnice v Šiški, obratuje že dobra tri leta, obiskali pa so jo že številni znani. Z novimi prostori in večjimi kapacitetami, ki jih lokal ponuja, pa smo se jih končno odločile obiskati tudi mi.

Njihov lokal na novem naslovu Rakuševa Ulica 24, se sedaj razteza skozi dve nadstropji in ponuja tudi veliko teraso z zunanjimi mizami. Interijer je izjemno prikupen v številnih rožnatih odtenkih in eno izmed sten, ki je popolnoma prekrita s cvetlicami. Na dober dan je lokal prijetno obsijan s soncem in ponuja res toplo atmosfero. In tudi strežba ni nič manj prijetna – natakarice so izjemno prijazne in v veliko pomoč, če lokal obiskuješ prvič.

La Chéri sicer ponuja tudi nekaj svojih vnaprej sestavljenih palačink, a njihova posebnost so palačinke, ki si jih sestaviš popolnoma sam. Na voljo imajo tri vrste palačink in več kot 30 različnih premazov, prelivov in posipov. Vsa magija je v tem, da si lahko palačinko popolnoma prilagodite po svojemu okusu.

Prava sladkorna bomba

Sodelavki se ni ljubilo komplicirati, zato si je naročila že vnaprej sestavljeno palačinko O la la Kinderela, ki jo sestavljajo Hola Kinder namaz, bela čokolada, Kinder čokoladica, Plazma drobtine, čokoladne mrvice in hrustljav biskvit.

In palačinka je bila res ‘o la la’! Pravi čokoladni zalogaj. Pravzaprav vsebuje toliko sladkobe in čokolade, da je sodelavka ob koncu prelive kar postrgala iz palačinke, ker je bilo preprosto preveč. Čokolada na čokolado, na čokolado – za običajne smrtnike prečokoladno. Prav tako je omenila, da se ji zdi palačinka malce žvečljiva in pretrda (sama pravi, da naredi bolj rahle). Palačinke sicer ne bi ocenila kot slabe, a jo predlagava le tistim res lačnim in ljubiteljem izjemno sladkega.

Foto: Instagram @lacheri_creperie

Sama sem si palačinko sestavila sama: izbrala sem običajno palačinko z belo čokolado in Speculoos premazom, po prepričevanju sodelavke in natakarice pa sem izbrala še jagodni preliv in kepico vanilije.

Če sem iskrena, preliv ni bil dobra ideja – imel je izjemno umeten in skoraj malce plastičen okus, po mojem mnenju mi je palačinko kar malce pokvaril. Nad premazi nimam pritožb, saj imam Speculoos piškote in belo čokolado izjemno rada, a tudi moja palačinka je bila malce trda (jaz sem sicer te teksture pri La Chéri navajena).

Foto: Instagram @lacheri_creperie

Obe sva ob koncu na krožnikih pustili nekaj ostankov, saj sta bili porciji za naju preprosto preveliki in presladki. Pri sestavljanju res priporočamo, da vzamete v obzir vašo ljubezen do sladkega.

Izjemno pa bi pohvalila njihov sladoled. Kepica vanilijevega sladoleda je bila odlična in vsekakor je šlo za pravo madagaskarsko vanilijo. Prav tako so naju navdušile njihove domače limonade z okusi, saj ravno prav uravnovesijo sladkobo palačink.

Prijeten lokal za prave sladkosnede

Kljub malce slabši izkušnji se bom sama v La Chéri zagotovo še vrnila, saj je bilo to prvič, da me palačinka ni navdušila. Obisk bi priporočala vsakomur, ki si želi nekaj sladkega – a morate biti res lačni in res sladkosnedi. Predvsem je odličen način za preizkusiti nekaj novega in skombinirati vse svoje najljubše okuse.

Za dve palačinki in dve limonadi sva odšteli 25,6 evra.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close