Najnovejši gastro hit s TikToka: hrustljavi rogljiček!

24. april 2023

Najnovejši gastro hit s TikToka: hrustljavi rogljiček!

24. april 2023
Foto: Unsplash

Eden izmed najbolj priljubljenih pekovskih izdelkov je dobil novo različico.

Rogljički so že na desetine let eden izmed najljubših pekovskih izdelkov tako za zajtrk kot za malico. Mehko testo z blagim okusom po maslu, s hrustljavo skorjico in sočno teksturo ter značilno obliko naredi iz rogljičkov poslastico, brez katere si mnogi ne moremo predstavljati jutra.

V zadnjih letih smo z navdušenjem sprejeli kar nekaj kreativnih interpretacij rogljičkov, kot so cronuts in cruffins (rogljiček v obliki mafina). Zadnja svetovna norija v tem trenutku pa je hrustljavi rogljiček, ki se je pojavil nikjer drugje kot na družbenih omrežjih.

Hrustljavi rogljiček

Če uporabljate TikTok, obstaja velika verjetnost, da ste tudi sami naleteli na ta viralni recept za rogljičke. In če še niste, veste za kaj gre?

Rogljičke obožujemo med drugim ravno zaradi hrustljave skorjice, ta recept pa jih naredi še bolj hrustljave. Navsezadnje se zato imenuje hrustljavi rogljiček.

@ainttooproudtomeg

Have you tried the VIRAL CROISSANT HACK? Recipe ⬇️ INGREDIENTS 1 Croissant 1 tbsp Honey 1 4 oz. Burrata Ball (or less) 2 Prosciutto slices ¼ cup Pistachios 1 tsp Butter Olive Oil Salt INSTRUCTIONS 1. “Smash” the croissant with a roller. 2. Melt butter in a pan and lay the croissant. 3. Layer honey on the croissant and flip. 4. Lay a piece of parchment paper over and press down with a weighted pan. 5. Wait until the honey has caramelized, flip and repeat on the other side 6. Let the croissant cool for 1-2 minutes or until honey has hardened. 7. Layer with burrata, olive oil, salt, pistachios, and prosciutto. Enjoy! NOTE: we piled on the burrata on this one, but feel free to only use half a ball.

♬ ceilings – Sped Up Version – Lizzy McAlpine

Ključno pri tej jedi je, da mora biti rogljiček star že dan ali dva. Nato ga sploščimo z valjarjem, da iz njega naredimo “palačinko”. Za tem ga popečete na malce masla in prelijete z medom, prekrijete z peki papirjem ter rogljiček še dodatno sploščite z manjšo ponvijo. Tako dobite karameliziran, hrustljav ploščat rogljiček. Njami!

Hrustljav rogljiček v slani in sladki različici

Najboljše pa je, da lahko ta hrustljavi rogljiček obložite s čimer želite, pa naj bo sladko ali slano. Če se odločite za slano različico, lahko ‘sploščite’ dva rogljička in iz njiju naredite sendvič, polnjen s pršutom in burato.

Možnosti je neskončno. Spodaj vam ponujamo nekaj navdiha, kateri je vam najbolj všeč, pa se odločite sami. Dober tek!

@agoodtable

I know, I know….the things I do for recipe research! Today I made a Crunchy Candied Croissant Ice Cream Sandwich 🥐 After seeing a viral video of this creation circulating Instagram I had to try it myself. Admittedly It felt so wrong to squish a freshly baked croissant, but It tasted quite lovely, If not a little sweet. Sort of reminded me of a palmier. Upon reflection, I will continue to enjoy my croissants the traditional way, and that is for breakfast with a lovely cup of coffee or hot chocolate.

♬ Cruisin’ – Tom Misch
@alchenny inspired by the viral candied croissant recipe from french tok and chef tok king @diegoalary what would you put on your kwason toast? #viralrecipe #croissanttoast #croissanthack #costcocroissant #pastrychef #bruschetta #candiedcroissant ♬ Boy’s a liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice
@agoodtable Replying to @tip.din ♬ Le Festin (From “Ratatouille”) – Movie Sounds Unlimited

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close