Prihaja piknik sezona in imamo najboljše trike za dober piknik!

23. april 2023

Prihaja piknik sezona in imamo najboljše trike za dober piknik!

23. april 2023
Foto: Pexels

Če mislite, da za piknik potrebujete le odejo, se motite. Na uspešen piknik se je treba dobro pripraviti.

To seveda drži za tiste, ki želijo, da je piknik prava estetična izkušnja – z okrasnimi dodatki, ki piknik naredijo še posebej “instagramabilen”. Na srečo lahko številne nasvete najdemo na TikToku.

Najprej pomislite na to, kaj si predstavljate ob besedi piknik? Prikupno karirasto odejo, piknik košaro s prigrizki, morda sirno ploščo, če gre ravno za bolj fin dogodek. To so triki, s katerimi bo vaš piknik velika uspešnica:

1. Lubenica na palčki in solata v kozarcu

Kadar se odločate, kaj boste počeli na pikniku, se vedno najprej pomisli na hrano. Najbolje je, da je ta čim bolj enostavna, da z njo ni mogoče ustvariti ogromno nereda ali popackati svojih oblačil, obenem pa da še vedno izgleda dovolj lepo za na Instagram. Odločite se lahko za lubenico na palčki, s katero vaši prsti ne bodo preveč lepljivi, ali pa si pripravite solato v kozarcu za vlaganje kumaric, ki bo izgledal zelo prikupno. 

2. Zamrznite, kar se da

Foto: Instagram @isabellaremolina

Če si želite več sadja, lahko zamrznete grozdje, ki ga nato lahko uporabite tudi namesto ledenih kock, številni ljubitelji piknikov pa predlagajo, da zamrznete tudi pijačo, saj bo tako dlje časa ostala hladna. 

Obvezni so seveda prigrizki, kot so čokolada, sveže sadje, ki ga pred tem razrežete na manjše koščke, prinesete lahko tudi čips in druge sladkarije. 

3. Dekoracija po želji 

Lahko se odločite tudi za bolj elegantno različico piknika (beri: sirna plošča in vino), za katero lahko po želji pretiravate z dekoracijo: prinesete lahko svečnike in sveče, rože in blazine, namesto plastičnih kozarcev pa lahko prinesete steklene. 

4. Animacija za vse prisotne

Poleg hrane in dekoracije lahko prinesete tudi družabne igre ali pa kanvas, čopiče in barve. Zapomnite si: na pikniku lahko počnete karkoli.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close