Kaj jedo osebne trenerke v dnevu: Nastja Možič

21. april 2023

Kaj jedo osebne trenerke v dnevu: Nastja Možič

21. april 2023
Foto: Instagram @nastjamozic

Kineziologinja in podjetnica, ki je že številnim dekletom pomagala doseči sanjsko postavo, nam je zaupala, kako ohranja svojo.

Nastja Možič je 24-letna osebna trenerka, kineziologinja in soustanoviteljica podjetja Aeon Athletics. Poleg zagotavljanja samozavesti številnim ženskam skozi oblačila, ki jih oblikuje, Nastja ponuja tudi več programov in podporo tistim, ki svojo pot hujšanja šele začenjajo.

V svoji mladosti se je ukvarjala z gimnastiko, tekmovalno atletiko, preizkusila pa se je tudi v fitnes tekmovanjih. Neprestana obkroženost s športom jo je pripeljala do študija kineziologije, preko katerega je odkrila svojo pravo strast: pomoč drugim v športu.

Predstavljamo si, da je urnik osebne trenerke in podjetnice kar natrpan, zato smo Nastjo povprašali o njenih navadah, najljubših jedeh in dnevnem jedilniku, ki ji omogočajo ohranjanje fit postave.

Hrana, ki je hitro pripravljena

Nastja nam je zaupala, da sicer obožuje domačo hrano, a nikoli ni pretirano rada kuhala. “Čez teden imam rada obroke, ki so hitro pripravljeni, čez vikend pa si privoščim tudi kakšen obrok zunaj.” Njena najljubša jed, ki bi jo lahko jedla vsak dan, je suši, njena najljubša pregreha pa so palačinke s čim več kreme ali sladoled z veliko čokolade.

Kalorij sicer ne šteje, a pravi, da okvirno ve, koliko kalorij vsebuje hrana, ki jo je vsak dan. Sama je namreč mnenja, da je na hrano treba gledati celostno, “ne samo kalorije in niti ne samo beljakovine. Pravo zdravo razmerje je zame tako, kjer se ne mučiš in kaznuješ, ampak najdeš neko zlato sredino zdrave hrane, ki je seveda lahko zelo okusna.”

Ena stvar, ki bi jo odsvetovala vsem, je kakršnokoli pretiravanje v katerokoli smer, saj sta zmernost in konsistentnost pravi ključ do uspeha.

In kaj je mit, ki ji gre najbolj na živce?

Da ogljikovi hidrati redijo.

Nastjin jedilnik pa je kljub njeni zaposlenosti raznolik. Z nami je delila, kako so videti njeni običajni obroki čez dan.

Zajtrk

“Pravi zajtrk običajno jem po treningu, ker treniram zgodaj zjutraj in še nimam apetita,” je razložila in dodala, da svoj jutranji prigrizek običajno pripravi že zvečer. Pripravi si domač puding iz polovice banane, pol žličke kakava v prahu, indijskega trpotca in beljakovinskega mleka. “Temu pa se obvezno pridruži še kozarec limonade.”

Malica

Po treningu si privošči večji obrok, za katerega pravi, da se trudi, da je raznolik. “Menjavam med kašami z ovsenimi kosmiči, kruhki z lososom, jajci in palačinkami z beljakovinskim pudingom.”

Foto: Pexels

Kosilo

Ker se z dela običajno vrača dokaj pozno, je njena prioriteta pri kosilu ta, da je obrok hitro pripravljen. “Običajno je to meso z raznolikimi omakami, testenine ali pa morska hrana – file ribe ali losos,” pravi in dodaja, da je vedno zraven še skleda solate.

“Moja slaba navada je, da moram po kosilu vedno pojesti kaj sladkega. Tako da kosilu vedno sledi kakšna beljakovinska čokoladica, če pa je nimam, so to lahko tudi piškoti ali običajna čokolada.”

Večerja

In tudi pri večerji se trudi imeti raznoliko prehrano. Njene najpogostejše večerje so kruhki z namazom in piščančjimi prsmi, tunin namaz ali solata z jajcem, kvinojo in čičeriko.

Foto: Pexels

Svoj jedilnik so pred kratkim z nami delile tudi Nives Orešnik, Petra Parovel, Vanja Štembergar in Klara Japelj.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close