Kaj jedo osebne trenerke v dnevu: Klara Japelj

06. april 2023

Kaj jedo osebne trenerke v dnevu: Klara Japelj

06. april 2023
Foto: Instagram @japeljklara

Mlada radio voditeljica in osebna trenerka je z nami delila svoj najljubši obrok in kaj jo na fitnes sceni najbolj jezi.

Klara Japelj je 24-letna osebna trenerka, ki je hkrati tudi voditeljica na radiu Aktual, pojavila pa se je tudi v resničnostnem šovu Exatlon. Ker je radio Aktual pred kratkim dobil tudi televizijsko različico, na kateri lahko spremljamo tudi Klaro, si lahko predstavljamo, da so njeni dnevi polni obveznosti.

Z nami je tako delila, kako skrbi za zdravo prehrano, medtem ko neprestano teče iz ene službe na drugo.

“Pri prehrani se trudim čim manj komplicirati, pri vseh obveznostih, ki jih imam, je pomembno, da je hrana čim hitreje pripravljena,” je povedala. Sama izjemno rada kuha, a pravi, da nima vedno časa, zato si hrano najraje pripravi vnaprej.

Pogosto se ji zgodi, da ne uspe imeti toliko obrokov v dnevu, kot bi si želela, a pri prehrani predvsem posluša sebe. “Kalorij ne štejem, jem bolj po občutku in se zanašam na svojo intuicijo – jem, ko sem lačna, in neham, ko sem sita. Med obroki pijem dovolj vode, kar mi predvsem pomaga pri tem, da ne mislim preveč na hrano.”

Ker obožuje morsko hrano, si mesto njene najljubše jedi delijo rižote, predvsem morske in kalamari, ki jih spremlja krompir z blitvo. Pregreši pa se z občasnim čokoladnim rogljičkom. “Izjemno rada imam sladko, tako da se moram pri sladicah kar malce brzdati,” nam je še zaupala.

Prepovedana hrana ne obstaja

Med številnimi škodljivimi miti Klaro najbolj motijo tisti, ki prepovedujejo pozne obroke: “Najbolj mi gre na živce mit, da po določeni uri ne smeš jesti, če ne, se boš zredil. Ko to slišim, kar dobim ošpice.”

Prav tako odsvetuje preveč restriktivno prehranjevanje in izključevanje določenih jedi. “Ena stvar, ki bi jo odsvetovala ljudem, je vsekakor, da si pri prehrani prepovedujejo določene sestavine ali jedi. Ker bolj ko si nekaj prepoveduješ, bolj čutiš željo po tem,” je povedala.

Najpogosteje so to sladke jedi, ki se jim ljudje popolnoma odpovejo in nato posegajo po alternativah, ki pa običajno ne potešijo njihove sladkosnednosti. ” Najprej pojejo to alternativo, in ker njihove potrebe po sladkem niso zadovoljene, potem pa posežejo še po dejanski sladici oz. ‘prepovedanem živilu’. To pa na koncu le privede do prenajedanja in prevelikega vnosa,” še opozarja osebna trenerka.

Raje kot da si stvari prepovedujemo, predlagam, da jih omejimo. Če si nekaj prepovemo, bomo morda na začetku uspešni, a na dolgi rok to ne bo delovalo, sploh pa ne do konca življenja. Raje si omejite, na primer, da namesto cele čokolade pojeste le eno vrstico. Tako bo vaša želja po sladkobi zadovoljena, ‘škoda’ pa še vedno majhna,”

svetuje Klara.

Poleg nasvetov za bolj uspešno zdravo prehranjevanje pa je Klara z nami delila tudi svoj dnevni jedilnik. Pokukajte, kako se prehranjuje med vsemi svojimi obveznostmi.

ZAJTRK

Za zajtrk si Klara običajno pripravi jajca s kosom kruha in doda zelenjavo, ki jo ima na voljo tisti dan (kumare, paradižnik, paprika …).

Foto: Unsplash

KOSILO

Klarina kosila so izjemno raznolika, saj v tem času ni vedno doma. Če je doma, si najpogosteje pripravi meso in krompir, tem pa se vedno pridružuje skleda solate.

Če je na poti ali zdoma, si za seboj pripravi testenine s tuno ali ovsene kosmiče, nekatere dni pa skoči v kakšno restavracijo in si privošči bovlo.

MALICE

Klarine malice so običajno izjemno majhne, saj jih poje na poti iz radia na fitnes in obratno. Najpogosteje so to proteinske čokoladice, proteinski šejki ali sadje.

Foto: Instagram @fitfoodie.nikki

VEČERJA

Za večerjo ponavadi poje, kar je ostalo od kosila. Če pa je za kosilo zmazala vse, si pripravi kakšen toast ali skuto z oreščki in flavor dropsi (visoko koncentrirane kapljice v različnih okusih, brez kalorij).

Svoj jedilnik so pred kratkim z nami delile tudi Nives Orešnik, Petra Parovel in Vanja Štembergar.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close