Filmi, ki jih bomo septembra videli v kinu

30. avgust 2023

Filmi, ki jih bomo septembra videli v kinu

30. avgust 2023
Foto: Pexels

Izbrali smo 5 filmov, ki na velika platna prihajajo v septembru in s katerimi si boste lahko krajšali prve jesenske popoldneve in večere.

Za družino: Moja obilna grška poroka 3

V kinu od 7. septembra

Komična uspešnica o ljubezenskih prigodah grške družine Portokalos se tokrat vrača s povsem novo dogodivščino. Slavna grška družina se v tretjem delu odpravi na družinsko srečanje v Grčijo, pri tem pa doživljala prisrčno in izjemno zabavno popotovanje, polno ljubezni in preobratov. Režiserski stol je tokrat zasedla igralka Nia Vardalos, ki je avtorica scenarijev vseh treh delov, v glavnih vlogah pa poleg nje zaigrajo še John CorbettElena KampourisGia CaridesJoey FatoneLouis MandylorLainie Kazan in Andrea Martin.

Za pogumne: Žaga X

V kinu od 28. septembra

Grozljivka franšize Žaga, ki je bila prvič v kinu predvajana leta 2004, je dobila novo nadaljevanje, v katerem se vrača zloglasni morilec Jigsaw. John Kramer se v želji po obetavnem postopku, ki naj bi ozdravil njegovega raka, odpravi v Mehiko, da bi se udeležil eksperimentalnega zdravljenja, vendar se izkaže, da je postal plen prevare. Zdaj prevaranti postanejo plen v Jigsawovi novi igri. V filmu se vrača tudi veteranka serije Shawnee Smith, ki igra Amando Young. Njej se v prihajajočem filmu pridružujejo Steven Brand, Synnøve Macody Lund, Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa in Joshua Okamoto.

Za najmlajše: Vrabček richard 2

V kinu od 14. septembra

V drugem delu animirane pustolovščine se vrabček Richard, ki je odraščal z jato štorkelj, vrača na sever, znova brez svoje jate, kjer ga čakajo nove zapletene in zanimive dogodivščine. Na poti sreča nove prijatelje, s katerimi se poda v lov za posebnim draguljem. Animirano pustolovščino sta režirala Mette Tange in Benjamin Quabeck, ki sta skupaj z Rezo Memarijem in Philipom LaZebnikom napisala scenarij.

Zanj: Plačanci 4

V kinu od 21. septembra

Akcijski spektakel, v katerem kot kaskaderka in dvojnica Megan Fox zaigra Slovenka Tjaša Perko, nadaljuje s serijo odličnih igralcev z Jasonom Stathamom, Dolphom Lundgrenom in Sylvestrom Stalloneom na čelu. V četrtem delu se ekipi elitnih plačancev pridružijo Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran in Andy Garcia. Oboroženi z vsem mogočim orožjem in veščinami za njegovo uporabo se plačanci spopadejo s preprodajalcem orožja, ki obvladuje ogromno zasebno vojsko.

Zanjo: Smrt v Benetkah

V kinu od 14. septembra

Slavni detektiv Hercule Poirot, ki si ga je izmislila Agatha Christie, bo v novem filmu podvomil v vse, kar lahko razložimo z logiko. V času po drugi svetovni vojni se v Benetkah Poirot, ki je zdaj upokojen in živi v lastnem izgnanstvu, nerad udeleži seanse. Toda ko je eden od gostov umorjen, mora nekdanji detektiv ponovno odkriti morilca. V glavnih vlogah nastopajo Kelly Reilly, Jamie Dornan, Kenneth Branagh in Michelle Yeoh.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close