Najdi forum

Splash Forum ‘Teorije zarote’ 12 ljudi v zgodovini je samo videlo krivuljo Zemlje

12 ljudi v zgodovini je samo videlo krivuljo Zemlje

to je tko kot ludo, če bi njune možgane montitali v ptičja telesa bi leteli vzvratno in delali vič vič vič…
itak verjetno v življenju še nista pogledala ne skozi mikroskop ne skozi teleskop….
[/quote]

Stari moj, a ne de kolk mora bit to prizadet, da take ven bruha? Neverjetno res.

Evo za brihte eno vprašanje za odgovor DA ali NE:
Smo bili na Luni?
Da ali NE?

Se nisem v to poglabljal. Dopuščam tudi možnost natega zaradi takratnega tekmovanja v vesoljskem programu med ZDA z Rusijo.
Verjamem pa, da je človek že bil v vesolju, verjamem v obstoj Mednarodne vesoljske postaje, verjamem v delovanje raketnega motorja v vesolju.

Zdej pa še ti odgovori na moje vprašanje kako je mogoče, da imamo na ploščati Zemlji mi dan Avstralci noč? Glede na sliko ploščate Zemlje in Sonca bi moral cel svet imeti dan oz noč ob istem času. Pa je to res?

[img]https://i.postimg.cc/rw5sy6td/sonce.png[/img]

Se nisem v to poglabljal. Dopuščam tudi možnost natega zaradi takratnega tekmovanja v vesoljskem programu med ZDA z Rusijo.
Verjamem pa, da je človek že bil v vesolju, verjamem v obstoj Mednarodne vesoljske postaje, verjamem v delovanje raketnega motorja v vesolju.

Zdej pa še ti odgovori na moje vprašanje kako je mogoče, da imamo na ploščati Zemlji mi dan Avstralci noč? Glede na sliko ploščate Zemlje in Sonca bi moral cel svet imeti dan oz noč ob istem času. Pa je to res?

[img]https://i.postimg.cc/rw5sy6td/sonce.png[/img]
[/quote]

>>> (1)Verjamem pa, da je človek že bil v vesolju, (2)verjamem v obstoj Mednarodne vesoljske postaje,(3) verjamem v delovanje raketnega motorja v vesolju.

https://www.youtube.com/watch?v=PWDPRjWPXh0

>>> (1)Verjamem pa, da je človek že bil v vesolju, (2)verjamem v obstoj Mednarodne vesoljske postaje,(3) verjamem v delovanje raketnega motorja v vesolju.

Evo ti kamere, ki snema navzgor na 26:35 imaš kamero, ki je obrnjena v smeri leta. Si zdaj srečen?

Vaš link

Kje maš ti tukej heh kamero navzgor dokler ne doseže vesolja kao ves čas??? a si runkl a si dvakrat runkl?
Vidš da je kamera na dol usmerjena. Vsak otrok bi dal za take scene kamere na vse pozicije perspektiv ne pa da se ti mutibariči ne spomnejo tega hm.. Milijone ljudi bi zanimalo vsak kot gledanja. Amapak ne, le zakaj ne…

“Ravnozemljaši”..-..”Globusarji”
04. november 2020 ob 18:15 | 24
Če se distanciram od vseh trditev in argumentov obeh strani, ostaja še vedno neko vprašanje na katerega sam nekako še nisem dobil niti zasledil odgovora ali celo posnetka na to vprašanje.

Videl sem namreč že veliko videov kateri naj bi prikazovali izstrelitev raket v vesolje. Če zadevo pogledam iz lastne perspektive bi na tako raketo sam namestil kamere s čim večih zornih kotov preko katerih bi potem lahko spremljal polet in pa seveda perspektive gledanja iz zornih kotov nameščenih kamer. No, ker sam ne počnem tega in ne izstreljujem raket v vesolje se mi postavlja vprašanje, ki morda ima odgovor pa meni pač ni znan, zakaj denimo nisem še zasledil izstrelitev “vesoljske” rakete, katera bi imela nameščeno kamero v smer izstrelitve (navzgor) in tudi še nisem videl posnetka, ki bi to prikazoval . Na kratko, ko prikazujejo izstrelitev, vidimo perspektive ali rečeno zorne kote gledanja iz Zemlje na raketo, pri čemer je kamera na Zemlji raketa že v zraku in leti, potem pogled s same rakete navzdol, tako, da vidiš, kako se raketa odmekne od tal in začne od njih oddaljevati, vidimo tudi delno stranski pogled, ki ga ponovno kažejo kamere, ki naj bi bile nameščene na raketi, da bi pa videl navzgor se pravi v smeri leta pa tega zornega kota gledanja ali z drugo besedo perspektive ni. Sploh me lahko čudi to, da ni takega posnetka ali da bi ga jaz do danes videl od tal se pravi od Zemlje do vesolja.

Vemo, da smo v dobi, ko denimo Nasi ali SpaceX u ne bi smelo biti problem dobiti kake dodatne kamere ali pa celo telefona s kamero, da ga s trakom zavežejo na raketo, da bi bila let in vzlet čim bolj zanimiva za ljudi, ki si posnetke le tega tako radi ogledajo.
Zakaj se jih prikrajšuje nekako za najbolj hoten vidni “kot” gledanja-opazovanja?
Če malo zavijem s teme pa ne preveč, bi dejal, da ko sem vozil težko motorno kolo in so bili pospeški in hitrost vznemirljivi tudi zaradi gledanja, kako se svet okoli tebe hitro premika, če si pogledal nazaj ali ob stran je bilo zanimivo, nadvse zanimivo pa je bilo, ,ko si gledal naprej, kako se ti tisto pred teboj lahko hitro približuje. No tole z raketami pa je tako, da nazaj lahko vidiš, s strani lahko vidiš in pa od daleč, da bi pa z rakete videl naprej NE TO PA NE, da bi lahko opazoval, kako hitro se približuje oblakom, kako jih reže in pa seveda kako izgleda ko se začneš približevati ali celo dosežeš vesolje.

Če gremo v virtualni svet, kjer se vse to dogaja tudi v igrah je zanimivo, da se tam ne pozabi na tisto perspektivo gledanja in da bi kdo ne namestil kamere za gledanje tudi navzgor. V realnosti pa to zame še kar obstaja s tega vidika neznano, tako, da ne vem ali res nisem še imel sreče in bi videl posnetek, ki omenjeno manjkajoče prikazuje ali pa “znanstveniki” vedno znova in znova pozabijo pritrditi kamero na raketo, katera bi snemala v smeri navzgor.

Ati znaš na eno vprašanje odgovorit s svojimi besedami? Sama megla je od tebe. Enega konkretnega odgovora nimaš kaj šele dokaza. Se sploh ne čudim, da si brez dela, ker s tako zabitim človekom pa res nima noben koristi. Ti se kr ozemljuj pa hodi bos, ker to je tako višek tvojih zmožnosti.

Megla

AHAHAHAHAHAHAHA!!!! Spet Darmun zabija o ravni zemlji!

[img]https://i.postimg.cc/xdyDq4sT/Darmun-edit.jpg[/img]

A ti je spet kalkulator kazal da so ti noge skrite pod horizontom? 😀

Tipicno. Noben ni rekel, da je zemlja ploska. Teza je, da je veliko veliko večja, kot vemo. Ker še noben nikoli, ampak res nikoli, ni videl krivulje. Ti ne moreš višje od Internacionalne postaje, da vidiš krivuljo. Niti astronavti je nikoli ne vidijo.

https://youtu.be/2P2WRF3Znsw

Tole od vašega baziranega Elona je pa tudi potegavščina. Zemlja ni okrogla, je krompir, elipsa. Kmalu, ampak res kmalu bodo lahko v Unreal Engine natančno mapirali ozvezdje, in naenkrat se bo videlo ozvezdje na takih posnetkih. Do takrat pa nikoli, ker se da zvezdje overit.

Slika iz ISS.
[img]https://earthobservatory.nasa.gov/ContentFeature/EdLu/Images/ISS007-E-7304.jpg[/img]

Slika iz ISS.
[img]https://earthobservatory.nasa.gov/ContentFeature/EdLu/Images/ISS007-E-7304.jpg[/img]
[/quote]

Bullshit

Komplicirate.
Pojdite jadrat na odprto morje, zlezite na jambor in poglejte okoli sebe in barke – pa povejte kaj vidite?

To je mit, šupak glup. Če Baumgartner ni videl krivulje, kak jo boš ti na barčici.

To je mit, šupak glup. Če Baumgartner ni videl krivulje, kak jo boš ti na barčici.
[/quote]

Rekel sem pojdi in poglej. Jaz sem in vem kaj se vidi – ti pa zmerjaš druge, a sam poskusiti se zgleda ne upaš.
Ja, voda te lahko ugrizne…

New Report

Close