Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 24 urna nega Avstrija

24 urna nega Avstrija

Iščemo NEGOVALKE za delo v 24 urni NEGI-POMOČI na domu v Avstriji. Hrana, stanovanje pri pacientu. Potrebno je pogovorno znanje nemškega jezika, potrdilo o nekaznovanosti in izkušnje oz.volja do dela s starejšimi in pomoči potrebnimi. Resne kandidatke prosimo, da nam pošljejo prošnjo s sliko ali CV na [email protected] ali pokličejo na +43 660 325 44 80

Kolikšen je zaslužek? Je treba odpreti podjetje v Avstriji oz. kje si zaposlen? Koliko ur na dan imaš prosto (ker 24 ur skupaj najbrž ne delaš)?

Ampak to je zeeeelo hudo delo. Velikokrat nepokretne osebe oz osebe, ki vecinoma samo lezijo, en neizucen naj dvigne tako osebo Potem so drame v druzini, ljubosumje, recimo je zena ljubosumna na 45 letno negovalko ( ravno doziveto v druzini pri kolegih, zamenjali so 3 negovalke) . Ko te budijo 5 x na noc. Jezik, tudi pomembna postavka, ko ti nekdo nekaj tupi v hudem dialektu, ga pa ravno, da razumes nekaj nemsko. Ce dobis 2500 eur place je vsak eur upravicen, samo placa bo vseeno bolj mizerna, ker dobicek bo pokasirala agencija. Povem drugo stran medalje.

Slišala sem, da moraš svojo firmo odpret v Avstriji in od jurja evrov plačaš še vse dajatve, tako da ti ostane 700 eur. Ene družine ti plačajo potne stroške, nekateri pa ne. Si pa deklica za vse: kuhaš, čistiš, pereš, izvajaš nego,… Ni fajn.

Ena prijateljica je tako šla v Avstrijo. Dela 14 dni, nato je 14 dni frei. Dobila je 900 eur, stanovanje in hrana v hiši. Prvi, ki ga je negovala, je bil grozen, in je skoraj pustila, potem je umrl. Drugi pa je krasen in zelo rada hodi.

Pozdravljeni..delo se opravlja preko Freie gewerbe (ene vrste sp.odprt v At).Placilo je odvisno od pacienta in njegovih potre ter vasega znanja in izkusenj..ter turnusa v katerem delate. Prosti ste ko pac.spi oz cca 2 uri snevno v kolikor imate loga da ga prevzame. Dela ni nikoli 24 ur..vse pa je odvisno od posameznika kako se zna zorganizirat.lp

daj ne nakladaj o tem kako se zna kdo zorganizirat pri nepokretnem cloveku, ker sem imela tasco nepokretno in kako imas fraj, ko spi. Kaj mas fraj, da se zapeljes sopingirat ali da takrat pospravis kuhinjo, ker imas ravno cas. In ko pritisne na alarm in ti zvoni ali pa zatuli Hiiiilfe wo bist du, muss aufs Klo, takrat mores bit tam, ne pa na blagajni v soping centru. To novacijo za poceni delovno silo za varstvo starejsih, avstrijke in nemke so za to placane x 4. In vem kaj pisem.

daj ne nakladaj o tem kako se zna kdo zorganizirat pri nepokretnem cloveku, ker sem imela tasco nepokretno in kako imas fraj, ko spi. Kaj mas fraj, da se zapeljes sopingirat ali da takrat pospravis kuhinjo, ker imas ravno cas. In ko pritisne na alarm in ti zvoni ali pa zatuli Hiiiilfe wo bist du, muss aufs Klo, takrat mores bit tam, ne pa na blagajni v soping centru. To novacijo za poceni delovno silo za varstvo starejsih, avstrijke in nemke so za to placane x 4. In vem kaj pisem.[/quote]
Jaz pa mamo. V bistvu sem prosila sosede, da jo popazijo, da sem šla v nabavo ali po zdravila ali k zdravniku.

“Prosti ste, ko pač spi”… ali res??? Raje povej po pravici, da nisi nič prost. In plačilo naj bi bilo odvisno od turnusa…kakšnega turnusa, če delaš 24 ur na dan? Nege in oskrbe najbrž res ni za 24 ur dnevno, ampak prisoten pa moraš biti, kajne? In delati vse, kar ti naročijo.
Včasih se je takim reklo “hlapec” ali “dekla” – so dobili stanovanje in hrano in kak tolar v zameno za garaško delo 24 ur na dan, gospodarju so morali biti zmeraj na razpolago in narediti vse, kar jim je bilo naloženo.
Se kdo vpraša, kaj to pomeni, da odpreš firmo v Avstriji? Bog ne daj, da se ti kaj zgodi, kajne?

Uf, organizacija pri nepokretnem? Saj nikoli ne veš kaj te čaka in kaj se bo v naslednjem trenutku zgodilo. To je zelo težko delo, zahteva tako fizičen kot psihičen napor. Če si ti pri nekom zaposlen za 24 ur, ne moreš nikoli reči, da zdaj pa nimaš časa. Moraš biti skoz na voljo. Potrebno je zelo premisliti, ko se kdo podaja v ta posel.

Vsaka stvar ima dve plati, tako kot tile vasi komentarji. Ne bom rekel, da je delo lahko, ker ni. Ne strinjam se pa z vsemi vašimi komentarji, ker sem tudi sam že več kot 5 let v tem poslu in vem iz prve roke kako je, ko čuvaš dementno, nepokretno ali kako drugače bolano osebo. Seveda si ji vedno na voljo, saj z njo živiš in plačan si za to da si ji 24 ur na razpolago, kar pa ne pomeni da si 24 ur zaposlen z raznimi dejavnostmi. Če pa si pa je to tvoj problem, ker si ne znaš zorganizirat stvari kot je treba in da ne trpi nega pacienta, kljub tvojemu počitku.
Pri pacientu si za to, da si mu v pomoč pri vsakodnevnih opravilih, umivanju, oblačenju/slačenju, hranjenju, premikanju, osebni negi ter za družbo, pa seveda pri pripravi hrane zanj in zase. To da pospraviš za vama in skrbiš za gospodinjstvo menda ni taki bau bau, da se ga ne bi dalo opravit.
Kar se tiče plačila, se pa vsi obregnejo samo ob končni znesek, ki ga prejmejo ob koncu opravljenega dela. Nihce pa ne pomisli, da je 14 dni prezivel nekje na tuj račun, se pravi je pral, se umival, jedel, pil..na tuje stroške. Ampak o tem itak škoda besed..

Ljudje smo različni, tako kot vaši komentarji in vesel sem vsakega posebej, čeprav sem še vedno mnenja, da komentarje pišejo večinoma tisti, ki tega nikoli niso dali skozi. Tisti, ki pa to delamo, opravljamo delo z veseljem že dalj časa in ga bomo tudi v prihodnje.
Tudi sam si želim, da bi bilo to delo bolje plačano, a kot posamezniki lahko kaj malo storimo v ogromni konkurenci, lahko le delamo kvalitetno in v dobrobit svojih pacientov.

Lp pb24

Zato pa iščete po forumih, da vam kdo nasede… Tisti, ki so poskusili, do šli.

Če je oseba dementna moraš biti tam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} 24 ur. Seveda ne boš skoz nekaj delal z rokami, ampak to, da si skoz prisoten se imenuje varstvo. Pri tem pa nimaš pavze.
Nepokretno osebo lahko pustiš samo. Saj ti nikamor ne uide. Sranje je demenca. Takrat, ko ti živiš že na hlape, je bolnik lahko še polno aktiven. V 5-ih minutah je hiter blizu katastrofe…

24urna nega na domu: zaslužek je ca. 700 eur neto za 14 dni, ko si prost samo, ko spiš (prost pomeni biti sam v svoji sobi). Preračunano znese zaslužek ca 2 eur na uro dela.
sobarica v hotelu (sezonsko delo): zaslužek 460 eur neto za 14 dni, delaš ca. 9 ur dnevno, 6 dni v tednu. Preračunano znese zaslužek ca 4 eur na uro dela.

Zame je odgovor na dlani: vsaka sobarica zasluži 2x več kot ti, ki na njegovem domu skrbiš za ostarelo osebo. Tudi če sama nega ni zahtevna, je delo negovalke gospodinje vsekakor bolj odgovorno in stresno, pa tudi bistveno več ga je. Ko očistiš sobe v hotelu, greš v svojo sobo in si prost, lahko delaš kar hočeš. Ko si v 24urni negi na domu, prostega časa praktično nimaš (ne mi lapat o organizaciji dela, noben Avstrijec te ne bo plačeval, da boš v svoji sobi na postelji ležal. Če drugega ne, moraš šnops z njim igrat ali mu brat časopis – ja, tudi to je delo). Da o odgovornosti ne govorimo, kdo ima večjo: nekdo, ki riba hotelske sobe ali nekdo, ki odgovarja za zdravje in življenje človeka?

Greš za 2 sezoni delat v hotel v Avstriji kot sobarica, imaš na koncu leta ca. 10 jurjev prišparanega. Greš za eno leto v 24urno nego na domu v Avstrijo (predpostavimo, da dobiš plačano pot, kar pa ni povsod), prilezeš maksimalno do ca. 8 jurjev.

Zato noben Avstrijec ne gre delat v 24urno nego na domu, ker je to fizično in psihično izjemno obremenjujoče delo, zaslužek pa je mizeren, slabši, kot čiščenje stranišč.


Ti novačiš kandidate, nisi pa pri oskrbovancih doma. Tisti, ki dejansko to delajo, ne pišejo takih postov.

Ja 14 dni non stop dela, cel dan, pomeni da narediš vče kot mesec dni dela.
Ta čas ko imaš stanovanje tam, te stanovanje doma čaka in ga tudi plačuješ. Si stran od doma in domačih, stran od domačega okolja.
Delo je negotovo, povezano s s številnimi zapleti.

Pričakovano plačilo bi bilo zame bto od 1500 EUR navzgor + stroški vožnje, neto ne bo visok. Če odpreš s.p. pa je treba voditi še računovodstvo, tudi to je delo in sam prevzemaš davčno-administrativne rizike.
Ker je delo na principu, da ti lahko kadarkoli odpovedo, bi za ta rizik moral biti določen doatek na plačo, recimo skupni bto od 1800,00 navgor.
Vse ostalo je že dumping in izkoriščanje.

ZADEVA JE ŠE VEDNO AKTUALNA ČE KOGA ZANIMA NAJ POŠLJE PROŠNJO ALI POKLIČE.
Vsem ostalim pa želim vse dobro v življenju, ne pljuvajte po vsem in vsemu kar Vam ni po godu.

daj ne nakladaj o tem kako se zna kdo zorganizirat pri nepokretnem cloveku, ker sem imela tasco nepokretno in kako imas fraj, ko spi. Kaj mas fraj, da se zapeljes sopingirat ali da takrat pospravis kuhinjo, ker imas ravno cas. In ko pritisne na alarm in ti zvoni ali pa zatuli Hiiiilfe wo bist du, muss aufs Klo, takrat mores bit tam, ne pa na blagajni v soping centru. To novacijo za poceni delovno silo za varstvo starejsih, avstrijke in nemke so za to placane x 4. In vem kaj pisem.[/quote]

Žal moram potrditi, da pogosto tujce plačujejo manj, kot svoje ljudi, kar je protizakonito. Prav je, da so ljudje o tem poučeni.

Kaj pa dnevna nega? Da se hodi vsak dan domov. Iščete tudi koga za takšno delo?

Delo negovalke na domu je vsekakor zelo težko.
Zanimivo res, da v Avstriji za to delo novačijo predvsem tujke, Romunke, Slovakinje, Slovenke…
Zakaj?
Ker jih res mizerno plačajo. delajo največkrat na črno, tudi družine in negovanci so velikokrat “grdi” do njih.
So variante 14/14 ali 30/30, spet odvisno,a li je preko agencije.
V obeh primerih je plačano zelo slabo, okrog jurja dobijo ženske…..pa še na črno največkrat, kot sem rekla.

Poznam ženske, ki tale posel opravljajo ali so ga, ampak ne prek nekih kvazi posrednikov, ki jim odžrejo že tako prenizko plačo!!!! Da vas ni sram, da služite še na tem. Plačilo je bilo včasih jurja na 14 dni, se vplete nek voluhar, je pa kar naenkrat 700. P*r*a*s*c*i, ki skubite delovne ljudi.


Nekdo bo pobral lep denar z razliko med plačilom tistemu, ki bo sprejel to zaposlitev in tisto kar ZZ Avstrije daje za nego nepokretnega, ker podrobno poznam koliko stanejo zadeve okoli starostnikov:
Avstrijski dom upokojencev, nastanitev v dvoposteljni sobi 2640€
Nastanitev v enoposteljni sobi 2820€, v obeh primerih je to nastanitev s hrano zdravstveno oskrbo itd, skratka to kar poznamo tudi pri nas v naših domovih starostnikov, nikakor pa ni to cena za nepokretno osebo ali osebo, ki potrebuje 24 urno pomoč, za oskrbo na domu in to 24 urna oskrba ali pomoč ZZ Avstrije daje pomoč v višini 1800€ in to ne glede na to kakšno pokojnino ima oskrbovanec.
Glede na zgornje cene si lahko samo mislite koliko dejansko zaračunajo firme ali posamezniki, ki uradno nudijo tako pomoč na domu sigurno pa mnogo več kot daje pomoči njihov zavod.

Veš, da ti odbijejo stanovanje, hrano in porabljene stroške.
Ok.
To še gre.

Nihče od teh gumpcev pa ne bo povedal, da jemljejo negovalkam namenjeni denar, ki ga ti oskrbovanci dobijo v ta namen od države- od 10- 20€/ dan.
Denar, ki bi ga moral dobiti delavec, agencija bi ga morala dobiti pa izven tega Pflegegelda, direktno od stranke.
Najmanj 300€/mes ukradejo državi, ki na ta način plačuje to poceni delovno silo.
S to krajo so začeli Poljaki, nadaljevali po vrsti do Romunov. In to je to.
Tako za dva tedna dobi negovalka 700€ za delo, kjer je dejansko na razpolago 24h/ dan.
In res, pri dementni osebi, teh je nsjveč, niti na wc ne moreš, kaj šele pod tuš.
Ker si sam z njo.
Ponavadi so ogromne bajte, ki so zanemarjene, da je joj.
In navadno ti ljudje nimajo primernih oblačil. Niti nimajo ustreznih pripomočkov za varnost tega človeka. Vedeti je treba, da so ravno ti ljudje v stalni nevarnosti, da se resno poškodujejo. Kar tudi se.
Zaradi tega, ker vsi šparajo z denarjem.
In agencije ne zrihtajo nič.
Ko jih najbolj potrebuješ, ti rečejo, danes je sobota, znajdi se sam.
Ali se preprosto ne oglasijo.

Videno in doživeto.

Mislim, da bomo tu, v Sloveniji začeli poimensko o takih kradljivih in zanič, nezanesljivih, neprofesionalnih, nestrokovnih agencijah.

Spoštovani agent, avtor teme!
Čemu ste v zagati?
Čemu najboljše negovalke uidejo na svoje?
Čemu nimate z nobeno negovalko, niti s stranko nobene pogodbe?

Le konec meseca izstavite račun za vaše administrativno delo, reci in piši od 300€ naprej.

Denar, ki naj bi ga dobili 2 negovalki.

V Sloveniji nas kradejo, v Avstriji tudi, v Nemčiji enako.
Ker delamo za parazite, kot ste vi! Fuj!

Punce, če ste vešče dela, same si poiščite stranke, preko flohmarkt.at in same postavite svoje pogoje.
To bando pa v Avstriji ovadit, vse po vrsti.


Nekdo bo pobral lep denar z razliko med plačilom tistemu, ki bo sprejel to zaposlitev in tisto kar ZZ Avstrije daje za nego nepokretnega, ker podrobno poznam koliko stanejo zadeve okoli starostnikov:
Avstrijski dom upokojencev, nastanitev v dvoposteljni sobi 2640€
Nastanitev v enoposteljni sobi 2820€, v obeh primerih je to nastanitev s hrano zdravstveno oskrbo itd, skratka to kar poznamo tudi pri nas v naših domovih starostnikov, nikakor pa ni to cena za nepokretno osebo ali osebo, ki potrebuje 24 urno pomoč, za oskrbo na domu in to 24 urna oskrba ali pomoč ZZ Avstrije daje pomoč v višini 1800€ in to ne glede na to kakšno pokojnino ima oskrbovanec.
Glede na zgornje cene si lahko samo mislite koliko dejansko zaračunajo firme ali posamezniki, ki uradno nudijo tako pomoč na domu sigurno pa mnogo več kot daje pomoči njihov zavod.[/quote]

Če Avstrijska zavarovalnica plačuje tele zneske, je edina država na svetu. Po moje bi tole morali svojci kar sami plačat, zato pa je ceneje “uvozit” negovalko. O kakšni kraji ti to? Tudi če plača ZZ omenjeni znesek, ga samo, če je oskrbovanec v domu, ne keš na roko? Nemogoče, da bi bila tako neumna.


Nekdo bo pobral lep denar z razliko med plačilom tistemu, ki bo sprejel to zaposlitev in tisto kar ZZ Avstrije daje za nego nepokretnega, ker podrobno poznam koliko stanejo zadeve okoli starostnikov:
Avstrijski dom upokojencev, nastanitev v dvoposteljni sobi 2640€
Nastanitev v enoposteljni sobi 2820€, v obeh primerih je to nastanitev s hrano zdravstveno oskrbo itd, skratka to kar poznamo tudi pri nas v naših domovih starostnikov, nikakor pa ni to cena za nepokretno osebo ali osebo, ki potrebuje 24 urno pomoč, za oskrbo na domu in to 24 urna oskrba ali pomoč ZZ Avstrije daje pomoč v višini 1800€ in to ne glede na to kakšno pokojnino ima oskrbovanec.
Glede na zgornje cene si lahko samo mislite koliko dejansko zaračunajo firme ali posamezniki, ki uradno nudijo tako pomoč na domu sigurno pa mnogo več kot daje pomoči njihov zavod.[/quote]

Če Avstrijska zavarovalnica plačuje tele zneske, je edina država na svetu. Po moje bi tole morali svojci kar sami plačat, zato pa je ceneje “uvozit” negovalko. O kakšni kraji ti to? Tudi če plača ZZ omenjeni znesek, ga samo, če je oskrbovanec v domu, ne keš na roko? Nemogoče, da bi bila tako neumna.[/quote]

Ne, Avstrija ima premalo domov za ostarele. Zato je v ta namen namenjen Plegegeld, po stopnjah plus dodatek 550€ od občine, da imajo ti ljudje možnost pomoči doma.
Te negovalke pa se morajo v Avstriji registrirati in uradno plačevati prispevke, zdravstveno in pokojninsko.
Ker pa so ti voluharji, nekdaj sami negovalci, zavohali možnost legalne dobre kraje tega družbenega denarja, novačijo vse sorte ljudi, beri ženske, ki nimajo pojma o negi resnično bolnih.
In tu je keč.
Svojci jih najurijo, menjavajo agencije kot po tekočem traku.

Hec pa je, da agencije nimajo nobenih pogodb ne s stranko, ne z delavko, nič ne naredijo, le molzejo.

Avstrijci pa pizdijo na delavke, kako so drage in, da nič ne znajo.
Res je, da bi tudi oni radi od tega denarja še kaj zase.
Če pa negovalka ve, koliko je vredna, se lahko sama dogovarja.
Ter sama podpiše pogodbo, ki oba zavezuje, tako njo, kot stranko, ki ji nudi nego in oskrbo.


Nekdo bo pobral lep denar z razliko med plačilom tistemu, ki bo sprejel to zaposlitev in tisto kar ZZ Avstrije daje za nego nepokretnega, ker podrobno poznam koliko stanejo zadeve okoli starostnikov:
Avstrijski dom upokojencev, nastanitev v dvoposteljni sobi 2640€
Nastanitev v enoposteljni sobi 2820€, v obeh primerih je to nastanitev s hrano zdravstveno oskrbo itd, skratka to kar poznamo tudi pri nas v naših domovih starostnikov, nikakor pa ni to cena za nepokretno osebo ali osebo, ki potrebuje 24 urno pomoč, za oskrbo na domu in to 24 urna oskrba ali pomoč ZZ Avstrije daje pomoč v višini 1800€ in to ne glede na to kakšno pokojnino ima oskrbovanec.
Glede na zgornje cene si lahko samo mislite koliko dejansko zaračunajo firme ali posamezniki, ki uradno nudijo tako pomoč na domu sigurno pa mnogo več kot daje pomoči njihov zavod.[/quote]

Če Avstrijska zavarovalnica plačuje tele zneske, je edina država na svetu. Po moje bi tole morali svojci kar sami plačat, zato pa je ceneje “uvozit” negovalko. O kakšni kraji ti to? Tudi če plača ZZ omenjeni znesek, ga samo, če je oskrbovanec v domu, ne keš na roko? Nemogoče, da bi bila tako neumna.[/quote]
A si nepismen ZZ Avstrije daje kot pomoč na domu za nepokretnega ali osebo, ki potrebuje 24 urno nego/nadzor cca1800€, ta denar dobi oskrbovanec ne glede na višino njegove pokojnine, ni to Slovenija kjer dobiš 60-120€ pa je-bi se, ZZA Avstrije ima ravno tako lestvico pomoči samo vsote na njej so malo drugačne kot pri nas, moja mama živi v avstriji in ker slabo vidi stara je +80 let dobi za občasno pomoč spremstva 365€ dodatne pomoči poleg pokojnine, ta denar dobi ona na svoj račun in iz tega plača uslugo sosedu, ko jo pelje v trgovino ali na pregled v drugo mesto, pa ne sedaj zakaj ni pri meni, preprosto ker noče hoče ostati tam kjer je tudi njen pokojni mož, tudi cene doma starostnikov so čisto prave.

New Report

Close