Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek 24ur.com: Vlada hoče falcona nazaj

24ur.com: Vlada hoče falcona nazaj

*******************************************
Vlada naj bi razmišljala o predčasni odpovedi zakupa falcona, za katerega bi morala odšteti najmanj 1,5 milijona dolarjev.

Premier Janez Janša je ministru za zunanje zadeve Dimitriju Ruplu naročil, da se v New Yorku, kjer je bil minister na zasedanju OZN, sestane z zakupnikom znamenitega vladnega falcona ter se dogovori za odkup letala. Kot so iz zanesljivih virov izvedele Finance, naj bi se Rupel na srečanju s predstavnikom Genmarja in zakupnikom falcona 2000EX Petrom Georgiopoulosom pogovarjal o stroških, ki jih je država pripravljena plačati zaradi predčasne odpovedi zakupa letala.

Pogodba sicer pravi, da slovenska vlada od ameriškega ladjarja falcona ne more zahtevati, lahko se z zdajšnjim zakupnikom le dogovori za plačilo razlike. Vlada pa naj bi bila pripravljena plačati več milijonov dolarjev kot razliko v najemu za Genmarjevo drugo letalo. Zakup falcona je sicer na polovici zakupnega termina, ki se izteče februarja 2008, drugi termin pa se izteče čez sedem let in pol.

Če bi vlada newyorškemu ladjarju grškega rodu ponudila nadomestilo za 30 mesecev, bi to znašalo 1,5 milijona dolarjev oziroma dobrih 280 milijonov tolarjev (razlika 50 tisoč dolarjev med mesečnim zakupom falcona (125 tisoč dolarjev oziroma 23,5 milijona tolarjev) in ceno na trgu). Če bi zakupnik želel letalo obdržati tudi do konca drugega roka zakupne pogodbe, pa bi znesek narasel na 4,5 milijona dolarjev (skoraj 850 milijonov tolarjev), ugotavljajo v Financah.
*******************************

vir:

A bo sedaj cenjeni J. J. ljubici iz falcona mahal?

Verjetno Ruplova Meta potrebuje tak avion, da lahko klobuke pospravi :)))

S tem pa Drnovška direktno v glavo j…..! Samo da vidimo kako bo Drnovšek reagiral na to. He he, še bo veselo….. Počakajmo!

Kris, namigovanja so prepovedana, še šposebej tako direktna.

če siuže izpostavil zanimivo temo, naj tako tudi bo. Podajamo svoja mnenje, ne polagamo besed v usta.

Vse ostalo je brez veze in prepovedano.

Upoštevajte pravila.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož napisal:

> Kris, namigovanja so prepovedana, še šposebej tako direktna.
>
> če siuže izpostavil zanimivo temo, naj tako tudi bo. Podajamo
> svoja mnenje, ne polagamo besed v usta.
>
> Vse ostalo je brez veze in prepovedano.
>
> Upoštevajte pravila.
>
> primož

Pravila obnašanja v omrežju Over.net:

Uredništvo se lahko odloči za ukrepanje v primeru, da bi uporabnik:

* uporabljal elektronsko pošto za pošiljanje verižnih pisem
* uporabljal javnih konferenčnih sistemov za komercialno oglaševanje
* uporabljal elektronsko pošto za prenos množičnih sporočil (“spamming”)
* zmerjal, zasmehoval ali žalil drugih uporabnikov interneta (“flaming”)
* ščuval k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti
* izvajal aktivnosti, ki lahko povzročijo pošiljanje velikih količin podatkov in privedejo do zavrnitve storitev (DDoS attack)
* izvajal aktivnosti, ki lahko privedejo do sprožitve velikega števila zahtev po vzpostavitvi povezave in s tem onemogočijo uporabo storitev drugim uporabnikom (“SYN attack”)

Mislim tipično slovensko. Že VELIKA neumnost je bila, da so letalo dali v najem, a jim je bilo nerodno in so hoteli volilce prepričat. Dejstvo je da se letalo rabi, se bolj ga bomo rabil ko bo Slovenija predsedovala EU, pa nobenega ne zagovarjam, ampak mi je zoparno, da se tako neumno obnašajo oz. so se obnašali naši politiki.

Ma kaj a nam je nerodno, da imamo svojo državo?
Svojo državo smo enkrat že imeli, pa smo pozabili, da je pravzaprav naša, in v njej poveličevali vsakega tujca?
MATR SMO SMOTANI!

Se strinjam, da bi morala že prejšnja vlada stati za svojo odločitvijo in uporabljati letalo, ki so ga kupili.

A vendarle je malo čudno, da je zdajšnja oblast takrat močno udrihala po tistih, ki so se za nakup odločili in zahtevala, da se aviona čimprej znebijo. Zdaj pa spet niso zadovoljni s tem, da so se ga znebili …

PS: Saj vem, takšna je pač politika. Opozicija kritizira vlado, ko pa sama pride na oblast, pa pozabi, kakšne spremembe je prej zahtevala/obljubljala.

Na tem forumu nisi od začetka, tako da ne veš, da za ta forum veljajo še posebna določena pravila.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Mislim, da se glavno nenapisano pravilo na med.over.net sklada z izjavo ministra Rupla: “Ponekod bi lastniki medijev temeljito razmislili, ali se jim splača vojna s politično opcijo, ki je doživela uspeh na volitvah in mnoge potrditve na mednarodni ravni.”

Ker smo ga kupili, je bila velika neumnost oddati ga v najem.
Vprašanje, če ne bo odpoved pogodbe predraga in bi bilo ceneje kupiti novega.

V končni fazi bomo itak vse mi plačali. Ta avion je bil že kupljen drago, bila je luksuzna izvedba, ki jo naši politiki pač rabijo ali pa tudi ne, po tem so ga dali v najem, kar tudi ni bilo zastonj, sploh tisti čas, ko so preko posrednika izkali najemnika, sedaj bo pa spet zelo drago, da ga bodo dobili nazaj.

Morda pa je to zaradi predsednika, da se ne bo vozil z avtobusom.

Gospodarska rast se dviguje, davki se nižajo (prej je bilo ravno obratno), pokojnine se usklajujejo, neto plače se dvigujejo, nalepke so odšle, registracija avtomobilov zamaknjena, obrazci za dohodnino bodo veliko bolj enostavni, študenski servisi in prelivanje denarja, itd… in to v borih dveh letih Janševe vlade. Naredili so že ogromno.
Pa kaj dela ta vlada tako slabo, da vam ni všeč? A zaradi tega, ker je predsednik vlade Janez Janša? Pa ponovno postavljam vprašanje na katerega še nisem dobil odgovora. Kaj je Janez Janša do danes naredil slabega za Slovenijo?

Na to mi naj vendar en že odgovori.

Avijon bo ali pa ne, odvisno kaj bo ceneje za državo.

en mal mem, Janez Janša ni za Slovenijo naredil še nič slabega.
Zato pač odgovora na tvoje vprašanje ni.
In čeprav Primož misli, da v politiki ni poštenih ljudi, je Janez Janša dokaz, da ni tako. In na srečo je takih poštenjakov še kar nekaj.
Je pa res, da je še vedno preveč takih, ki jim gre za kaj drugega, kot za dobro Slovenije in njenih državljanov. To je pač odraz 50 letne komunistične ideologije, ki ima še vedno veliko vernikov. Zato je politična kultura v Sloveniji na nizki ravni in zato še vedno lahko prosperirajo nekateri politiki, ki veliko obljubljajo, narod pa jim nasede.

Če je naredil kaj slabega, bomo že še izvedeli … saj menda ne misliš resno, da je on tako dober, pošten, da je tak super poštenjak? Pri tem se popolnoma strinjam s Primožem – ni poštenega politika!
Les je lep – praviš, da za Slovenijo še ni naredil nič slabega … kako veš? Živiš z njim, ali si samo član stranke? Za sebe res ni naredil nič slabega, tako kot drugi ne … kako mu lahko eni tako slepo zaupate? Zato ker je Janša?
Zaenkrat še ne poznamo druge strani, jo bomo pa sigurno enkrat spozali, saj smo jo že za vsakega politika, zakaj bi bil Janša izjema …
Mene v zvezi z njim zanima predvsem, kdaj bo izpolnil obljubo in končno povedal, kam je šel denar od prodaje orožja. Ker pa je pri tem bilo poleg njega verjetno vpletenih veliko ljudi, različnih političnih opcij, mu zdaj dajo glede tega mir.
Enkrat pa bo le prišlo na dan, prav zanima me ….

Darja5.
Janez Janša ni od včeraj in je na politični sceni lahko rečem že blizu 2o let. Bil je že tolikokrat oblaten, ponižan, diskvalificiran, tolikokrat čustveno prizadet v teh letih, da bi povprečnež že zdavnaj odnehal. Vse našteto je doživel zaradi ljubezni do Slovenije in svojega naroda, ker ga ljubi. Zdi se nemogoče, vendar so tudi taki izjemni Slovenci, ki jim je mar za Slovenijo. Zato je on izjemen človek. Pazimo nanj in ga cenimo. Da ni poštenega politika, je verjetno res. Politika pa je čudna reč in moraš ravnati premišljeno, vendar Janša ne ravna v škodo Slovencev. Ve kdaj govoriti in kaj in kdaj molčati in zakaj.
Res ne vem, da bi naredil za Slovenijo kaj slabega. Praviš, da za sebe ni naredil res nič slabega. Nisi me prepričala, če drugega ne je bil zaradi svojega ravnanja zaprt(in je to lahko pričakoval in vendar naredil) zaradi svojega ravnanja odstavljen kot minister za obrambo. Pač takrat so bili še komunisti zelo močni in na oblasti. Glede orožja pa, če bi lahko karkoli dokazali Janši, bi bil prvi Kacin (njegova ograja iz kasarne, kupovanje glasov), ki bi ga vseskozi obtoževal. Pa so tiho. Že vedo zakaj. Janša pa je politik in molči. Ali zato, ker ne ve ali pa zato, ker je to najbolje za Slovenijo oz. njih same. Počakajmo, tako kot praviš , vse pride enkrat na dan. Mislim pa, da dobro ve.

Janez Janša ni do danes naredil še nič slabega za Slovenijo. Če je, napišite kaj je to ali pa umolknite in nehajte kritizirati. Pazimo na takega liderja. Ne rodijo se vsak dan in vsakemu narodu. Pa ne mislim, da ni potrebno gledati pod prste vladajočim. Saj to počnem že vseskozi.

Darja, jaz nikoli nisem rekel, da poštenega politika ni. Ravno nasprotno vsi so pošteni, dokler se jim nepoštenost ne dokaže.

In kot pravi en mal mem, res bi bilo prav, da napišejo kaj je naredil slabega. Če česa ni naredil je lahko odgovor ravno ta, da zato, ker je delal ker je presodil,d a je to v korist Slovenije in njegovih državljanov. Dokler pa ni dokazav za nasprotno, lahko trdimo samo to, da dela dobro.
Seveda se dopušča možnost, da dela slabo, ampak zaenkrat za to stran še ni dokazov.
Zakaj so se torej volilci odločili za SDS? Če je razlog da se izvoli tistega, ki dela dobro, potem je očitno, da prejšnja vlada ni več delala toliko dobrih stvari kot slabih. To ne pomeni, da so vse slabe, ampak razmerje je bilo v prid slabih odločitev in se je ljudstvo obrnilo na drugo politično opcijo. Je pa res, da je ta oblast gor šele dve leti in pustimo ji da se dokonca pokaže, kaj dobrega in kaj slabega so naredili. Nič ne gre samo navzgor, to je tako kot rast delnic, ampak na koncu leta je važno, da je višja kot na začetku, če je to res, potem kakšen padec tokom leta ni kritičen, če smo vse to obdobje vzdržali.

In še moje mnenje, zaenkrat smo lahko zadovoljni s to vlado, saj ni še ničesar generalno zaj…. Stvari so še vedno bolj na pozitivni kot na negativni strani. Delnica države še vedno raste in to mi je prav.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close