27. JANUAR, v Evropi in po vsem svetu se spominjamo žrtev holokavsta – AUSCHWITZ
boss!
Organizator žalne prireditve je: ZB NOB Idrija-Cerkno!
Oni že vedo, kaj se je tam dogodilo! Kar tja v en dan niso postavili spomenik.
Ne bom iskala, kje je to zapisano, sem pa o tem žalostvem dogodku, tudi že brala.
Nisem od tam, tudi ti ne!!:-)
Jaz sem napisala samo obvestilo.[/quote]
Prirejanje resnice, le to je moja draga prababi. Nezmožnost priznanja lastnih napak, če je to sploh bila![/quote]
boss,
Če je prirejeno, jaz nisem pravi naslov, sem ti že napisala!
Prirejanje, če je, se obrni na ZB NOB Idrija-Cerkno!
Nezmožnost priznanja lastnih napak, je pa velik problem. Tudi v tej temi o “holokavsu”!!!
“GENERALNA SKUPŠČINA ZDRUŽENIH JE SPREJELA TUDI RESOLUCIJO O OBSOJANJU ZANIKANJA HOLOKAVSTA!!! Zagotovo ne kar v tja v tri dni! :-))
Holokavst so zanikali, še papež Benedikt XVI. je imel problem in krotil “svoje”, ker so zanikali holokavst in dejal, da je “HOLOKAVST” bil!
boss!
Veš kaj, že dolgo si tukaj na forumu! Tudi tukaj so zanikali “holokavst”, na to zanikanje imam bridek spomin. Odprta je bila nova tema, prav v ta namen, za zanikanje holokavsta. Bila je izbrisana v dobri uri. Imam pa zapisano številko tiste teme, ker me je resnično zelo prizadelo. Mogoče bom nekoč napisala zakaj sem bila prizadeta!? Tisti, ko jo je takrat zbrisal, že ve zakaj! 🙂
Zanikali so tudi grozote na Sv. Urhu!
Zanikali so tudi “Kozlarjevo goščo.
Pa še to: Ti, mene postavljaš na laž, da nisem živela in preživela WWII.
Lahko noč! L.p.
Prirejanje resnice, le to je moja draga prababi. Nezmožnost priznanja lastnih napak, če je to sploh bila![/quote]
boss,
Nezmožnost priznanja lastnih napak, je pa velik problem. Tudi v tej temi o “holokavsu”!!!
“GENERALNA SKUPŠČINA ZDRUŽENIH JE SPREJELA TUDI RESOLUCIJO O OBSOJANJU ZANIKANJA HOLOKAVSTA!!! Zagotovo ne kar v tja v tri dni! :-))
Holokavst so zanikali, še papež Benedikt XVI. je imel problem in krotil “svoje”, ker so zanikali holokavst in dejal, da je “HOLOKAVST” bil!
boss!
Veš kaj, že dolgo si tukaj na forumu! Tudi tukaj so zanikali “holokavst”, na to zanikanje imam bridek spomin. Odprta je bila nova tema, prav v ta namen, za zanikanje holokavsta. Bila je izbrisana v dobri uri. Imam pa zapisano številko tiste teme, ker me je resnično zelo prizadelo. Mogoče bom nekoč napisala zakaj sem bila prizadeta!? Tisti, ko jo je takrat zbrisal, že ve zakaj! 🙂
Lahko noč! L.p.[/quote]
holokavst je dejstvo, ki ga jaz osebno ne zanikam…..
Sv. Urh in Kozlarjeva gošča pa so baba čula baba rekla, ki se pojavljajo v knjigah….dokaza zanju pa ne more dati nihče…..mimogrede, še zmeraj čakam na spisek 100 žensk in deklet in Kozlarjeve gošče……..
WildWind!!!
Glej zgoraj!!! – – – – Včeraj 28.01.11 ob 23:23 , si se zopet vtaknila v moje pisanje!
Že večkrat si obljubila, da se v moje pisanje ne boš vtikala, da se me izogibaš, itd. itd. ….. Ne, ne, ti se obljub ne držiš. drezaš in drezaš! In ti, ko drugim očitaš “amnezijo”, kar je skrajno nesramno od take “dame”, kot se šteješ OK, ……. da ti gre predvsem za resnico!
WW, sem ti tam napisala, da zamenjaj svojo “amnezijo” in se poboljšaj: Žal, ti nadaljuješ tvoje neprimerno pisanje!!!
[/b][/u]
Posredovala sem ti linke, kje boš dobila knjigo “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE”, napisala si, da jo boš morala kupiti! Ne zganjaj LAŽI!!! Lahko bi jo dobila v kakšni knjižnici, pa nočeš, raje tukaj na MON-u izsiljuješ in se delaš zelo bedasto!
Mimogrede, naj še jaz zapišem, še vedno čakam, da kdaj boš prebrala knjigo, “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE” Čas je že, da to storiš!!!
Sem ti pa tudi svetovala, da se oglasiš pri Stanetu Kirnu, da ti bo še kaj več povedal. DA se sprehodiš po okoliških vaseh pod Krimom, ni jih malo!
Aja, ti knjigam ne verjameš, verjameš samo takim osebkom, ko razmišljajo kot ti. Na tem forumu, jih je kar nekaj!!! “čula baba, baba rekla, …… ali pa verjameš raznim gospodom, podobnim,”čula baba, …. dejal dec”.
Omenjaš še, Cerkev Sv. Urha, v teh dveh temah si ti največ postov napisala, več kot jaz!
Ampak, nekaj mojih postov ti pa priporočam, da jih temeljito prebereš!!! Žal, že naprej vem, da jih ne boš! Ti raje verjameš piscu, dokument”, ko je napisal drugi post, od kje prihaja to pisanje, se pa itak ve! :-)))
Evo, BERI!
Moj post z dne, 02.05.09, 21:41,
moj post z dne, 02.05.09, 23:o1,
moj post z dne, 03.05.09, 18:35,
moj post z dne, 03.05.09, 19:10,
Beri post od “RANBO”, z dne 04.05.09, 17:19,
Beri post od Ninej, z dne, 05.05.09, …… Alojz Košmrl je vodil seznam vseh žrtev. Pred pobegom je veliko listin požgal, ……..
Odpri link, RTVSLO, v katerem je veliko zgodovine, klikaj, klikaj!!! KORENINE NARODNEGA IZDAJSTVA ……………”, Imela boš kar veliko posla
Prvi link:
http://med.over.net/forum5/read.php?186,5435713
V spodnjem linku, je kar veliko napisanih neumnosti in zanikanja, ………ne bom jih naštevala, če ti gre za resnico, se potrudi in preberi! Vse in temeljito!
WW,
vem, da nisi spregledala, nekdo je zapisal, da se oprosti vsem žrtvam! ….. već beri tam …..
Tvojega opraviliča še nisem zasledila, čas je, da se opravičiš! Mnogo nedolžnih žrtev je bilo v WWII., da ti sedaj lahko pišeš v slovenščini!!
Potrudi se!!
http://med.over.net/forum5/read.php?186,5956934
[/b][/u]
Posredovala sem ti linke, kje boš dobila knjigo “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE”, napisala si, da jo boš morala kupiti! Ne zganjaj LAŽI!!! Lahko bi jo dobila v kakšni knjižnici, pa nočeš, raje tukaj na MON-u izsiljuješ in se delaš zelo bedasto!
Mimogrede, naj še jaz zapišem, še vedno čakam, da kdaj boš prebrala knjigo, “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE” Čas je že, da to storiš!!!
Sem ti pa tudi svetovala, da se oglasiš pri Stanetu Kirnu, da ti bo še kaj več povedal. DA se sprehodiš po okoliških vaseh pod Krimom, ni jih malo!
Aja, ti knjigam ne verjameš, verjameš samo takim osebkom, ko razmišljajo kot ti. Na tem forumu, jih je kar nekaj!!! “čula baba, baba rekla, …… ali pa verjameš raznim gospodom, podobnim,”čula baba, …. dejal dec”.
Omenjaš še, Cerkev Sv. Urha, v teh dveh temah si ti največ postov napisala, več kot jaz!
Ampak, nekaj mojih postov ti pa priporočam, da jih temeljito prebereš!!! Žal, že naprej vem, da jih ne boš! Ti raje verjameš piscu, dokument”, ko je napisal drugi post, od kje prihaja to pisanje, se pa itak ve! :-)))
Evo, BERI!
Moj post z dne, 02.05.09, 21:41,
moj post z dne, 02.05.09, 23:o1,
moj post z dne, 03.05.09, 18:35,
moj post z dne, 03.05.09, 19:10,
Beri post od “RANBO”, z dne 04.05.09, 17:19,
Beri post od Ninej, z dne, 05.05.09, …… Alojz Košmrl je vodil seznam vseh žrtev. Pred pobegom je veliko listin požgal, ……..
Odpri link, RTVSLO, v katerem je veliko zgodovine, klikaj, klikaj!!! KORENINE NARODNEGA IZDAJSTVA ……………”, Imela boš kar veliko posla
Prvi link:
http://med.over.net/forum5/read.php?186,5435713
V spodnjem linku, je kar veliko napisanih neumnosti in zanikanja, ………ne bom jih naštevala, če ti gre za resnico, se potrudi in preberi! Vse in temeljito!
WW,
vem, da nisi spregledala, nekdo je zapisal, da se oprosti vsem žrtvam! ….. već beri tam …..
Tvojega opraviliča še nisem zasledila, čas je, da se opravičiš! Mnogo nedolžnih žrtev je bilo v WWII., da ti sedaj lahko pišeš v slovenščini!!
Potrudi se!!
http://med.over.net/forum5/read.php?186,5956934%5B/quote%5D
Ti kar sanjaj svoje mokre sanje.
boss,
boss!
Lahko noč! L.p.[/quote]
holokavst je dejstvo, ki ga jaz osebno ne zanikam…..
Sv. Urh in Kozlarjeva gošča pa so baba čula baba rekla, ki se pojavljajo v knjigah….dokaza zanju pa ne more dati nihče…..mimogrede, še zmeraj čakam na spisek 100 žensk in deklet in Kozlarjeve gošče……..[/quote]
jaz pa na spisek vseh NEDOLŽNIH, ki so končali v raznih jamah, pa ne zanikam povojnih pobojev-želim samo imena NEDOLŽNIH!!!!
Nesramneža, vidva se kar smejta, sram naj vaju bo!!! Se sploh zavedata, kaj se je med WWII.dogajalo???
Resnmično sta potrebna, da spoznata medvojno zgodovino! Žal, taki “pasjeci/ce”, tega ne morejo dojeti!!
BERI, BERI, BERITA!!!
Pisateljica, Štefanija Ravnikar Podbevšek, je avtorica knjige: “SVETI URH”.
Prva knjiga obsega 630 strani vsebine, s 370 slikami. Njeno delo je bilo nagrajeno s Kajuhovo nagrado leta l965.
Leta 1972, je izšla druga izdaja knjige “SVETI URH”
Pisateljica je ob fašističnem napadu na našo domovino leta 1941 začela pisati dnevnik v katerem je beležila svoja doživetja, ne da bi vedela, da bo iz njega nastal eden najboljših pretresljivih dokumentov iz naše narodnoosvobodilne vojne.
Že tedaj je začela zbirati tudi slikovno gradivo. Takoj po osvoboditvi je ustanovila pripravljalni odbor za zgraditev spomenika žrtev na Svetem Urhu.
Izspostavila je, da je bila cerkev izločena iz cerkvenega posestva, na griču pa, da se je zgradila grobnica in postavlil spomenik.
S pomočjo slikovnega gradiva je uredila v cerkvi muzej. Gradivo za rokopis in fotografije je pa še naprej zbirala vse do zadnjega časa.
Tako je nastalo njeno življensko delo, obsežna knjiga, ki bodo v času odmaknjenosti prav gotovo pridobile na njeni vrednosti.
Slike predstavljajo predvsem v utrdbo spremenjeno cerkev Sv. Urha, utrjeno postojanko, urhovske morilce in njihove žrtve. Razne sezname in odločbe – pomembno gradivo iz katerega postaja podoba človeka iz let narodnoosvobodilne vojne 1941 – 1945 še bolj jasna.
Kajti o ljudeh in o silah, ki so jih obvladovele, je mogoče dobiti popoln vtis šele, če jih gledamo iz oči v oči, če ne drugače, vsaj na slikah.
Tedaj se večinoma ne moremo več motiti.
Domači in tuji sovražniki, so skrbno pazili, da niso zapuščali svojih arhivov, nobene dokumentacije
o črni roki.
Na sliki je tudi Anton Šinkar, stran 96, ko je zamenjal duhovniško uniformo za četniško in se tudi oborožil za boj proti partrizanom. ( O tem Šinkarju, sem nekaj prepisala že tudi jaz iz knjige “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE”.O njem so tukaj pisali tudi že drugi.)
Stran 65,
Slika, ko je bilo slovensko okupirano ozemlje uradno priključeno Italiji, je škof dr.Gregorij Rožman obiskal visokega komisarja za ljubljansko pokrajino Emilia Graziolija in mu v imenu duhovščine na zasedenem ozemlju zagotovil popolno sodelovanje cerkvenih oblasti s fašistično Italijo.
Na isti strani, Poljski župnik Janez Kete in šentlenarški kaplan Filip Žakelj.
Vseh slik je 370.
V knjigi so tudi plačilni seznam iz imeni in priimki in podpisi domobrancev, v enem seznamu sem videla spisek s 161 priimki in tudi od kje so ti prejemniki s plačilnega seznama.
V prvi izdaji knjige so plačilni seznami še pisani ročno, v drugi izdaji so seznami že prepisani na stroj.
Veliko slik žrtev, kdaj je bila žrtev rojena in tudi ubita.
Tudi abecedni seznam žrtev.
Stran 612,
Sv. Urh je spremenjen v naravni park in zaščiten kot zgodovinski spomenik. V cerkvi je krajevni muzej, ki hrani nekaj dokumentov in številne fotografije zločincev in njihovih žrtev na tem kraju!
Nad grobnico se dviga spomenik, eden največjih in najlepših v Sloveniji, ki priča o trpljenju in zmagi slovenskega naroda v narodnoosvobodilni vojni.
Spomeniški prostor in notranjščino krajevnega muzeja je zasnoval univerzitetni prof. inž. Boris Kobe, spomenik pa je delo akademskih kiparjev Karla Putriha in Zdenka Kalina.
P.s.
Kaj je ostalo po tolikih letih??? Na Svetem Urhu?
Najraje bi vse zanikali!!! Kot je napisala v postu zgoraj:
WildWind, 28.01.11 ob 23:13, da je vse to,
baba čula baba rekla . . . . . . .
Kdaj se bo opravičila vsem nedolžnim žrtvam!!???Na eni strani in na drugi strani, mnogo med njimi tudi zapeljanih.
Žal, tudi take bednike, ki zanikajo take medvojna grozodejstva, ko jih ne smemo pozabiti, mora nositi naša zemlja.
S krvjo in trpljenjem priborjena Slovenija.
Komur je za resnico, bo prijel knjigo v roke in jo bral. Še so po mnogih knjižnicah po Sloveniji. Tudi knjižničarke so prijazne in pogledajo v kateri knjižnici še obstajajo te knjige.
Tudi knjige,”PO SLEDOVIH ČRNE ROKE” se dobijo še po naši lepi Sloveniji.
Nesramneža, vidva se kar smejta, sram naj vaju bo!!! Se sploh zavedata, kaj se je med WWII.dogajalo???
Resnmično sta potrebna, da spoznata medvojno zgodovino! Žal, taki “pasjeci/ce”, tega ne morejo dojeti!!
BERI, BERI, BERITA!!!
Prva knjiga obsega 630 strani vsebine, s 370 slikami. Njeno delo je bilo nagrajeno s Kajuhovo nagrado leta l965.
Pisateljica je ob fašističnem napadu na našo domovino leta 1941 začela pisati dnevnik v katerem je beležila svoja doživetja, ne da bi vedela, da bo iz njega nastal eden najboljših pretresljivih dokumentov iz naše narodnoosvobodilne vojne.
Že tedaj je začela zbirati tudi slikovno gradivo. Takoj po osvoboditvi je ustanovila pripravljalni odbor za zgraditev spomenika žrtev na Svetem Urhu.
Izspostavila je, da je bila cerkev izločena iz cerkvenega posestva, na griču pa, da se je zgradila grobnica in postavlil spomenik.
S pomočjo slikovnega gradiva je uredila v cerkvi muzej. Gradivo za rokopis in fotografije je pa še naprej zbirala vse do zadnjega časa.
Tako je nastalo njeno življensko delo, obsežna knjiga, ki bodo v času odmaknjenosti prav gotovo pridobile na njeni vrednosti.
Slike predstavljajo predvsem v utrdbo spremenjeno cerkev Sv. Urha, utrjeno postojanko, urhovske morilce in njihove žrtve. Razne sezname in odločbe – pomembno gradivo iz katerega postaja podoba človeka iz let narodnoosvobodilne vojne 1941 – 1945 še bolj jasna.
Kajti o ljudeh in o silah, ki so jih obvladovele, je mogoče dobiti popoln vtis šele, če jih gledamo iz oči v oči, če ne drugače, vsaj na slikah.
Domači in tuji sovražniki, so skrbno pazili, da niso zapuščali svojih arhivov, nobene dokumentacije
o črni roki.
Na sliki je tudi Anton Šinkar, stran 96, ko je zamenjal duhovniško uniformo za četniško in se tudi oborožil za boj proti partrizanom. ( O tem Šinkarju, sem nekaj prepisala že tudi jaz iz knjige “PO SLEDOVIH ČRNE ROKE”.O njem so tukaj pisali tudi že drugi.)
Stran 65,
Slika, ko je bilo slovensko okupirano ozemlje uradno priključeno Italiji, je škof dr.Gregorij Rožman obiskal visokega komisarja za ljubljansko pokrajino Emilia Graziolija in mu v imenu duhovščine na zasedenem ozemlju zagotovil popolno sodelovanje cerkvenih oblasti s fašistično Italijo.
Vseh slik je 370.
V knjigi so tudi plačilni seznam iz imeni in priimki in podpisi domobrancev, v enem seznamu sem videla spisek s 161 priimki in tudi od kje so ti prejemniki s plačilnega seznama.
V prvi izdaji knjige so plačilni seznami še pisani ročno, v drugi izdaji so seznami že prepisani na stroj.
Stran 612,
Sv. Urh je spremenjen v naravni park in zaščiten kot zgodovinski spomenik. V cerkvi je krajevni muzej, ki hrani nekaj dokumentov in številne fotografije zločincev in njihovih žrtev na tem kraju!
Nad grobnico se dviga spomenik, eden največjih in najlepših v Sloveniji, ki priča o trpljenju in zmagi slovenskega naroda v narodnoosvobodilni vojni.
Spomeniški prostor in notranjščino krajevnega muzeja je zasnoval univerzitetni prof. inž. Boris Kobe, spomenik pa je delo akademskih kiparjev Karla Putriha in Zdenka Kalina.
P.s.
Kdaj se bo opravičila vsem nedolžnim žrtvam!!???Na eni strani in na drugi strani, mnogo med njimi tudi zapeljanih.
Žal, tudi take bednike, ki zanikajo take medvojna grozodejstva, ko jih ne smemo pozabiti, mora nositi naša zemlja.
Komur je za resnico, bo prijel knjigo v roke in jo bral. Še so po mnogih knjižnicah po Sloveniji. Tudi knjižničarke so prijazne in pogledajo v kateri knjižnici še obstajajo te knjige.
Tudi knjige,”PO SLEDOVIH ČRNE ROKE” se dobijo še po naši lepi Sloveniji.[/quote]
ZDAJ JE BIL NEKAJ DNI MIR. TOREJ SI BIL V PREHODNEM OBDOBJU?
Psihoza je resna duševna motnja – motnja delovanja možganov. Bolniki doživljajo blodnje (misli in napačne ideje, ki se zdijo bolnikom povsem realne, drugi pa jih ne razumejo ali se z njimi ne strinjajo) in halucinacije (vidijo, vonjajo, okušajo ali slišijo stvari, ki jih drugi ne, ali slišijo govoriti glasove o njih).
Psihoza poteka navadno v ciklih – zagonih, ko se poslabša, nato pa spet izboljša.
Vmes so tudi obdobja, ko se zdi bolnik povsem zdrav. Vendar pa v obdobju akutne ali pa psihotične faze ne more logično razmišljati in včasih tudi v celoti izgubi občutek, kdo je on sam in kdo so drugi. V tem obdobju ga obvadujejo blodnje, halucinacije ter neorganizirano mišljenje.
Blodnje so nenavadne misli, ki nimajo realne osnove. Tako lahko naprimer bolniki verjamejo, da jim nekdo sledi, jih snema in jim prisluškuje, ali pa jim hoče škodovati; lahko verjamejo, da nekdo “bere” njihove misli ali da jim “pošilja” misli v glavo; lahko so prepričani, da nekdo kontrolira, kaj mislijo in čutijo, ali pa jim ukazuje, kako naj ravnajo; lahko mislijo, da so neke druge osebe ali da imajo v sebi nenavadno moč in sposobnost.
ŽELIM TI ČIMPREJŠNJE OKREVANJE !
BERI, BERI, BERITA!!!
o črni roki.
Stran 65,
Vseh slik je 370.
Stran 612,
P.s.
Tudi knjige,”PO SLEDOVIH ČRNE ROKE” se dobijo še po naši lepi Sloveniji.[/quote]
ZDAJ JE BIL NEKAJ DNI MIR. TOREJ SI BIL V PREHODNEM OBDOBJU?
Psihoza je resna duševna motnja – motnja delovanja možganov. Bolniki doživljajo blodnje (misli in napačne ideje, ki se zdijo bolnikom povsem realne, drugi pa jih ne razumejo ali se z njimi ne strinjajo) in halucinacije (vidijo, vonjajo, okušajo ali slišijo stvari, ki jih drugi ne, ali slišijo govoriti glasove o njih).
Psihoza poteka navadno v ciklih – zagonih, ko se poslabša, nato pa spet izboljša.
Vmes so tudi obdobja, ko se zdi bolnik povsem zdrav. Vendar pa v obdobju akutne ali pa psihotične faze ne more logično razmišljati in včasih tudi v celoti izgubi občutek, kdo je on sam in kdo so drugi. V tem obdobju ga obvadujejo blodnje, halucinacije ter neorganizirano mišljenje.
Blodnje so nenavadne misli, ki nimajo realne osnove. Tako lahko naprimer bolniki verjamejo, da jim nekdo sledi, jih snema in jim prisluškuje, ali pa jim hoče škodovati; lahko verjamejo, da nekdo “bere” njihove misli ali da jim “pošilja” misli v glavo; lahko so prepričani, da nekdo kontrolira, kaj mislijo in čutijo, ali pa jim ukazuje, kako naj ravnajo; lahko mislijo, da so neke druge osebe ali da imajo v sebi nenavadno moč in sposobnost.
ŽELIM TI ČIMPREJŠNJE OKREVANJE ![/quote]
E, ti ponarejeni B._P.
Ni videti, da je bil mir! :-))) kdo je bil, v predhodnem obdobju??? :-))))
Najprej oprosti, kar ti bom napisala! Ker, nikoli ne veš, kdo se skriva za tem nickom!
Hvala, ker si se potrudil in napisal tole pisanje, mogoče bo pa komu prav prišlo?
Jaz nimam teh težav, niti moji! Hvala Bogu!
Jih doživljaš ti, SI JIH, mogoče ob pogledu na tvoje bližnje? Žalostno je, če to doživiš. Pa saj so na MON-u tudi taki strokovnjaki, za blažitev teh težav. Malo klikni, tam na desni velikokrat piše kaj vse nudijo.
Takim je potrebno pomagati! Pomagaj! Ne bo ti žal! Ne išči plačila od osebe, ki si ji pomagal!
Plačilo pride od drugot! Vedno!
Vse lepo in dobro ti želim! Predvsem pa ne takih težav, ko jih pripisuješ ti meni!
ŽELJE, ZA ČIMPREJŠNJE OKREVANJE, OHRANI ZA SEBE, MOGOČE JIH BOŠ SAM PREJE POTREBOVAL!
Komunisti so skriti za tisočerimi maskami. Upam, da bomo enkrat dokončno opravili s komunisti in jim prepovedali vsakršno kandidaturo na vodilna mesta. V Sloveniji imamo ogromno strokovnjakov, intelektualcev, ki so sposobni voditi to prelepo našo Slovenijo. Na žalost se na vsakih volitvah znajdejo tudi komunistični funkcionarji, ki so v prejšnjem režimu teptali človeško dostojanstvo. Tem bi morali dosmrtno prepovedati opravljanje funkcij, ki so višje od snažilke.
Upam, da bo po naslednjih državnozborskih volitvah uzakonjena komunistična lustracija!
27. JANUAR JE SPOMIN NA HOLOKAVST – DANES JE 67 LET, KO JE RUSKA ARMADA OSVOBODILA AUSTCWITZ.
Leto je naokrog in zopet se po vsem svetu spominjajo na HOLOKAVST.
Generalna skupščina ZN je 1. novembra 2005 sprejela,
Resolucijo o, “Spominu na holokavst.”
http://www.vest.si/2009/01/27/opomin-na-holokavst/
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=191865
Klikni na sorodne teme taborišč.
27. januar je postal dan, ko mednarodno skupnost opominja, da je bila posledica holokavsta poboj šest milijonov judovskega prebivalstva.
V koncentracijska taborišča, je bilo odpeljanih tudi okrog 63.000 Slovencev. Od katerih se jih ni vrnilo okrog 2.000 Slovencev.
V spomin, da se kaj takega ne bi nikoli več zgodilo!
V SPOMIN IN OPOMIN NA HOLOKAVST
MARIBOR, LJUBLJANA – V Mariboru so simbolično včeraj položili Tlakovce, s katerimi želijo obuditi pred kratkim brezimne in pozabljene judovske žrtve nacizma. Takšna obeležja imajo že v 450 evropskih mestih.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042505304
Ob dnevu spomina na holokavst opozorila pred antisemitizmom
Z antisemitizmom povezani desnosredinski skrajneži
http://www.rtvslo.si/svet/ob-dnevu-spomina-na-holokavst-opozorila-pred-antisemitizmom/275642
S prebiranjem komentarjev se ti veliko prikaže, zanimivi komentarji.
1. komentar od:CtrlDELETE, 27.01.2012 OB 14:13,
Nova doktorica Slovenije, Beri beri, na koncu komentarja je akriven link,
http://www.priloga.si/?p=745,
in 8 komentarjev, 1, 2, in pozornost pri 3, tretjem, . . . . o tej zadevici sem že nekoč brala, nisem bila preveč pozorna.Omenjeni link sem zasledila še v enem drugem linku.
VIDEONOVECE – SPOMIN NA HOLOKAVST
http://tvslo.si/predvajaj/spomin-na-holokavst/ava2.127159410
Žalostno, tudi dva preživela iz holokavsta sta v videu.
Dan spomina na žrtve holokavsta:
Türk odlikoval v Austchwitz deportirano Fürstovo
LJUBLJANA – Ob današnjemu mednarodnem dnevu spomina se je žrtvam holokavsta poklonil tudi slovenski državni vrh.
Predsednik republike Danilo Türk je za prispevek k slovenski in evropski zgodovinski zavesti o holokavstu danes Eriki Fürst podelil zlati red za zasluge. Predsednik DZ Gregor Virant pa je ob današnjem dnevu opozoril pred skrajnimi ideologijami.
Po besedah Türka se Fürstova (oba na fotografiji),
ki v Austcwitzu ni izgubila le očeta, temveč tudi mladost,
kljub temu ni vdala, temveč se je odločila, da bo storila vse,
da se drugim ne bi nikoli zgodilo to, kar se je zgodilo njej in njenim.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042505581
Spodaj,
samo šele 1 komentar