27. JANUAR, v Evropi in po vsem svetu se spominjamo žrtev holokavsta – AUSCHWITZ
Res niso omenili sovjetskih gulagov in svetovnih uničevalnih prvakov? Ne morem verjeti (to ne pomeni, da ti ne verjamem).
Volilne ovčice je, kot kaže, treba obvarovati pretiranega razburjenja in se jih ne sme po nepotrebnem plašiti ter dezorientirati. One se rade počutijo varne, pa čeprav jih čuvajo volkovi, preoblečeni v ovčarje…
ne trudi se, je vse zaman.
ONI tega ne bo nikoli razumel.[/quote]
“hm, mik”
Eeeee, jaz že dolgo vem, da ti prav nič ne razumeš.
Čez dobra dva meseca bo 10 let, ko te berem. Spotaknil si se na trpljenje internirak in jih primerjal s tistimi, ko so jih poslali v koncentracijska taborišča.
Nikoli ne boš razumel, “VZROKA – POSLEDIC”
Vsake žrtve je bilo škoda, naj si je padla na eni in drugi strani. Žalostno je to, da tisti, ko so to zakuhali, so šli prek luže.
In še ti bom limala lin od internirak, zaradi budal , tebi podobnih so trpeli mnogi. Njim sem dolžna, da o tem pišem. Jaz sem imela srečo, da sem našla dobre ljudi, da sem pri njih živela in se skrivala, do osvoboditve.
Moji so bili trije v koncentraciskih taboriščih v Nemčiji. Oče, pa še preje v italijanskih taboriščih.
INTERNIRANKE NE BODO NIKOLI POZABILE
http://med.over.net/forum5/read.php?151,3184228,3187871#msg-3187871
Kje vidiš dvoličnost!???
Lepo, da obsojaš oboje! Oprosti, nimaš pa jajc, da bi pisal z registriranim nickom!
Niti ne veš kaj je bilo preje, holokavst ali povojni poboji. Sicer pa za domobrance, vojna še traja.
Kje sem napisala, da je prav????, to si napisal ti, to je tvoja hinavščina in ta bruha iz tebe, iz tvoje buče!
Mene nima biti za kaj sram, ker nisem nikomu napravila nič žalega. In prav ti, si velik dvoličnež, skrivač, ne upaš z reg.nickom na dan, taki so bili belčki, preoblačili so se v partizane in pobijali nedolžne ljudi. Žrtve pa naprtili partizanom. Hudičevo dobro sem jih poznala. Še dobro se spominjam, ko so bežali po Barju. Nekateri pa kmetom kradli živeš in najboljšo vprežno živino, da so lahko vzeli s seboj najnujnejše. Gospodje šefi, pa so se odpeljali z avtomobili. Pa tudi rešili so se mnogi, rajo, pa pustili na cedilu. Tudi njihov general Krener se je rešil, pa barjanski klavec Peter Skalar tudi.
Priporočam, da prebereš knjigo, ““MATJAŽEVA VOJSKA“, DA SE MALO PODUČIŠ, kaj so delali domobranci po koncu vojne leta 1945. Tisti, ko so ušli niso nikoli mirovali.[/b]
Pišeš: “Nisi vreden”, . . . tebi podobnih papig je tukaj precej, eden se nekaj zmisli in ti spremeni spol. To me ne boli! 🙂
VZROK: komunistična revolucija
POSLEDICA 1.: državljanska vojna. Nasprotna stran se je bila prisiljena zateči k okupatorju, saj je po mednarodnih konvencijah dolžan v okupiranih deželah vzdrževati red. Komunistična revolucija ni bila nikakršen odpor, ampak izzivanje državljanske vojne s pobijanjem nedolžnega domačega prebivalstva.
POSLEDICA 2.: nerazumevanje in indoktrinacija prebivalstva za dolga, dolga desetletja z vbijanjem v možgane, da je to bilo izdajstvo nasprotne strani.
Nerazumevanje in zavračanje zgledov odpora po zahodnoevropskih državah, kjer so domače oblasti (v ilegali) prosile prebivalstvo, naj se vede tako, da bo čim manj žrtev in naj bo lojalno do okupatorja.
Takojšen odpor proti takrat tako vojaško močni državi je bil narodov samomor. Posledica indoktrinacije komunističnih oblastnikov je do danes ta, da ljudje enostavno ne zmorejo razumeti kako so imele zahodnoevropske države prav.
Danes je jasno, da sta nacistično Nemčijo lahko premagali le dve državi, ki sta segali vsaka čez svoj kontinent in sta imeli neznansko velike naravne resurse in resurse v ljudeh.
Pri nas ni šlo za nikakršen odpor, ampak izrecno samo za komunistično revolucijo in za nedeljivo oblast po vojni samo ene in edine stranke. V nobeni državi, kjer pobudo prevzamejo komunisti, le-tem življenja domačih ljudi ne pomenijo nič. Za njih je važno samo to, da na kakršenkoli surov, terorističen, genociden način pridejo do oblasti in potem oblast vzdržujejo z ustrahovanjem in terorjem.
Bedno je tisto, kar si zapisal. Bedno zato, ker nimaš niti najmanjšega pojma o svetu, o svetovni zgodovini in o tolmačenju svetovnega in našega komunizma. Bedno je to, da zares nimaš lastnega, ustvarjalnega mnenja, spočetega v letih in letih intenzivnega razmišljanja. Svoje možgane si prepustil lagodni indoktrinaciji BEDNEGA jugo in slovenskega šolstva in BEDNIM nabijanjem glavnih medijev.
Razglej se po svetu in boš videl, da nimaš prav. Svet je ustvarjen povsem drugače, kakor so te učili v naših šolah.
hahaha, nisi mi odgovoril, . . nisi mi odgovoril, . . nisi mi odgovoril, . . nisi mi odgovoril, . . . . .
Slepec, slepec, slepec, pojdi brati vso temo od začetka. Mogoče se ti bo kaj pobliskalo????
Odgovor, si še dobil, poišči in beri
E, ti, “Pov”, od kje pišeš!?
si pa čist SLEP. Dvakrat sem že citirala tisto tvoje čvekanje in odgovarjala.
Ti SLEPEC, pa še ne daš miru.
No, hvala za zgoraj napisano nespoštljivo pieteto do žrtev holokavsta.
Ves svet, se spoštljivo spominja teh groznih dogodkov, ki so jih doživljali nedolžni ljudje, samo zato, ker so bili Judje, Romi in zavedni ljudje, ki so se uprli nacizmu in fašizmu.
Ko bi vojno doživeli, bi imeli drugačno mnenje.
Jaz sem jo.
Moja kolegica vaščanka, je bila osvobojena, na svoj rojstni dan, takrat stara 20 let, ni je več med živimi.
Srečanja sva se udeleževali skupaj. Tudi mojih staršev ni več.
Generalna skupščine Združenih narodov je resolucijo dneva spomina na žrtve holokavsta sprejela šele leta 2005.
Leta 2007, pa resolucijo o obsojanju zanikanja holokavsta.
Slovenija še vedno ni sprejela 27. januarja kot dneva spomina na žrtve holokavsta, tako kot druge države, kljub pobudi SD.
Predsednica taboriščnega odbora Auschwitza Sonja Vrščaj je dejala, da so v Auschwitzu ploščam v 21 jezikih dodali tudi ploščo v slovenskem jeziku.
V Auschvwitz je bilo interniranih 2.346 Slovencev, od katerih jih je 1.221 umrlo. V Sloveniji je živelo pred letom 1941, 4.500 Judov, večina jih je umrlo v Auschawitzu.
“Živečih prič kmalu ne bo več, spomin pa mora ostati”, je še dodala Vrščajeva.
“27. januar se v Evropi in po vsem svetu spominjamo žrtev holokavsta, ene največjih tragedij v evropski zgodovini.
S spoštovanjem in pieteto stojimo pred pomniki tistih, ki so morali umreti, samo zato, ker so bili Judje”, je v pisni izjavi za javnost ob dnevu spomina na žrtve holokavsta poudaril predsednik vlade Janez Janša.
Taborišče Auschwitz, je 27. januarja 1945.leta osvobodila ruska RDEČA ARMADA.
27. januar pa so Združeni narodi izbrali za dan spomina na žrtve holokavsta.
Sistematični genocid se je začel leta 1941 in trajal vse do 27. januarja 1945. leta.
Nacisti so v tem času ubili šest milijonov Judov.
Predsednik RS dr. Danilo Türk je v izjavi za javnost zapisal, da trplenje milijonov ljudi, ki so bili žrtve nacističnega in fašističnega nasilja v uničevalnih taboriščih, ne sme biti in ne bo nikoli pozabljeno.
Z vsem spoštovanjem, do vseh nedolžnih žrtev zaradi II. svetovne vojne.
Z žrtvami holokavsta v Auschwitzu, prav tako tudi z žrtvami v italijanskih taboriščih,
ne “moremo” primerjati žrtve, ki so bili pomagači nacistom in fašistom, ker je prav zaradi njihovega izdajstva končalo v Auschwitzu ogromno ljudi.
Padlo mnogo borcev, ativistov OF, zavednih Slovencev, ki so se borili za Slovenijo, če se ne bi “uprli”, Slovenije ne bi bilo, saj si bi jo razdelila Mussolini in Hitler s pomočjo domačih izdajalcev in RKC.
Enačenje si je privoščil v letu 2006, še vedno tukaj prisotni forumaš “mik” in me s tem izzivanjem pripeljal na politični čvek.
http://med.over.net/forum5/read.php?151,3184228,3187871#msg-3187871%5B/quote%5D
Ta post sem citirala za pisača “Pov poboji”, ker me nadleguje, velja pa tudi za druge prisotne tukaj na MON-u. Izenačitev – enačenje, ne pride v poštev.
Beri, “Resolucijo Generalne skupščine ZN.”
Ali lažeš ali pa nič ne razumeš. Pokaži eno samo sporočilo, kjer govori o kraji delavcem. Najbogatejši v Sloveniji so tisti, ki izkoriščajo sistemske privilegije in se privilegirano napajajo iz javnih financ. Zato tudi podpora privatizaciji. Krajo delavcem podpirajo tisti, ki hočejo iz podjetij vleči nezaslužene rente še naprej.
Zavzemamo se za odvzem nomenklaturnih privilegijev in za ureditev države po vzoru delujočih zahodnih držav. Ali je bolje biti delavec v Avstriji, na Nizozemskem… ali v Sloveniji? Kateremu je boljše? Ali ti sploh kaj razumeš?
Vem, da je škoda besed. Ne sekiraj se, jaz sem se že krepko utrdila.
Ampak, včasih si le vzamem čas in kaj napišem. Dolžna sem tem nedolžnim žrtvam in odgovarjam, tem nevednežem.
Lahko noč.[/quote]
Kaj lažeš, da si se utrudil! Za pravo denunciantstvo – po domače špecanje – nisi nikoli utrujen. Obnašaš se otročje, neodgovorno, skrajno enostransko, ker zagovarjaš zločine, ki so se zgodili po končani vojni in to ne prve mesece, ampak vseskozi, dokler je bila na oblasti KPS/KPJ.
Tvoje infantilno, zločinsko denunciranje – tako, kakor so partijci denuncirali svoje, še bolj pa tiste, ki niso pripadali njim – in obenem tvoja zahteva, da si nekaj več, da se te mora ravno zaradi tega samo tebe vzeti v obzir – pa zgleda takole:
PRABABI
Re: Mogoče pa lahko da kdo kakšen pameten predlog 26.01.15 20:37
Gospod šef Primož,
dober večer.
Vidim, da ste se oglasili že ob ob 16:44, pa se nihče ne oglasi.
Jaz sem prišla na PČ, malo po 19:00 uri in brala. Sem čakala, pa še ni nič. 🙂
Vsaj dober večer, si zaslužite, spodobi se, ker ste se oglasili. 🙂
Predloga od mene ne bo, sami veste, kaj je potrebno narediti.
Pravkar sem prebrala, da mora un “prababo”, držati zobalo.
Tako me sedaj nazivajo na PČ, “črnopisači”. 🙂
V temi FRS, je “zenf”, 26.01.15 ob 16:19 in še ob 16:32, naj držim “zobalo”.
En čas sem tiho, kar naprej pa ne morem biti. :-)))