27. JANUAR, v Evropi in po vsem svetu se spominjamo žrtev holokavsta – AUSCHWITZ
A-belček, dober dan! Dober večer!
SI KONČAL?, ČE NE, LAHKO NADALJUJEŠ!!!
ME ZOPET PODIŠ K SPOVEDI??? LE POPJDI, SI SAM BOLJ POTREBEN!
STARA NAVADA, OD TAKIH KOT SI TI!!! NI KAJ PRIČAKOVATI! :-))))))
Hahahahahaha, KAJ PA MISLIŠ, DA BO OSTALO OD TEBE??? ENAKO DREK, ŠE BOLJ SMRDLJIV!
HAHAHAHA, OPROSTI, ŽE SEDAJ ZAUDARJAŠ, KAJ ŠE BO???
HAHAHA[, MENDA NE MISLIŠ, DA SE BOŠ “TI” SPREMENIL V ZLATE PALICE, 🙂 KUP CEKINOV, MOGOČE V DRAGULJE??? ITD. NE, NE, ŠE NIKOMER NI TO USPELO! :-)))))) /u][/quote]
ABELČ, SAMO BEREM, NIČ NE ŠNOFAM! SE PA SPOMINJAM, KAKO SO LETALI NEKATERI S KOVČKI IN “ŠNOFALI”, DA BI ZAKRILI SEBE, KJE SO VSE SODELOVALI!
TAKA GLAVCA, KOT JE TVOJA, NE BI SMELA TISTEGA ČASA POZABITI!???
ORJUNAŠ, uuu, ORJUNAŠ!
HAHAHA, A RES? PA NE DA TA STRANKA ŠE OBSTOJA?
SI MOGOČE POTOMEC TISTIH “ORJUNAŠEV” IZ TRBOVELJ??, IZ LETA 1924??
MALO BOŠ MORAL TOLE “MLADIM” TUKAJ, OBRAZLOŽITI, KAJ JE BILA “ORJUNA”.
JAZ VEM! NEKAJ TI JE ŽE POVEDAL Boom. [/quote]
Uh, a res, NIČ”? Iz prebiranja tvojih postov ni videti, da ne vlečeš za njega!:-)
Če te še ni odpikal, je pa to zelo lepo! Hahaha, si na visokem položaju? Ni nikogar, da bi te lahko odpikal?
Če to drži, se ti pa oproščam!!! :-)))
Tisto, z “manipulacijo”, je pa bolj za lase privlečeno! :-)
SAJ GLAVNO JE ZA TEBE, DA PRENAŠAŠ DOMOBRANSKE KLAVCE!
EVO JIH, ČE SEM KAJ ZGREŠILA, DODAJ!!!
— MVAC,
— VAŠKE STRAŽE,
— BELA GARDA,
— ČRNA ROKA,
— PLAVA GARDA,
— DOMOBRANCI,
— TOS, = JE ROKA MLADCEV!
— K.A.
OOOOO, JAZ BI TE MORALA UBOGAT!!?? A NE??? :-))))))))))9
MISLITI TAKO, KOT MISLIŠ TI! IN TI PRITRJEVATI! O, TO PA NE BO ŠLO! PODELAL SI SE TI, IN TO KREPKO!!
ŠE VEDNO SE SPOMIHJAM, KAJ SO DELALI, ZGORAJ NAŠTETI DOMAČI IZDAJALCI!
IN TI, KO SE ŠTEJEŠ ZA VERNIKA, SPUŠČAŠ – PIŠEŠ TAKE NESRAMNOSTI!!!. NEOLIKAN SI!! ZATO TI VRAČAM!
TUKAJ, NA FORUMU, SEM SE NAVADILA VRAČATI, “MILO ZA DRAGO”!
JA, SI PAČ “ABELČEK”, ZELO, RES ZELO TI SMRDI IZ TVOJIH UST!!! POJDI SPRAT SVOJO GRDO “GOFLJO”! PA ŠE K SPOVEDI POJDI! POTREBEN SI!
SEM ŽE PARKRAT NAPISALA, DA JE PRAVIH VERNIKOV, TAKIH BUDAL KOT SI TI SRAM!
Hahahaha, s kom bi se pa ti prerekal, če ne bi bilo tukaj drugače mislečih??????????? :-))))))
NE, POPOLNOMA NIČ VAS NE POGREŠAM! :-))))) PRIDEM POGLEDAT, KAKŠNE LAŽI IN NEUMNOSTI PIŠETE! DA BI OPRALI “GREHE”, VAŠIH PREDNIKOV!
Ti pa res poznaš zgodovino
[quote0 mik]Vsi zgoraj našteti, z okupatorjem vred niso pospravili toliko Slovencev, kot so jih zmagovalci po KONČANI vojni. [/quote]
mik,
BOLJ JO POZNAM KOT TI!!
S številkami na dan!
Kar jih je v Barbara rovu, jih ne pripisuj SLOVENCEM!
TO JE POSLEDICA,”KONCENTRACIJSKEGA TABORIŠČA JASENOVAC.!” iN ŠE MNOGO DRUGIH SVINJARIJ, KO SO JIH POČELI USTAŠI IN ČETNIKI!!
SI SI OGLEDAL “LINK” KONCENTRACIJSKEGA TABORIŠČA JASENOVAC, “PO VSEBIHAH” ???? KAJ SO DELALI, KAKŠNE PRIPOMOČKE SO IMELI ZA KLANJE?
IZSTIKALI SO ŽRTVAM OČI, REZALI JEZIKE IN UDE. ITD.
SEM BRALA, DA SO V ROVU ČETNIKI IN USTAŠI! IN DRUGA UMIKAJOČA SE VOJSKA, KO SE JE UMIKALA IZ BALKANA! “SAJ SI PAMETEN, POIŠČI IN BERI!”
MALO PREČEKRAJ, ALI PA POJDI K DEŽMANU!
ALI JE BIL TVOJ OČE “PARTIZAN”, TAKRAT, KO SO POLNILI ROV ZRAVEN??????
“NAPISAL SI, DA TI JE “OČE” REKEL, DO SO BILI VSI GLIH!” EKO, NE IZMOTAVAJ SE!!!!”
Ja ,ja, jaz po tvoje nič ne razumem! :-)))))))) Hahahaha. Hudičevo dobro vem, kaj so delali domobranci in vsi zgoraj našteti!
Veliko tudi videla sama, pa tudi RAZNI OČANCI SO MARSIKAJ POVEDALI”!!
NE BLAMIRAJ SE!! PA KAKŠNO KNJIGO VZEMI V ROKE!!!!
Prababi in ostali NORMALNI ljudje. Ne sekiraj se za to kar ti napišejo ti izmečki kjer jih nihče na svetu ne mara. Tisti, ki je rekel počistite palubo, je že vedel kaj pravi!
Od vsegu hudega in popolne norosti se zatekajo v božji hram, kjer spet delajo cveliko sramoto ne samo svoji domovini ampak celemu svetu. Teži jih resnica iz Barbara rova, ko so pobili vse živo okrog sebe, ko so spregledali šele tik pred koncem vojne i si zakrvavili ne samo roke, ampak tudi cel kljun. A odrešitve nikdar ne bo, dokler ne boso sprejeli teže dejanj. ki so jih storili. To je 1000 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Izdajalec ostane izdajalec za vedno!!!!
Prababi razmišljaš kot prava prapraprababi, sedaj celo iz svoje smrdačine serješ klamfe, da se je začelo razdvajanje Slovencev leta 1935. Začelo se je takoj po letu 1918. Leta 1920 so prišli komunisti v Trbovlje izzivat ORJUNO, ki je imela zborovanje. Ustrelili so žal samo enega Fakina. Skupaj z ustaši ste nadalje razbijali državo. Ko ste jo spizdili iz Španije, ste s spolnimi boleznimi zarazili pol države, nato je sledil pakt Hitler – Stalin, se pravi bili ste prvi kolaboranti, ob napadu do 22. junija 1941 neomajni zavezniki Tretjega rajha in ostalih sil osi. Sumim, da si sodelovala v akcijah obleganja kurnikov na strani kurjih tatov. Verjetno so te tukaj zalotili vaški stražarji, ti jih sedaj obtožuješ narodnega izdajstva, tako se jeziš nanje, ker ti je pipika splavala po vodi, si pa pozneje prišla na račun, ko ste toliko nedolžnih potamanili. Kaj ste jim zlate zobe s kombinirkami izdirali, ali jim kar s kladivom razbijali čeljusti? Sram te bilo, jaz te ne pošljem k spovedi, si je ne zaslužiš. Ker vidim, da ne moreš brez nas, se še kaj oglasi, bova spet malo pokramljala.
avtor vlatka
jaz te imam ful rada. 🙂
PRABABI pravi:
Vlatka,
o o o o, pozdravljena!
Kaj takega nisem pričakovala,
kar brez besed sem ostala.
Vlatka, hvala, hvala!
Res sem brez besed ostala.
Ja, rada te imam.
vlatka pravi
Prababi,
ja, se bova dobili, kot sva se zmenili. Komaj čakam, da te tudi drugače objamem.
PRABABI pravi:
Rimček,
pa menda nisi ljubosumen,
če me ima Vlatka rada?
“komot”
A ni luštn, če si včasih komot, pa da te imajo nekateri radi!
Razumljivo je tudi, da te vsi ne morejo imeti, a ne? :-)))
Imam veliko ljudi, ko se dobro razumemo, komaj “sfolgam”:-)
So pa nekateri, ko se obme spotikajo, nagajajo, pač se ne obnašajo do vseh enako demokratično v svojem poslu. Žal. Ni jim za zamerit, a ne? Nikakor pa sovražit koga, to ni dobro.
Včasih se tudi norca delajo. 🙂
Če kaj komu direkt poveš, napišeš, je pa hudič, a ne? ti že veš!
Grem še enga pozdravit, da ne bo res mislil, da ga sovražim.
Lep večer!
A-belčk,
Tudi leto 1920, ne drži! Od kje prepisuješ, kar na pamet? Iz večih virov, sem brala, da je bilo leta 1924. EVO odlomek:
“Leta 1924 je prišlo do spopada zasavskih rudarjev (to so domačini, a ne?) z ORJUNO, ki je poleg več ranjencev, terjal tudi osem smrtnih žtrev. Ta dogodek je silovito odjeknil v vsej takratni jugoslovanski javnosti.
Posledica je bil med drugim tudi konec te, kot se je izrazil M.S., “zelo nevarne uniformirane oborožene fašistične organizacije. ORJUNA, je bila v Sloveniji od julija 1926 prepovedana. Umaknila se je v ilegalo. Razpuščena je bila 1929. leta. Nastopala je proti komunistom.
Ustanavljala je oborožene akcijske odrede, ki so napadale nastope opozicijskih strank.
Imela je pokrovitelja kralja Aleksandra Karadjodjevića. Bila je nosilec ekskluzivnega jugoslovanskega nacionalizma.
Zapisano je: “V zasavju se je našel en jezen FRANC FAKIN, ko je “orjunašem” zlomil zastavo. Orjunaši so ga našli in usmrrtili in to po predhodnjem mučenju. “ULIVAL SO MU KROP V USTA.” tudi to sem brala: “FAKINU SO KURBE ORJUNAŠKE VLIVALE KROPA, NE ŽUPE! BANDA!”””
In ti Abel ponosno napišeš: “Sem orjunaš!” Joj, joj, joj ……..Še veliko je napisanega o ORJUNI.
Žalostna zgodba. Ostala sem brez besed.
“”Ob 40. obletnici spopada je leta 1964 izšla knjiga v kateri je ponatis leta 1924 zaplenjene in uničene izdaje stenografskih zapiskov sodne razprave proti udeležencem tega spopada.””
Skupaj z ustaši ste nadalje razbijali državo. Ko ste jo spizdili iz Španije, ste s spolnimi boleznimi zarazili pol države, nato je sledil pakt Hitler – Stalin, se pravi bili ste prvi kolaboranti, ob napadu do 22. junija 1941 neomajni zavezniki Tretjega rajha in ostalih sil osi. Sumim, da si sodelovala v akcijah obleganja kurnikov na strani kurjih tatov. Verjetno so te tukaj zalotili vaški stražarji, ti jih sedaj obtožuješ narodnega izdajstva, tako se jeziš nanje, ker ti je pipika splavala po vodi, si pa pozneje prišla na račun, ko ste toliko nedolžnih potamanili. Kaj ste jim zlate zobe s kombinirkami izdirali, ali jim kar s kladivom razbijali čeljusti? Sram te bilo, jaz te ne pošljem k spovedi, si je ne zaslužiš. Ker vidim, da ne moreš brez nas, se še kaj oglasi, bova spet malo pokramljala. [/quote][/quote][/quote]
A-belčk,
Tole zgoraj sem ojačala, da boš videl kaj si napisal, pa ne samo ti, tudi drugi!
RESNIČNO TE JE LAHKO SRAM ZGORNJEGA PISANJA!!!
STE, STE, STE, —- KDO JE TISTI STE?????? kAJ TI MISLIŠ, MOGOĆE, DA BOŠ POSTAL DRAGULJ?
Pomagaj si, spremeni se nabolje, tudi BOG ti bo pomagal, samo prositi ga moraš!
Prababi zelo postajaš sumljiva in vse bolj odgovarjaš opisu ČRNE VDOVE s Petrička. Koliko otrok si potamanila pošast rdeča? Potem res ni čudno, da nimaš nočnega spanja. Še iz Fakina in fakinov, bi rada naredila nefakine. O tem govorijo, da so Fakinu rdeči bratje sami vlili v gobec krop, misleč, da bo začel piskati kot lokomotiva. Tebe in tvoje fakine je povozil čas, sedaj dajete zadnje brce. Oglasi se še kaj, bomo malo pokramljali.