Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 4-URNI DELAVNIK DO OTROKOVEGA 3-LETA

4-URNI DELAVNIK DO OTROKOVEGA 3-LETA

SEM MAMICA 4-LETNEGA IN 6-MESECEV STAREGA OTROKA.PO KONČANEM PORODNIŠKEM DOPUSTU, BI RADA KORISTILA 4-URNI DELOVNI ČAS.OBA OTROKA STA ZDRAVA.JE TO MOŽNO IN KJE SE TO UREDI.

HVALA NARCIS

V službi vprašaj za postopek v kadrovskem oddelku. Pri nas je potrebno dati prošnjo, ki pa jo po parih dneh odobrijo. Ker po zakonu je to tvoja pravica, tako da ti jo v bistvu morajo odobriti. Če bodo težili, se pa obrni na inšpekcijo za delo. Ko imaš v službi urejeno, je potrebno še javiti državi, a žal ne vem kam. Ker za tiste štiri ure, ko ne boš delala, ti bodo plačevali prispevke. Vsekakor ti bodo o tem vedeli povedat na CSD, gotovo pa tudi punce s foruma.

V bistvu ti ni potrebno dati prošnje ampak delodajalca o tem samo obvestiš. Pomagaj s s tole stranjo, ki ti napiše prošnjo s podatki, ki jih vstaviš:

Delodajalca moraš o nameravanem skrajšanem delovniku obvestiti vsaj en mesec pred pričetkom koriščenja te pravice. Koristiš jo lahko le do 3. rojstnega dne. V podjetju skleneš novo pogodbo, na CSD pa urediš plačilo prispevkov za preostale ure. Prispevki niso enaki tvojim, ampak so menda od minimalne plače.
Največ informacij sem našla na centru za socialno delo lj šiška, zelo uporabna spletna stran, posebej rubrika vprašanja in odgovori.

lpNina

S tem mislim, da ne bi smelo biti več problemov, saj so po večini delodajalci kar seznanjeni s tem, ker veliko mamic izkoristi to možnost. Tudi jaz sem nekaj časa nadomeščala 4 ure.

HELOU :o)
Mene pa zanima kako je z plačilom malice in prevoza na delo v tem skrajšanem del. času.
In še to. Če se po preteku porodniške odločim in delam npr. pol leta za polni delovni čas, ali je možno po pol leta oddati vlogo za skrajšani delovni čas.
Hvala za info,
Nina

Malico in prevoz plačajo v celoti, čas za malico pa se proporcionalno zniža. Tudi dopusta pripada enako.
Vlogo za skrajšan delovni čas lahko daš kadarkoli do otrokovega 3. leta starosti za poljubno obdobje.

Jaz sem naredila tako, da sem šla osebno do svoje šefice in ji povedala, da sem se odločlila koristiti krajši delovni čas. Potem je ona uredila vse potrebno, jaz sem podpisala le aneks k pogodbi. Smo pa majhna firma, tako da se da vse osebno dogovoriti.

Je pa res, da ne potrebuješ dovoljenja delodajalca, ker ti to pripada po zakonu. Verjetno pa obstaja možnost nasprotovanja, slabe volje itd…

Le pogumo, meni ni žal. Letos bo moj otrok star 3 leta in bom nadaljevala z 8 urnim delavnikom. Mi je že kar hudo 🙁

VSEM HVALA ZA INFORMACIJE.

NOČKO NARCIS

New Report

Close