Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek 5000 dosjejev o povojnih zapornikih

5000 dosjejev o povojnih zapornikih

Zanimivo, danes so se pa levičarjem usta zaprla. Ah verjetno spet JJ in kompanija pretiravajo…..

Meni je prav všeč, da počasi resnica o komunizmu prihaja na plan.

To so drobtinice. Morda je za nas Slovence celo dobro, da ne bomo zvedeli vsega.

Ja zdaj se pa res sprašujem. Smo sploh Slovenci al se nam to samo zdi, saj so komunisti vse pobili.

Spreminjaš temo bumči, mi govorimo o povojnih zapornikih!?

Zanimivo pri vsem tem je, da bo spet JJ kriv ko bomo morali vsem tem plačati odškodnine za trpljenje, ki so ga doživeli.

Nič ne spreminjam. Vi ste tisti, ki tu nekaj nabijate, da kamorkoli stopimo, stopimo praktično med kosti. Vi ste tisti, ki govorite o stotisočih pobitih in stotisočih beguncih. Pri milijonu Slovencev kolikor naj bi jih bilo med vojno na tem ozemlju to pomeni le, da ni nihče več ostal.

Meni se zdi čudno, da naj bu Šturm šele zdaj to odkril. Čudno zato, ker je on že sedem let nazaj mimo Univerze, Pravne fakultete v Ljubljani in njenega študijskega programa kot obvezno literaturo pri predmetu Upravno pravo uvedel skripto o teh istih krivicah, skripto s 60-imi stranmi.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

pa dobro, nekatere pa res zanima samo še zgodovina, prihodnost-hmmm, kaj je že to ?

Ali ti namiguješ na to, da so bili po vojni pa do danes vsi pošteni in da ne bi bili treba nikogor nikoli zapret?

Pa ti veš, kolko je še danes ljudi po zaporih v Sloveniji?

Žogca, sedem let nazaj je prišel do takih podatkov po drugih pisnih dokumentih, sedaj pa je bil najden zaboj s poimenskimi spisi, ki to potrjujejo. Tako sem razumel po TV.

Torej je že tako nezakonito početje (ker te skripte o krivicah duhovnikom in podobnim nikoli ni bilo na študijskem gradivu predmeta upravno pravo, v končni fazi to tudi nima nobene zveze s slednjim) bilo še bolj nezakonito, ker on ni imel nobene dokumentacije, na podlagi katere je to skripto sestavil, ampak je šlo zgolj za rekla-kazala.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

A ti sploh veš kaj prebereš, predno odgovarjaš?

Torej je že tako nezakonito početje (ker te skripte o krivicah duhovnikom in podobnim nikoli ni bilo na študijskem gradivu predmeta upravno pravo, v končni fazi to tudi nima nobene zveze s slednjim) bilo še bolj nezakonito, ker on ni imel nobene dokumentacije, na podlagi katere je to skripto sestavil, ampak je šlo zgolj za rekla-kazala.[/quote]

je s tvojo glavo vse OK?

Z mojo glavo je vse v redu, da. Študijski načrt obstaja z nekim razlogom. Ni samemu sebi namen. In kar tako pri predmetu upravno pravo razdeliti eno skripto o krivicah duhovnikom in drugim, to je povsem mimo. Mi smo imeli srečo, na prvem roku, in je spraševal asistent, ne Šturm. Ter seveda nikogar ni spraševal stvari iz skripte, ampak teme, ki se dejansko tičejo upravnega prava. Vendar niso imeli vsi te sreče. In stvar sploh ni tako preprosta. Da zaradi teh krivic odletiš celega trojčka …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ne kliči vraga, so rekli včasih.

Meni se za recimo 45 letno obdobje niti ne zdi ne vem kakšna cifra. Niti ne vemo koliko od tega gre za politične zapornike.

Kaj misliš, da so večji del tega uničili? Kot v Gotenici?

A ko so pa nas profesorji, ki so doktorirati pri dr. Zdenku Roterju, spraševali o “izdajalcu” Rožmanu, namesto o Habermasu, je bilo pa vse ok?!

Spet dvojna merila.

ob tem se pa res sprašujem, na katere fakultete ste hodili???

Brez soočenja s svojo zgodovino se nam tudi lepa prihodnost ne obeta.

Kako bi se počutili vi sedaj, da vas vtaknejo v ječo in tam gnijete par let, zato ker ste grdo govorili proti oblasti.

Kako bi se počutili vi ob tem, da vam vzamejo vse državljanske pravice, pa zato nihče nič ne ve, ne sme vedeti.

Pojdi vprašat zapornike na Dob, pa boš izvedel, da je tud sedaj v demokraciji ogromno zaprtih čisto po nedolžnem.

Glede na to kaj se trenutno dogaja, me sploh ne bi šokiralo, da bi me doletela kakšna kazenska ovadba, če bi preveč čivkala proti oblasti in preveč javno.

Brez soočenja s svojo zgodovino se nam tudi lepa prihodnost ne obeta.[/quote]

ma kakšnega soočenja prosim, priznva se NOB, priznava se povojne poboje, priznava se množične poboje partizanov in njihovih svojcev, priznava se koncentracijska taborišča v katerih so med vojno umirali nedolžni otroci in civiti, da so domobranci bili na strani nacistov, z vso to zgodovino smo že dolgo soočeni, kaj bi pa še nekateri radi pa res ne vem, zgodovino v kateri ne bi bilo NOB in partizanov, pa komunistov, zgodovino, kjer so boj proti okupatorju dobili domobranci, hja to pa ne bo šlo, ker zgodovina tega ne prenese.

Glede na to kaj se trenutno dogaja, me sploh ne bi šokiralo, da bi me doletela kakšna kazenska ovadba, če bi preveč čivkala proti oblasti in preveč javno.[/quote]

Pol pa se nehi oglašat s tako neumnimi idejami.

aja sem pozabila, priznava se tudi goli otok, pa politični zaporniki, vse je ddel naše zgodovine, in s svojo zgodovino smo vsi soočeni, zato res ne razumem, kaj bi bilo potrebno še storiti, da bi bili nekateri zadovoljni.

ne poznam lepe vojne, vse vojne so umazane, ali komu ni to jasno.

New Report

Close