Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 7-letniki

7-letniki

Zanima me kako bi vi reagirali, če bi sploh kaj reagirali.
Moja 7 letna hči pravi, da so so bili z otroci v podaljšanem bivanju v neki hiški narejeni iz blazin. So se igrali, nakar je en fantek dal ven lulčka in rekel ali bomo kaj fukali.

Hm, verjetno takole.
Prvo bi se s hčerko pogovorila, kaj to sploh pomeni.
Verjetno pa bi omenila tudi učiteljici, da bi se še ona malce pogovorila z otroci o neprimernosti razkazovanja in otipavanja …
Tule bi verjetno malce premislila in se odločila odvisno od učiteljice, če bi se mi zdelo, da bi znala narediti iz tega cel halo, bi bila verjetno tiho. Če pa bi ji zaupala, da bi zadevo speljala korektno, bi povedala.

Pred otrokom ne bi reagirala, bi pa zadevo omenila vzgojiteljici (učiteljici ?????) v podaljšanem bivanju.
Naj bo malo pozorna in naj “umiri” fantička ali naj stvar omeni njegovim staršem.

Nataša

Če se je to zgodilo prvič, bi se najprej s svojim otrokom pogovorila, kaj to pomeni (f…..), zakaj tako razkazovanje ni primerno,… Svetovala bi ji, da naj dečku sama pove, da jo to moti in da naj tega ne počne več. Sedemletniki so že marsikateri problem sposobni rešit sami in ni treba mamam za vsako malenkost letati k učiteljici. Če pa se to ponavlja že dalj časa oz. če bi se še pojavljalo, pa bi se pogovorila z učiteljico.

Pri nas je bilo podobno – deklica enako stara. Ko sem jo vprašala kaj ta beseda pomeni ni vedela, potem pa je razložila daje to nekaj prav tretjega in nedolžnega. No, ni vedela kaj pomeni. Razložila sem ji pomen besede, da je beseda zelo grda in žaljiva in da bi jo kdo zaradi te besede zelo kaznoval.
Je razumela, nikoli več je ni ponovila, je pa rekla: veš, Janez pa še vedno govori tisto grdo besedo. To je res grdo.

Ni pa nihče nič pokazal – lulčka ali kaj podobnega, samo beseda se je uporabila.

New Report

Close