Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus A bo do poletja že varno?

A bo do poletja že varno?

Ponavadi sem rezervirala Hrvaski app ze januarja… Zdaj pa ne vem ce sploh bo mozno letovat zarafi tega sranja.

Ne bo varno, ker virus je baje odporen na temperaturo. Ni tako, kot gripa.

Upajmo, da Kitajci tega virusa niso toliko zmutirali, da je neodziven na letni čas. Če je kolikortoliko usmiljen, bo ta viroza izzvenela s pravo pomladjo kot druge “normalne ” viroze.

Zakaj pa je veliko primerov v Iranu in ZAE? Tam je tudi do 30 stopinj.

Pred kratkim je nek virologo razlagal, da bo virus ob dvigu temperatur izginil oziroma minil. Potem to ne drži?

Mone ne beri, ki pišejo o virusu, ker nič ne vedo in hkrati lažejo.

Poslušaj samo strokovnjake in ne vsakega pezdetka.

No, če si tako pamete, pa povej, zakaj se tako hitro širi v Iranu, če je tam 30 stopinj. In to si ni nobena mona in ne monovec izmislil. Kar tolaži se, da bo čez en mesec vse mimo. Takrat se bo šele prav začelo.

Aha, in kar celo leto je v Iranu 30 stopinj? Pa v Sibiriji celo leto -60? Nerazgledanost. Samo zate – februarja je povprečna temp v Iranu od 3 do 10 st c. Kaj pa zdaj?

Aha, in kar celo leto je v Iranu 30 stopinj? Pa v Sibiriji celo leto -60? Nerazgledanost. Samo zate – februarja je povprečna temp v Iranu od 3 do 10 st c. Kaj pa zdaj?
[/quote]
Tudi v Savdovi Arabiji in Zdruzenih arabskih emiratih imajo to sranje, pa tudi v Indoneziji, Maleziji, Singapurju, na Filipinih, kjer je skoraj vedno celo leto nad 20 stopinj.


Tudi v Savdovi Arabiji in Zdruzenih arabskih emiratih imajo to sranje, pa tudi v Indoneziji, Maleziji, Singapurju, na Filipinih, kjer je skoraj vedno celo leto nad 20 stopinj.
[/quote]

ravno tako kot imajo obolelost z gripo. Je, a v precej manjšem obsegu kot npr v Evropi. Če pa še kar vztrajaš, pa si malo poglej aktualno statistiko okužb na https://www.worldometers.info/coronavirus/

In za razumevanje, zakaj je ravno Italija tako na udaru, ni potrebno biti ravno doktor nevemčesa… ena najstarejših populacij na svetu, s kupom kitajskih prodajalcev, gostincev, velikih kitajskih investitorjev (pristanišče Trst ipd), njihovih družin etc, (ne)pretok migrantov, romska populacija s podganami v naseljih, konstanten naval turistov, ki packajo vsepovsod, pa še kup drugih razlogov…

Kaj pa je v zae eni so ga prinesli tja Italijani… In zdaj so tam vsi v karanteni in se ne širi nikamor. Eni si prav želite ustvarjat paniko za naprej in čist nc optimizma ne premorete. Jaz verjamem, da se bo to obvladalo in da bo nekje že z majem vse bolj kot ne se redka zgodba na posameznih koncih, ki pa bo v zatonu.

Trenutno je v Teheranu ponoči temperatura okoli 20 in čez dan 30 stopinj. Razgledanost pa taka! Zakaj so pa potem Formulo 1 odpovedali v Katarju in Vietnamu, če se to v vročini ne širi?

V Avstraliji imaš trenutno poletje. Melbourne, Sydney konstantno nad 20, 30, celo 40 stopinj pa se zadeva širi.

Nič ne bo izzvenelo z dvigom temperatur. Menda se vrhunec epidemije obeta prav Julija.

V Teheranu so trenutno temperature primerljive našim.

Z nobenim virusom ni tako enoznačno, da se poleti ne bi mogel širit. Lahko se tudi poleti širi, če so množice ljudi, ampak pač ni tako verjetno kot pozimi, ko so ljudje večino časa notri in na kupu in imajo oslabljen imunski sistem.

Saj virusu samemu je čisto isti drek, ali je zunaj 0 ali 30, virusu itak najbolj paše 36 v človeku, samo ljudje se drugače obnašamo in gibljemo pri 0 in 30 in to naredi razliko. In tudi to ne naredi take razlike da v enem okolju ne bi bilo možno, samo manj verjetno je in manj intenzivno se širi, se pa tudi lahko.

Ni res! Poglej si na AccuWeather, koliko stopinj ima Teheran.


Tvoja odločitev. Bo pa izredno poceni.
Danes sem poslušala enega italijanskega virologa, ki pravi, da bo cepivo najbrž na voljo čez par let. Za zdravilo se pa ne ve. Mogoče konec leta.

Ne bo varno,nikoli več ne bo take svobode kot jo poznamo,zato je vse prepozno.


Ja, poleti. Zdaj je približno tako kot pri.nas:
https://www.thebesttimetovisit.com/weather/iran-in-march-3-country-id-124.html

Mi dopust na hr obali imamo rezerviran.
Apartma ob obali v začetku julija.
Bomo vse razkužili, ko bomo prispeli, če bo potrebno.
Če bomo zdravi, bomo šli.
V mesto v gužvo pa ne bomo hodili.
Prav tako bomo šli v hribe konec julija v Avstrijo. Če le ne bo karantene in če bomo zdravi.
Gremo v manjši hotel.
Bomo previdni, se razkuževali.
Sicer bomo večino časa zunaj, na pohodih.
Poleti tam ni gneče.
Smo razmišljali, da bi dopust podaljšali v Europaparku, a bomo raje ostali v Avstriji nekaj dni več.

lahko vidiš tudi tu: http://www.meteovista.si/Srednji-Vzhod/Iran/Tehran-Sar/4532023

Ne, ne rezerviraj (oz. lahko, če se da brezplačno odjavit), ker se dejansko ne ve kako bo s tem virusom. Včeraj sem slišala, da napovedujejo, da bodo težave eno leto, predzadnja novica, da bodo težave dosegle vrh konec aprila. V bistvu pa nihče ne ve točno.

V Maroku so temp. nad 20. Koliko bi moralo biti, da virus crkne?


Tvoja odločitev. Bo pa izredno poceni.
Danes sem poslušala enega italijanskega virologa, ki pravi, da bo cepivo najbrž na voljo čez par let. Za zdravilo se pa ne ve. Mogoče konec leta.
[/quote]

Torej do konca leta vsi doma. Vse zapret. Kar se da delat od doma, maksimalna pomoč države. Najnujnejše (hrano in zdravila) in dostavlja vojska in civilna inciativa. Meje povsem zapret (ne not, ne ven). Kdor prekrši karanteno pa hude kazni.

Nekje prebral da crkne nad 57 stopinj Celzija. Torej poleti direkt na soncu ga ni. Drugače pa razkuževanje in pranje pod vrelo vodo.

New Report

Close