Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A naj se ločim?

A naj se ločim?

Punce ,prosim pomagajte.Tako na gre več naprej.Poročena sva 15 let in imava tri otroke,2 osnovnoš. in eden v vrtcu. Poročena sva le na papirju. živiva v hiši,ki sem jo jaz podedovala in skupaj sva jo obnovila.Doma ima mož s.p., ki ga je sedaj zanalašč zaprl, ker se hočem ločit. Dela na Črno.Noče iti od hiše, jaz pa ga tudi preveč ne upam jagat, ker nimam drugega varstva za otroke. Nimam babic, tetk, za varuško pa ne bo dovoj denarja,zaslužim 700 E.Problem je ker delam za vikende in tudi popoldne, kje naj bodo takrat otroci.Res ne vem kaj naj naredim.

Kakšen je pa tvoj razlog za ločitev???

mamica

Saj sem vedela,da sem izgubljen primer in da se nič ne da,če še jaz ne vem,kako boste pa ve, hvala , da me je vsaj en bral,ma jokam ko dež.

Če sta pridelala tri otroke in mož toliko skrbi za otroke, pa hišo ti je pomagal obnoviti, in brez njegovega denarja ne boš zmogla, potem res ne moreš reči, da sta poročena le na papirju.

Pa najprej povej zakaj?Drugače ti nič ne morem pametnega povedat.

mamica

Čustva, so se ohladila, mož je deloholik, kadar sem doma sem samo jaz z otroci,to pomeni šola,krožki,igranje,pospravljanje,večerja.On zaključi z delom ob 22.Ja in meni se res ni dala po napornih dnevih še ukvarjat z njemu,ker on bi pa potem rad vso mojo pozornost,meni je to žal pozna ura, daje me v nič,sem budala,nesposobna. Sedaj živiva kot brat in sestra, ker enostavno tako ne gre. Torej vse je enako kot prej.le da se men ne da po zaničevanju še sexat z njim.

za merenge
Otroke mu pa res ni bilo težko naredit,v vseh 3 letih kar je bilo porodniške ni niti enega previl,okopal..

Joj punce še to.Tko bi se rada z njim pogovorila pa se noče in pika ,al se začne dret al pa gre ven.Ja in sedaj se delava ko da nič ni in živiva tako dalje.

Pa si to njemu povedala, ali boš najprej zahtevala ločitev, na sodišču pa mu boš povedala še zakaj. Si se vprašala, kako bodo to prenesli otroci ? Daj ga zagrabi za jajca in mu povej, da je del družine in ali se zaveda, da si ti tudi na tem svetu. Madona, pa kaj se ne znate nič pogovarjat. Sam neki bi se ločil vsak. Pa nobga frajerja dobit, pa nov sex, pa fuuuuuuuuuuuuul je blo lepo , pa čist sem zdaj drugačna, kot rožica, čez eno leto pa nazaj v staro gnezdo. Velja za vse, za dece in babe. POGOVARJAT SE, PORKA MADONA

Oprosti, ampak zelo težko te je razumeti. Praviš, da on kot oče veliko pazi na otroke, potem pa da veliko dela in se vrača domov ob 22.00. In ti tudi veliko delaš.
Jaz mislim, da na vsake toliko pridejo v zakonu krize in zmagovalec je tisti, ki to zna prebroditi. Potreben je pogovor,male pozornosti vaju bodo zopet pripeljale do zbližanja. Ne takoj razmišljati o ločitvi, razmisli kako rešiti svoj zakon. če ni vmes tretje osebe, mislim da se lahko imata še zelo lepo. Ne vem koliko sta stara osnovnošolca in koliko vrtičkar, ampak mislim da bi ga lahko vsaj za kakšno urco popazila. V tem času naredi kako malenkost svojemu možu…popijta skupaj kavo, čaj…se pogovorita o običajnih stvareh. Korak za korakom…jaz sem prepričana da vama lahko uspe.

No,če je pa tako pa res ne vidim druge rešitve,razen še kakega temeljitega pogovora.Veš take stvari pridejo marsikje v zakon,ja tako je,ta današnji tempo nam bo uničil življenje.Najbrž si še mlada,ne obupaj probaj najti izhod iz težke situacije.Vem,da je lahko pisati pa pametovati,ampak sama najbolje veš,če se še da kaj rešiti,da ti kdaj ne bi bilo žal za prenagljena dejanja.Premisli,pogovori se z njim,da ti bo bolj v pomoč pri opravilih in otrocih,pojdita kam sama,v kako kopel,na večerjo.Veš,tudi jaz sem že bila v taki situaciji,ko nisem vedela kaj naj storim.Mož je po cele dneve delal,tudi po dva tedna je bil včasih odsoten,le da sva midva imela samo enega otroka.Nekoč sem ga pa postavila pred dejstvo,da če ne bo spremenil službe,da boma z otrokom šla.No v službi se je dogovoril,za tako delo,da je skozi v SLO in da je vsak večer doma,sploh ko je lani sin začel hoditi v šolo.No,veliko sva se pogovarjala,šla kam sama,in uspelo nama je.Čez tri mesece pričakujeva drugega otroka,zazo vedi,da za vsakim dežjem posije sonce.Čeprav te ne poznam držim pesti zate.SREČNO.

mamica

Slaba tolažba, a iz skopo povedanega se da razbrati, da mož ni ravno najslabši primerek. Tudi problemi, s katerimi se soočata (deloholizem, utrujenost, živčnost, besede, ki bolijo …) v današnjih časih žal niso taka redkost. Glede na tri otroke, slabe možnosti za varstvo, tvoj povprečen dohodek, ki bi ti težko omogočal kvalitetnejše življenje bi ti svetovala, da malo potrpi. Ko bodo otroci malo večji, bosta imela tudi več časa in volje zase. Še ena obrabljena resnica: le redki so pari, kjer ne prihaja do kriz in ki jim zakon nudi to, kar so pričakovali v začetku.

Hvala vsem za vspodbudne besede, bom kar tko naredila kot pravi Maja. Obljubim ,da se bom javlja, kako kaj je.Pa pravijo,da otroci ne smejo biti ovira za ločitev, ja ampak žal tako je. Ker drugače mi bo pa standart ful padel,ampak tko je,pa smo spet pr dnarju.
Po dolgem času sem sama brez otrok, ker so šli na Rd in šele sedaj imam sploh bolj razmišljat in čas da se lahko zjokam.

Od 16:43 pa do 17:24, kot je preteklo časa med tvojim prvim in zadnjim postom, si se odločila. Ti si pa res faca. A veš kaj ti predlagam. Glede na to, da ti je vse brez veze, pa da mož cele dneve dela, pa ne vem kaj, pa da otrok ni doma, daj mu ti danes, ko pride domov pripravi eno presenečenje. Boš videla, da bo vžgalo. A kaj ? Ne vem, mogoče kakšno hudo večerjo s svečkami na mizi, mogoče kakšni 2 vstopnici za kino, mogoče kako vabilo na kako predstavo, ali pa mogoče en hud sex, potem pa ga primi za jajca, kot sem ti rekel. Boš videla, da bo nucalo.

Nekomu je kot kaže danes hudo dolgčas:)

Čakaj, ali on popoldne, ko si v službi, pazi otroke? Potem se ne čudim, da kaj službenega dela opravi še zvečer, saj če je privatnik brez mnogoletnega staža, verjetno ne uspe vsega postoriti samo dopoldne. Je oče, ki mu popoldne otroke brez problema zaupaš? če na obe vprašanji odgovoriš z da in če ga imaš še vsaj malo rada, se splača boriti za vaju, za vas.
Začni magari tako, da ga zvlečeš pred računalnik in mu pokažeš svoj post. Morda se sploh ne zaveda, da ti je hudo, da želiš, da spet delujeta kot par in ne samo kot oče in mati. Morda je zaradi odtujenosti hudo tudi njemu in si ne zna pomagati. Morda rabita zakonsko svetovanje, da začneta spet funkcionirat kot zakonca. Potrudi se, skušaj kaj spremeniti, le ne vdaj se v usodo in ne čakaj, da se bo kaj spremenilo samo. Če pa kljub trudu ne uspe, potem je šele čas, da začneš premišljevati o kakšni drugi poti. Želim, da vama uspe!

Ne vržit puške v koruzo, ko izgleda situacija en čisti obup. Teb je težko, njemu je težko, nagajanje pa vso zadevo naredi še bolj boleče.
Dajta nekaj naredit, da se bo stvar premaknila na boljše, se splača. Vendar bo moral vsak od vaju oreng pomigat in se potrudit. Ponavadi izbruhne taka situacija, ko se nerazčiščene stvari dolgo dolgo pometajo pod preprogo, pogovora ni, mož ne ve kaj žena čuti in pričakuje, žena pa ne ve kaj mož čuti in pričakuje.

Pri nama je tudi že bilo govora o ločitvi, pa sva se pobrala. Sva morala kar garati, da sva poglihala najine odnose. Danes nama ni žal.

Kar sva opazila pri naju – bolj so se kopičili problemi, nezadovoljstvo in frustracije, manj sva se pogovarjala in več zamere sva kuhala drug na drugega.

Poskusita, nimata kaj izgubiti. Nama je uspelo, držim pesti za vaju!

ja loči, se potem boš lahko sama za vse, te ne bo mož motil s svojo prisotnostjo in denarjem.

New Report

Close