Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A sem res neumna????

A sem res neumna????

Ali sem jaz neumna ali so neumni drugi?

Danes sem bila na svojem prvem ginekološkem pregledu. Spolnih odnosov še nisem imela.
zaradi določenih stvari se je odločila, da mi naredi UZ (prek trebuha)… na UZ pa je slabo videla stvari in me je vprašala če mi lahko naredi vaginalnega. Sem pač rekla da ja….
Kje sem pa vedela da bo tako bolelo.
No sej ko je videla da me boli je rekla: a preveč boli? Bom pa raje nehala.

Do tu še vse ok…. sem prenesla pa vredu…..

potem pa pridem domov pa omenim mami, da mi je pač naredila (hotela narediti) vaginalni UZ pa da me je preveč bolelo.
Ona (pa brat, ki je slučajno prišel mimo) pa sta se začela smejat in se norca delat kako sem občiutljiva in kako da bom sexsala.

Ne vem a sem jaz neumna, da sem pričakovala kak nasvet z mamine strani? kako tolažbo, kako skrb?
Kako bi vi reagirale ob tem (če ste na mojem mestu, oz na mestu moje mame?)

Pa se opravičujem, ker je ta tema na napačnem forumu.

Sicer nisi napisala koliko si stara, pa predvidevam, da še zelo mlada. Najmanj kar je, bi ti mami lahko že prej omenila kako bo prvič, lahko bi šla celo s teboj,neprimeren pa je sploh njen in bratov komentar , njun smeh!Ne, nisi neumna, vsak obisk ginekologa nam ni prijeten, ampak kar se mora se pač mora in potrpimo, prvi pregled pa sploh in bi ti lahko na drugačen način pomagala, ne pa da sta te še zbadala.

Potolaži se, mimo je, vse je okej in pridna si-skrbna, ker si pred prvimi spolnimi odnosi odšla k ginekologu,poskrbela zase tudi s te strani, bravo zelo pohvalno, le tako naprej in naj te bratove in mamičine besede ne ganejo preveč, so že mimo;))-kajne!

Jaz mislim, da se je pohecala v zate nepravem trenutku. Najbrž ni mislila nič slabega. Pač tudi mame včasih spregledajo resnost otrokove težave in so posledično malo netaktne. Ne bodi jezna na njo. Bratje so pa itak znani po neresnosti in radi zafrkavajo sestrce 🙂

Razlika me uz in spolnimi odnosi je pa ogromna in naj te to ne skrbi. Una ”palčka” je sama po sebi že kar velika, me smo nesproščene in zato potem boli. Še ženske ki so večkrat rodile zaboli, kaj šele dekle, ki ni imela spolnih odnosov.

Ne, zagotovo nisi neumna. Mamin komentar nikakor ni bil na mestu in žal mi je, da se ti je to zgodilo.

Poskušaj to izkušnjo vzeti kot “lekcijo”, da so tudi mame (in očetje) samo ljudje, ki včasih počnejo in govorijo neumnosti.

Ne, komentar tvojih bližnjih ni bil ravno na mestu.
In verjemi, da sploh nisi čudna. Sama sem že štirikrat rodila, pa mi je še vedno vsak pregled neprijeten, tudi malo boleč.
Z možnostjo kasnejših sp. odnosov to nima prav nobene veze.
Pohvala tebi za vzorno skrb za svoje telo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

No ne morem ne bit jezna na mamo… Sem ji že zlajala v faco ves svoj bes…
sej vem napačna reakcija.. če si pa ne morem pomagat….
Z očetom sva imela po “lajanju” hudo debato” o tem kako sem za vsak hec užaljena….

jah oprosti če je moja bolečina na TISTIH delih hec pol sem pa res bolana (mentalno)
No pač…… očitno igram vlogo užaljenca.. vsi drugi se pa gredo “ta pametne”.
Eh… ne vem zaka vam to razlagam.

Ej, zalostna, ne vem, zakaj mislis, da si neumna.
Meni je tudi tak UZ naredila pred prvim odnosom in sem mislila, da me bo konec od bolecin. Enako je bilo potem tudi prvic, drugic ze bolje, tretjic se bolje….
O mami lahko recem le, da ga je posteno polomila, brat pa se je verjetno smejal iz zadrege.
Prav, da is bila huda.
Lep pozdrav

Ah, starši včasih nevede prizadenejo. Jaz se spomnim, ko se je moja mama smejala, ko sem ji rekla, da sem pustila pismo za Dedka mraza. Ne vem, koliko sem bila stara, ampak očitno že kar precej. Ko sem to rekla, je bila poleg še starejša sestra in sta se smejali obe. Sem jima res zamerila. Na tak način izvedet, da Dedek mraz ne obstaja! Pa je moja mama drugače zlata. Trenutek slabosti pač, napačna reakcija v nepravem trenutku.

Mogoče sem neumna, ampak kje in zakaj za vraga so ti pa sploh UZ delali??? Stara sem 30, pa mi ga do prve nosečnosti – pri 28-ih niso delali.
To pa res prvič slišim. Sploh pa (kao) še nedolžni punci.

Men so delali vaginalni uz 2x. Pa sem bla 18 stara. Ko imaš težave ne gledajo na starost in na to a si nedolžen ali ne.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Neumna nisi,ima pa tvoja mama čuden pristop do te tega kar si naredila.

Nevedna…. blagor tebi a ne….(mislim da so ti ga delali šele v nosečnosti)
Pa tisti “KAO” lahko kar izpustiš.

Ja UZ mi je delala ja… 2x prek trebuha (to mende veš a ne kako zgleda?), to pa zato, ker sem jo vprašala če je z mojimi jajčniki vse vredu (ob ovulaciji en boli en pa ne), pa ni vredu videla, pa ji je bilo očitno sumljivo… pa je hotla še vaginalnega naredit (s ta velikim nastavkom)..

NO.. kljub trem poskusom UZ moram it še enkrat na UZ ob ovulaciji.

Hvala vsem za tolažilne besede… res me je vrglo iz tira tole danes (še posebej mamina reakcija).

P.S. pa nisem več tako zelo mlada, kot se mogoče zdi…. 😉

Zakaj si pa na ginekološki pregled sploh šla?

Sama – potem pa hočeš od matere tolažbo.

Ne bo šlo.

Loti… šla sem na svojo željo. In čez pregled pač nimam pripomb.. sploh potem kolk časa si je G zame vzela časa….

Moja pripomba velja samo mami. A ti od svoje mame ne pričakuješ spodbudnih besed ob pomembnih dogodkih v življenju?
Pol se mi pa res smiliš!

loti?
kaj si pa hotla povedat? nekako ne ratzumem, šla je na pregled, ob ovulaciji jo boli, je rekla.
LP
žalostna, se zgodi, da ga tudi starši polomijo. Najbrž si mama ni mislila, da te bo prizadelo

Da te potolažim.
Mene je tudi v drugi nosečnosti bolel vaginalni UZ, pa sem vmes že rodila, tako da šitina moje nožnice ni problem.

Problem je v tem, koliko je sonda dolga. Če se ni videlo vsega preko trebuha, je sondo potisnila verjetno globje in te je tudi zato bolelo.

Loti, drugič je bolje, da nič ne napišeš…se ti ne zdi?!

Če je boleč vaginalni pregled edino pri katerem si želiš materinega božanja potem si pa res srečnica.

Ali mogoče nisi pomislila kako je mamo šokiralo, da kar prideš domov in v kuhinji govoriš o tem? Misliš, da se ni ustrašila in pomislila na kaj hudega in je odreagirala odklonilno? ( vem da to ni prava beseda, vendar ta trenutek ne najdem druge )

Če imaš težave se prej pomeni z mamo, ne pa da jo kar šokiraš, ko že prideš domov.

Jazzi ti se pa striktno držiš tistega kar je napisano – ne levo, ne desno – samo davaj – dajmo odsodit kruto mamo, ki ne razume hčerko – po hčerinih besedah.

To naj bi bil starševski forum, pa se mi zdi, da se je preusmeril v forum nedoraslih smrkelj.

Heh,ne vem,mnogo punc poznam,ki so bile mame zadnje,ki so vedele kaj se dogaja.So povedale šele ,ko je bilo vsega konec.
Jest ,če bi bila še nedolžna,ne bi pristala na vaginalni ultrazvok.To res boli.Tudi prvi spolni odnos boli,no vsaj mene je.Čudim pa se da je ginekolog to opravil,ker bojda to ne delajo,če je punca nedolžna.

B. to je najbrž res, ampak ko se toloko govori o posvečanju otroka ……..čokolada v vrtcu, pogovor, kompromis……..se mi pa res zdi čudno, da otrok svoji materi ne pove o svojih težavah…………..

Nimam 20, niti 30 ali 40 ( dosti več pa tudi ne – ženska nečmrnost pač ), vem pa,da pri določenih letih ( nedolžnost itd. ) ne bi šla h ginekologu sama, ampak bi najprej vprašala MAMO in bi ob morebitnih smešnih ” tegobah” rešila marsikaj – tudi najavo pri ginekologu ki mu zaupa.

Ja,mogoče zdaj tako razmišljaš.In ,ko bi vsi mi pri najstniških letih tako razmišljali ,pa nismo.Mama je bila zadnja,ki je izvedela ,kaj se dogaja.Na žalost.

Ej, Loti, ne vem v kakšnem idealističnem svetu živiš, ampak jaz svoji mami že nisem šla razlagat o mojih spolnih ali ginekoloških podvigih, pač nisva imeli tako zaupnega odnosa, pa večina mojih prijateljic tudi ne.
Srečnica, da si pač ti imela tako razumevajočo mamo, ampak zato ne soli pamet tistim, ki se o teh stvareh pač ne morejo pogovarjati s svojimi starši, ker od njih lahko dobijo tudi ali predvsem take neumestne ali celo žaljive pripombe kot zžalostna. Niso pač vse mame na tem področju take kot tvoja.

Potem pa tudi jamrat ni treba, če se že prej ne moreš pogovorit z mamo ji tudi kasneje ni potrebno jamrat, ker moraš pričakovat tak odziv.

Malo zdrave pameti – pa kaj vas bo vsaka mulka vlekla za nos?

Sosedova Micka, če že materi nisi povedala i o določenih zadevah, jih tudi o posledicah nisi – in še najmanj pa jamrala o maminih reakcijah – mama me pa ne razume!!!!!!!!!

New Report

Close